Local

Gest pentru eroii SMURD căzuți la datorie. Vor deveni cetățeni de onoare ai Iașului

Publicat: 27 apr. 2020

Cei patru membri ai echipajului SMURD care au murit în accidentul de elicopter în Republica Moldova vor deveni cetățeni de onoare post mortem ai municipiului Iași. Primăria va acorda și alte titluri la viitoarea ședință de Consiliu Local

Cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD care au murit acum patru ani în urma unui groaznic accident vor deveni cetățeni de onoare post mortem ai municipiului Iași. Propunerea Executivului municipalității va fi discutată de plenul Consiliului Local al municipiului Iași în viitoarea ședință a Consiliului Local. La data de 2 iunie 2016, un elicopter SMURD EC 135 aflat în misiune de salvare s-a prăbușit în marginea pădurii din Haragîș, raionul Cantemir din Republica Moldova. Toți cei patru membri ai echipajului au pierit pe loc. În elicopter se aflau medicul de urgență Mihaela Dumea, asistentul medical Adrian Sandu, pilotul comandor Ilie Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae. Pe fondul unor schimbări climatice, aparatul de zbor s-a prăbușit și a luat foc, cei patru membri ai echipajului nemaiputând fi salvați.

Noi titluri acordate de Primărie

Titlul de cetățean de onoare post mortem va fi acordat și celui ce a fost actorul Petru Ciubotaru. Născut în 1939 și decedat în noiembrie anul trecut, Petru Ciubotaru a fost unul din cei mai mari actori ai Iașului, cu o carieră de peste cinci decenii pe scena teatrului. În 55 de ani de actorie a interpretat peste 260 de roluri, cel mai cunoscut fiind „Coana Chirița”. Petru Ciubotaru a fost și consilier local între 2004 și 2008.

Consilul Local al municipiului Iași va acorda titlul de cetățean de onoare și interpretului Ștefan Pintilie. Născut în 1945, cu o carieră de cinci decenii în spate, Ștefan Pintilie este unul din cei mai apreciați interpreți ai Iașului.
De asemenea, municipalitatea va acorda un titlu de cetățean de onoare și compozitorului Eugen Doga, renumit artist originar din Republica Moldova.

Comentarii
  • IPOCRITI si NENOROCITI!!! Ii incalzeste cu ceva pe ei, sau pe familiile lor? Trebuia sa se ia masuri SERIOASE inca din decembrie, cel putin, dar v-a durut fix undeva!!!

Adauga un comentariu