Actualitate

Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurul de Paşte. Când vine un seism puternic

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurul de Paşte. Când vine un seism puternic
Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurul care a speriat românii în a treia zi de Paşte

Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurul care a speriat românii în a treia zi de Paşte. Specialistul spune că nu există vreo legătură între partea religioasă și evenimentele naturale, precum cutremurele. Mai mult acesta a menționat că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal până în 2040, în România.

Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurul de Paşte

Un nou cutremur a avut loc în România, după ce țara noastră a mai fost cutremurată în preajma Paștelui. Seismologul Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre aceste seisme și legătura lor cu sărbătorile.

Mulți români s-au panicat și au făcut legături între aceste evenimente și Sărbătorile Pascale, pe motiv că ar fi fost determinate chiar de Învierea Domnului.

Seismologul a explicat cum stau, de fapt, lucrurile și la ce concluzii a ajuns. Astfel, specialistul spune că, în urma calculelor sale, nu a ajuns la vreo legătură între partea religioasă și evenimentele naturale, precum cutremurele.

Gheorghe Mărmureanu crede că românii ar trebui să se obișnuiască cu aceste cutremure, pentru că ne aflăm în situația Japoniei, unde au loc în fiecare zi. Astfel, îi liniștește pe toți, pe motiv că nu există niciun motiv de îngrijorare.

Mai mult, mulți se tem că ar putea urma un cutremur extrem de puternic, de rangul celui din 1977. Omul de știință consideră, însă, că nu suntem aproape de o asemenea situație, cel puțin nu în următorii ani.

„Nu am văzut nicio legătură între sărbători şi cutremure. Românii ar trebui să se obişnuiască cu seismele, deja suntem ca în Japonia, ziua şi cutremurul. Staţi liniştiţi, sunt mici zgâlţâieli, nu vă panicaţi! Un cutremur mare nu se prevede în următorii ani, conform calculelor mele”, a spus Gheorghe Mărmureanu.

Când vine un seism puternic

Seismologul a menționat că următorul cutremur major în România ar putea surveni mai devreme decât ne-am aștepta, dar nu neapărat în următorii ani. Această declarație sugerează atât imprevizibilitatea fenomenului seismic, cât și necesitatea pregătirii și atenției.

Gheorghe Mărmureanu a identificat anumite zone din București ca fiind mai vulnerabile în fața unui cutremur major. Cartierul Pantelimon și zona dintre Piața Romană și Unirii sunt considerate a fi expuse, datorită densității populației și a construcțiilor mai vechi și mai fragile. În contrast, cartierele Militari, Drumul Taberei și Dristor sunt percepute ca fiind mai sigure, datorită structurilor mai solide și a densității mai scăzute a clădirilor înalte.

Un exemplu recent care subliniază impactul devastator al cutremurelor este cel din Japonia, în ianuarie 2024, când o mișcare tectonică puternică a provocat un seism de magnitudinea 7,5 pe scara Richter, soldat cu peste 200 de victime.

Acest incident demonstrează că, și în țări avansate din punct de vedere tehnologic și cu expertiză ridicată în domeniul seismologiei, anticiparea exactă a cutremurelor rămâne o provocare.

„Sunt lucruri curioase cu Vrancea. Exista niste cutremure puternice, a fost in 1800 cel mai puternic, foarte adanc, de la Moscova până la Cairo. Energia a fost consumată, aceste cutremure au loc la adancimi diferite, coordonate pe plan orizonat, chiar eu am publicat o lucrare, un fel de istorie a cutremurelor din 1701 până acum. Părerea mea este că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal până în 2040“, a mai zis Gheorghe Mărmureanu, care a vorbit despre cutremurul de Paşte.

Comentarii
  • Trebuie sa fii IDiOT irecuperabil sa pui botul la ce spune acest turnator securist, cretin vandut satanistilor. Exista doua scari: Mercalli, care masoara distrugerile facute de un cutremur, si
    Richter, care masoara amplitudinea cutremurului.
    Daca un cutremur pe scara Mercalli a avut 8,5 grade, acelas cutremur are 6,5 grade pe scara Richter. Scara Richter a aparut in 1943 cand a aparut seismograful. Pana atunci, sute de ani s-a folosit doar evaluarea pagubelor facute de un cutremur care ulterior au fost sistematizate conform scarii Mercalli.
    In Romanica s-au gasit documente despre cutremure incepand cu 1802, cand a fost un cutremur de 8,5 pe scara Mercalli echivalent cu 6,5 pe scara Richter. Aceasta lista cu cutremurele din Romania incepand cel din 1802, a existat pe Google dar nu stiu daca poponarii de la Google nu au sters-o. In aceasta lista nu exista cutremur mai mare decat cel din 1802.
    Concluzia este clara: Vrancea nu poate genera cutremure mai mari de 8,5 scara Mercalli / 6,5 scara Richeter .
    Cutremurul din 1940 a fost provocat pentru ca Romania nu intrase in razboi, si in 1941 a intrat ca sa plateasca nota de plata la sfarsit.
    Cutremurul din 1977 a fost provocat pentru ca Romania nu avea datorii la FMI Rockefeller, si pentru a reface tara Ceausecu s-a imprumutat.
    Cutremurul din 1986 a fost provocat pentru ca Ceausescu voia sa plateasca dintr-o data toata datoria fara sa se mai impumute si asta nu le-a convenit shobolanilor paduchiosi, dar cutremurul nu a mai facut pagube si victime pentru ca pe atunci se construia profesionist. Au cazut patru blocuri in Pisinau si au murit 100 de oameni.
    Asadar, daca in Romanica va mai fi un cutremur peste 6,5 scara Richter, sa stiti ca a fost un cutremur provocat de satanistii paduchiosi.
    In 1990 au fost doua cutremure mai mari provocate de Deep State pentru ca Romania nu voia sa devina o companie Rochefeler.
    In 1991, Parlamentul Penal Criminal Tradator a votat o lege prin care Romania nu mai este o tara este o companie Rochefeller.
    CNP-ul a aparut dupa votarea aceastei legi pentru ca de atunci romanii sunt considerati firme producatoare de bunuri care trebuie impozitate.
    Din cate stiu zilele trecute s-a incheiat o pace intre Deepa State si OAMENI, insa se pare ca este o pace incheiata intre Deep State si Opozitia Controlata de D.S., adica o pace falsa.
    Pana in 2026 trebuie sa fim vigilenti fiindca Satana pandeste dupa colt, insa va fi aruncat in iezerul de foc.

Adauga un comentariu