Sport

Gheorghe Hagi a demisionat din funcția de manager al FC Viitorul Cosntanța

Publicat: 02 aug. 2020
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Fanii FC Viitorul Constanța sunt în șoc! Gheorghe Hagi a demisionat din funcția de manager al echipei. Acesta a fost alături de constănțeni de șase ani.

„Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funcția de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanța, de pregătirea căreia m-am ocupat în perioada septembrie 2014 – 01 august 2020 și alături de care am trăit, pe banca tehnică, cele mai frumoase momente din această carieră prin câștigarea campionatului României, a Cupei României și Supercupei României.

Voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori.

Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanța, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1”, se arată în comunicatul emis de FC Viitorul Constanța.

Gheorghe Hagi s-a dezlănțuit: „O să rămânem în urmă! Ne cumpără jucătorii valoroși!”

Gheorghe Hagi (55 de ani), antrenorul și patronul echipei Viitorul, lider în play-out-ul Ligii 1, a tras din nou un semnal de alarmă în privința situației din fotbalul românesc. Omul care a pus pe picioare un proiect unic în România, Academia Viitorul, de la Ovidiu, susține că multinaționalele ar trebui să se implice în sportul românesc și anticipează că România va bate pasul pe loc fără investiții masive, la toate nivelurile.

Hagi, mesaj virulent: „Au crescut bugetele ușor-ușor, că-s polonezi, cehi, bulgari, unguri!”

Hagi a reacționat dur.

„Eu am zis din suflet, nu că aș avea de profitat. Îmi doresc ca România să aibă măcar două echipe puternice, cu bugete de 20, 20 și ceva de milioane de euro, ca să concurăm în Europa. Dacă nu, va fi greu să concurăm chiar și cu vecinii noștri. Cum să ne luptăm noi cu cei care au 200, 400, 600, 1 miliard?! Ei ne-au depășit după ’90, când a început perioada globalizării. Au crescut bugetele ușor-ușor, că-s polonezi, cehi, bulgari, unguri!”, a tunat Gheorghe Hagi .

Hagi face un apel important: „Multinaționalele ar trebui să vină lângă sport”

Fost jucător la Real Madrid, Barcelona și Galatasaray, Hagi a implementat în România un sistem care s-a dovedit extrem de eficient. A construit pe Litoral o academie la standarde înalte, după modelul marilor grupări ale lumii, și le-a oferit micilor fotbaliști șansa de a se dezvolta într-un mediu compatibil cu marea performanță.
Hagi e de părere că vorbele lui nu sunt luate în seamă de factorii de decizie din fotbal, dar și din întreg sportul românesc.

„Ne cumpără jucătorii valoroși, români! Asta am vrut să zic și să atrag atenția! Multinaționalele ar trebui să vină lânga sport. Eu mă simt atât de mic, neimportant, pentru că degeaba vorbim și lucrurile întârzie. O să rămânem în urmă! Îi criticăm pe acești copii, dar ei nu au cum să dea mai mult în acest mediu”, a mai declarat Gheorghe Hagi.

Adauga un comentariu