Actualitate

Gheorghe Dincă a primit sentinţa în dosarul Caracal. 30 de ani de închisoare pentru omor

Publicat: 23 sept. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Gheorghe Dincă a primit sentinţa în dosarul Caracal. 30 de ani de închisoare pentru omor
30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a primit sentinţa în dosarul Caracal. 30 de ani de închisoare pentru omor. Gheorghe Dincă, judecat pentru trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, și-a aflat sentința astăzi și a primit ani grei de închisoare.

La ultimul termen, care a avut loc în data de 16 iunie, Gheorghe Dincă a cerut cu vehemenţă să fie achitat pentru dublul omor, după ce a susţinut în faţa judecătorilor că Luiza și Alexandra nu au fost ucise. Violatorul a menţionat că nu sunt probe care să arate că el le-a ucis pe cele două fete şi le-a cerut magistraţilor să fie condamnat „pentru orice altă infracţiune, mai puţin pentru omor”.

Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 ani închisoare în regim de detenție

Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 15 ani de închisoare pentru viol (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

„Monstrul din Caracal” a primit și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la încă 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Instanța a contopit toate aceste pedepse stabilite și a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție.

Gheorghe Dincă, destăinuiri despre fetele dispărute

În monologul său, care a durat câteva minute, inculpatul a spus judecătoarei, dar și rudelor victimelor care se aflau în sală că „fetele nu sunt moarte” şi a cerut să fie achitat pentru omor. Mai exact, bărbatul s-a referit doar la infracțiunile de omor şi de profanare de cadavre, pentru care a cerut achitarea. El nu a negat că le-a întâlnit pe victime sau că le-ar fi dus la casa sa și a recunoscut și agresiunea sexuală asupra uneia dintre fete.

„Doamnă preşedintă şi onorată instanţă, sunt de acord să fiu condamnat doar pentru faptele ce le-am săvârșit”, a declarat Dincă.

Gheorghe Dincă a recunoscut fapta de viol

Totodată, Gheorghe Dincă a recunoscut încă o dată că a violat-o pe Alexandra Măceșanu, dar în același timp a negat că ar fi omorât pe cineva vreodată.

„E adevărat, sunt vinovat pentru viol asupra lui Măceşanu Alexandra, pe care-l şi recunosc. În rest, nu am nicio vină la celelalte. Cum, ce-am profanat? Care cadavre le-am profanat? N-am omorât pe nimeni, nici pe Luiza, nici pe Alexandra”, a mai spus Gheorghe Dincă, în timpul ultimului termen.

Comentarii
  • De asta am rămas o țară înapoiată
    De era în altă țară fără îndoială acest monstru primea pedeapsa pe viață fără drept de apel dar asta-i justiția română RUSINE au murit doua fete și violate și sechestrate și atât chin prin care au trecut și asta-i pedeapsă RUSINE!!!

Adauga un comentariu