Sport

Gheorghe Mulțescu și-a reziliat contractul cu Dinamo! Cosmin Contra preia „câinii roșii“

Publicat: 26 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gheorghe Mulțescu și-a reziliat contractul cu Dinamo Cosmin Contra preia câinii roșii
Gheorghe Mulțescu și-a reziliat contractul cu Dinamo! Cosmin Contra preia „câinii roșii“

Gheorghe Mulțescu și-a reziliat contractul cu Dinamo, după cum anunță oficial gruparea din „Ștefan cel Mare“.

„Dinamo București și Gheorghe Mulțescu au convenit astăzi, pe cale amiabilă, încetarea contractului de antrenor principal al echipei din Ștefan cel Mare. Gheorghe Mulțescu va ocupa o nouă funcție în cadrul clubului, poziția urmând a fi stabilită, zilele următoare, de comun acord cu conducerea executivă a dinamoviștilor.

Numit la conducerea tehnică a roș-albilor pe 14 iulie 2020, în cel mai dificil moment din istoria de 72 de ani a clubului, Gheorghe Mulțescu a avut rezultate remarcabile la Dinamo într-o perioadă în care alți antrenori au refuzat să preia echipa și au preferat să fugă cât mai departe de stadionul din Ștefan cel Mare pentru a nu-și păta palmaresul”, se arată pe pagina de facebook FCDinamoOfficial.

Gheorghe Mulțescu și-a reziliat contractul cu Dinamo

Propunerea investitorilor spanioli pentru antrenor și staff-ul său a fost de a continua în cadrul clubului, însă Mulțescu a spus că acceptă varianta doar în anumite condiții.

„Nu rămân în club indiferent de situație. Unii jucători fac refacere, alții normal. Eu nu pot să zic nimic. Există un regret că nu am câștigat, mai ales că am reintrat în joc… Ne-am obișnuit cu penalty-urile refuzate lui Dinamo… În ce situație. Ești la 3 metri de locul infracțiunii și tu nu vezi. Ce să mai crezi?”, a spus Gheorghe Mulțescu.

Cosmin Contra, noul antrenor al lui Dinamo

Cosmin Contra a sosit în România, a fost de dimineață la stadionul Dinamo, iar acum este la sediul clubului, de la Hotelul RIN, pentru a parafa înțelegerea.  Din câte se pare, după-amiază va conduce primul antrenament din noul mandat.

Din staff-ul său va face parte și Javier Reyes, preparatorul fizic alături de care a colaborat la echipa națională a României și la Dinamo.

Încă din momentul în care a semnat actele cu Ionuț Negoiță, spaniolul Pablo Cortacero a făcut un anunț-surpriză pentru cei prezenți, spunând că are un precontract semnat cu Cosmin Contra încă dinaintea pandemiei. Spaniolul urma să reia discuțiile cu fostul selecționer pentru a-l convinge să preia Dinamo.

Cosmin Contra a luat în calcul revenirea la Dinamo, doar că, precaut, nu voia să facă niciun pas concret – semnarea actelor – până când nu vor fi studiate de către avocații săi, care îi sunt sfătuitori de încredere de fiecare dată când a iscălit vreun document.

Ce clauze și bonusuri ar putea avea Cosmin Contra

Aflat  la Lisabona, acolo unde a urmărit și finala Champions League din ipostaza de observator din partea UEFA, Cosmin Contra i-ar fi cerut spaniolului un bonus de performanță și în cazul câștigării Ligii 1, care va depăși cu mult suma de 100.000 de euro. Totodată, și o clauză de reziliere. În mandatul precedent, cine „desfăcea” contractul plătea 60.000 de euro. De data aceasta va fi mai scump.

Vor mai fi și bonusuri de victorie pentru orice meci, din campionat și din Cupa României. Oricum, managementul clubului dinamovist nu ar fi dorit să facă marele anunț decât după jocul cu FC Hermanstadt, pentru a nu inflama situația de la echipă.

Adauga un comentariu