Actualitate

Gest impresionant al unui preot din Constanța la un fast-food. Clienții și vânzătoarea l-au judecat greșit

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gest impresionant al unui preot din Constanța la un fast-food. Clienții și vânzătoarea l-au judecat greșit
Un preot le-a dat tuturor o lecție impresionantă după ce a fost judecat înainte de a-i fi cunoscute intențiile

Recent, mai multe persoane au asistat la un gest impresionant al unui preot din Constanța, la un fast-food, judecându-l greșit pe slujitorul Domnului. Era într-o zi de vineri, iar preotul a comandat kebab cu de toate, fiind ironizat de cei prezenți. Au ajuns să regrete mai apoi, când au văzut ce a făcut slujitorul Domnului în continuare.

Un preot din Constanța le-a dat o lecție de viață unor persoane care l-au ironizat crezând că nu ține rânduielile bisericești. Deși, inițial acesta fusese aspru judecat de oameni, gestul său i-a copleșit pe toți. În continuare vă redăm o întâmplare cu un preot care nu a ținut cont că este judecat de persoanele din jur, dar în schimb le-a oferit acestora o adevărată lecție de omenie.

Gest impresionant al unui preot din Constanța la un fast-food

Un preot din Constanța i-a impresionat pe clienții de la un fast-food, inclusiv pe angajații localului. Gestul său emoționant i-a lăsat mască pe cei din jurul său, dar mai mult decât atât, preotul i-a învățat o lecție. Întregul eveniment a fost povestit pe Ortodoxia.me, de către preotul George Mihai Hrițuleac, iar finalul cu siguranță te va surprinde.

Într-o zi de vineri, un preot a fost văzut în centrul vechi din Constanța, în timp ce stătea la rând la un fast-food. Acesta era îmbrăcat în reverendă, iar un grup de tineri l-au observat și au început să-l critice, pentru că preotul ar trebui să țină post vinerea. Cu toate că i-a auzit, preotul nu spunea nimic. Ajuns la casă, acesta i-a cerut vânzătoarei un kebab cu de toate. Pregătită să-i dea comanda, vânzătoare a spus ironic.

„- Ce, părinte, ți-e foame rău?”, spuse doamna cu obrăznicie.
„Îți fac cum fac la toată lumea. Dacă ți-e foame tare, ia-ți două.”

Auzind cele spuse, preotul i-a mai cerut un kebab la pachet.

„- Cred că unul ar fi suficient pentru acum, dar mai puneți unul la pachet, vă rog!”, i-a replicat părintele, cu același zâmbet pe față.

Le-a dat tuturor o lecție după ce a fost judecat greșit

După ce preotul i-a mai cerut vânzătoarei încă un kebab, aceasta le-a pregătit pe amândouă. Pe unul l-a pus pe tavă, iar pe cel de-al doilea, ambalat, l-a pus într-o pungă. După ce a achitat nota de plată, părintele a ieșit cu pachetul afară și, într-un colț mai îndepărtat al terasei, aștepta un copil îmbrăcat cu haine rupte și murdare. În acel moment, preotul i-a așezat tava în față, i-a oferit punguța cu celălalt kebab și după ce l-a sărutat pe frunte, a plecat în treaba lui.

Ei bine, în acel moment, toți cei care l-au judecat aspru, au primit o lecție usturătoare de la preotul din Constanța. Atât vânzătoarea, cât și tinerii au amuțit. Astfel, părintele care i-a cumpărat de mâncare unui copil al străzii le-a demonstrat tuturor că nu trebuie să judeci un om înainte de a-i cunoaște intențiile.

„Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.” (Matei 7:1-2).

Adauga un comentariu