Actualitate

Gheorghe Falcă se implică în scandalul din PNL: „Ludovic Orban nu trebuie să demisioneze!“

Publicat: 19 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gheorghe Falcă se implică în scandalul din PNL Ludovic Orban nu trebuie să demisioneze
Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă îl susține pe Ludovic Orban

Vicepreședintele Gheorghe Falcă se implică și el în scandalul din PNL. Liderul liberal consideră că Ludovic Orban nu trebuie să-și dea demisia și că acesta trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil.

Reacția pro Orban vine în condițiile în care prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău au cerut demisia liderului partidului. Gheorghe Falcă se așteaptă ca scandalul din PNL să se încheie în câteva zile.

„Punctul de vedere al prim-vicepreședintelui PNL se va discuta, posibil, în interiorul partidului, dar niciodată în exteriorul partidului. Eu cred că în PNL acest subiect se va închide în trei zile, pentru că suntem oameni responsabili și știm ce trebuie să facem în următorii ani. Domnul Orban a fost unul dintre cei mai responsabili oameni politici, a reușit să dea jos un Guvern Dăncilă într-un moment greu pentru România, apoi și-a asumat o guvernare când mai toți fugeau de la guvernare, în momentul în care a venit această criză a pandemiei.

Anul 2020 a fost unul dintre cei mai grei ani pentru acest glob, iar Guvernul Orban a închis pozitiv anul, cu speranțe foarte mari pentru 2021. De aceea, astăzi, Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil și care va avea și o responsabilitate majoră pentru următorii patru ani, din poziția de președinte al Camerei Deputaților”, a declarat Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă: „Domnul Orban împreună cu echipa PNL are responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare”

Gheorghe Falcă e de părere că Ludovic Orban nu ar trebui să-și dea demisia.

„Eu nu mi-aș dori, personal, pentru că noi o să avem posibil în toamnă un Congres și eu cred că nu este nevoie să facă astăzi un astfel de gest, ci în cadrul Congresului, cei care vor fi responsabili și o să-și asume atât o candidatură pentru funcția de președinte, de prim-vicepreședinte, atunci partidul va intra în logica unei competiții interne. Eu cred că în acest moment, domnul Orban împreună cu echipa PNL are responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare”, a precizat Gheorghe Falcă.

Rareș Bogdan: „Și-a închipuit că e omul fără de care România nu merge înainte!”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, i-a solicitat duminică, 17 ianuarie, demisia lui Ludovic Orban. Raraeș Bogdan a prezentat modul dictatorial în care fostul prim-ministru conduce PNL, impunând decizii, fără a ține cont de părerea celorlalți liberali din conducerea partidului.

„Vă spun o chestiune dureroasă. Uneori mi se părea că atunci când eram la măsuța mea de realizator cu o audiență foarte mare și o influență foarte mare în emisiune aveam mai multă putere decât ca prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ. Partidul nu a fost condus clasic, tradițional, așa cum a fost condus PNL, PDL în epoca pre Ludovic Orban.

Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a menționat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Robert Sighiartău: „Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban!“

Și Robert Sighiartău, secretar general al PNL, l-a criticat pe Ludovic Orban, după atacul dur lansat de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan.

„PNL s-a clasat pe locul 2 la alegeri, după PSD. Bineînțeles că au fost mai multe greșeli în timpul guvernprii Orban. Cel mai rău mă deranjează că am fost asociați cu PSD în prinvița oamenilor. În ultimul an partidul a fost condus discreționar. La momentul acela am spus că nu-i momentul să zicem nimic din considerente tactice“, a declarat Robert Sighiartău.

Adauga un comentariu