International

Gestul copleșitor al Reginei Elisabeta a II-a care a uimit o lume întreagă

Publicat: 18 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gestul copleșitor al Reginei Elisabeta a II-a care a uimit o lume întreagă
Prințul Philip a fost înmormântat sâmbătă la Capela Saint George din Windsor - Londra

Prințul Philip a fost înmormântat sâmbătă la Capela Saint George din Windsor, din vestul Londrei. La slujba au participat doar 30 de persoane din cauza restricțiilor instituite în pandemia de coronavirus.

Regina a fost profund marcată de despărțirea de cel ce i-a fost soț 73 de ani. Cei doi au avut o relație puternică. Regina și prințul Philip obișnuiau să-și trimită scrisori în perioada în care nu erau căsătoriți. Astfel, regina Elisabeta a II-a a decis să-i lase o ultima scrisoare prințului Philip.

Pe sicriul ducelui de Edinburgh, suverana a așezat o scrisoare și o coroana de flori. Potrivit publicației Today, era scris, printre altele „Te iubesc”.

Alte publicații au spus că printre cuvintele așternute în respectiva scrisoare era și „Lilibet a ta, iubitoare”. Lilibet este o porecla pe care o primise regina când era mică deoarece nu-și putea pronunța numele. Prințul Philip folosea această porecla în scrisorile sale către ea și despre ea, către alții.

„Dacă o prețuiesc pe Lilibet? Mă întreb dacă acest cuvânt este suficient pentru a exprima ceea ce este în mine”, i-a scris Philip chiar Reginei Mame.

După anunțul Casei Regale despre decesul ducelui de Edinburgh, o fotografie realizată de Annie Lebowitz în 1997, a fost postat pe Twitter.

„El (Prințul Philip) a fost forță mea în toți acești ani. Iar eu și toată familia, precum multe alte țări, îi vom fi recunoscători pentru totdeauna. Mai mult decât ar fi îndrăznit să pretindă el vreodată, mai mult decât ne putem închipui”, a spus regina Elisabeta a II-a.

Adauga un comentariu