National

Gheorghe Hagi, mesaj trist după decesul lui Diego Maradona: „Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire”

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gheorghe Hagi mesaj trist după decesul lui Diego Maradona Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire
#RIPLegend”, e mesajul lui Gică Hagi, supranumit, pe vremuri, ”Maradona din Carapați”

Miercuri, 25 noiembrie, presa argentiniană a făcut anunțul dureros: Diego Maradona a decedat la vârsta de 60 de ani. Legenda fotbalului din Argentina a murit din cauza unui stop cardiac. Gheorghe Hagi  este de părere că decesul celui pe care mulți îl consideră cel mai mare fotbalist din istorie este o zi de doliu nu doar pentru fotbal, ci pentru întreg mapamondul.

„Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede.

Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona!

#RIPLegend”, e mesajul lui Gică Hagi, supranumit, pe vremuri, ”Maradona din Carapați”.

Hagi a însoțit mesajul și de o fotografie în care apare alături de Maradona, căpitanul Agentinei, la meciul de legendă de la Campionatul Mondial din 1994, câștigat de reprezentantiva României cu scorul 3-2.

Și Gabi Balint a postat un mesaj

„Maradona ne-a părăsit” a scris, miercuri seara, fostul fotbalist Gabi Balint. Acesta a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare, alături de o imagine din tinerețe a lui Diego Armando Maradona.

„Seară tristă pentru fotbalul mondial. Maradona ne-a părăsit. Dumnezeu să-l ierte!”, a scris Gabi Balint la aflarea veștii triste despre moartea lui Maradona.

Gabi Balint era un mare admirator al lui Maradona. Fostul fotbalist l-a și întâlnit pe teren, la meciul României cu Anglia din 1990.

Ilie Dumitrescu: „Mie Diego Maradona mi-a marcat copilăria”

Ilie Dumitrescu a afirmat că Diego Maradona a fost un jucător rar, pe care îl consideră printre cei mai buni cinci fotbalişti din istorie.

„Mie Diego Maradona mi-a marcat copilăria, este un moment extrem de trist pentru cei care suntem implicaţi direct în fenomen şi un geniu. Un jucător rar, din punctul meu de vedere, printre primii cinci fotbalişti din istoria fotbalului.

O dată eu eram pe bancă, o dată eram eu în teren şi el la masa presei, după joc am văzut reacţiile pe care le-a avut, de la meciul România – Argentina (n.r. – de la CM-1994, din SUA). Este pe cale de dispariţie profilul ăsta de jucător. Dacă va ieşi din scenă şi Messi mai rar o să vedem genul ăsta de lideri. El a câştigat trofee cu Boca, cu Barcelona, cred că şi-a pus amprenta pe naţionala Argentinei şi la Napoli. Dacă mergeai în Napoli în perioada aia, era în fiecare casă o icoană şi chipul lui Maradona lângă icoană. Toţi cei care iubeau Napoli îl aveau şi pe Maradona în casă.

„Inevitabil, într-o zi plăteşti dacă nu ai grijă de organism”

Este trist că Dumnezeu i-a dat tot – nu putea să-i dea mai mult Dumnezeu de la viaţă – el a avut şi ceva probleme în afară terenului şi cred că, la un moment dat, a plătit. Inevitabil, într-o zi plăteşti dacă nu ai grijă de organism. Şi el a fost implicat în multe scandaluri de genul acesta în afara terenului. Şi mai este ceva, percepţia pe care o avem noi despre Maradona şi percepţia pe care o au iubitorii de fotbal despre Maradona.

Tu, ca profesionist, fost fotbalist sau fotbalist în activitate, dacă vezi imagini cu Maradona, apreciezi diferit faţă de cei care nu practică fenomenul ce calităţi avea acest fotbalist. Este exact cum îmi dădeam eu seama… Fac o comparaţie cu Hagi la nivel de echipă naţională. Eu, care eram coleg cu el, făceam parte din aceeaşi echipă, dar îmi dădeam seama de diferenţa care era între Hagi şi noi, toţi ceilalţi”, a declarat Dumitrescu, la Digi Sport.

Adauga un comentariu