Actualitate

Gheorghe Piperea consideră că Ludovic Orban ar putea răspunde penal în cazul Andi Manciu

Publicat: 13 oct. 2020
Gheorghe Piperea
Gheorghe Piperea consideră că premierul Ludovic Orban ar putea răspunde penal în cazul consilierului de stat Andi Manciu

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că premierul Ludovic Orban ar putea răspunde penal în cazul consilierului de stat Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică, numit în funcţie deşi nu are diplomă de licenţă.

Gheorghe Piperea scrie pe pagina sa de Facebook că la mijloc ar putea fi infracţiuni de fals şi uz de fals, iar premierul ar putea răspunde şi el penal pentru favorizare sau omisiunea sesizării. Mai mult, toate actele semnate de Manciu ar putea lovite de nulitate.

„Un individ care se angajează pe funcția de consilier de stat, despre care știa că necesită o diplomă de licență, comite infracțiunile de fals și uz de fals declarând la angajare că deține diploma respectivă deși nu o are.

Demnitarii* care îl angajează și, ulterior, omit să îl denunțe organelor de cercetare penală, pot fi considerați favorizatori și, respectiv, autori ai faptei penale de nedenunțare a unor infracțiuni“, susține Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea: „Trebuie să fii deosebit de prost ca să te bazezi pe producțiile literare ale unui falsificator!“

Avocatul a menționat că toate actele juridice emise de Andi Manciu sunt nule.

„Toate actele juridice, inclusiv cele cu caracter normativ, pe care le-a emis și semnat făptuitorul, sunt nule. Inclusiv cele de cenzură, inclusiv sesizările către feisbuc sau către serviciile secrete făcute cu intenția de a-i monitoriza și pedepsi pe “negaționiști”. Apropo, trebuie să fii deosebit de prost ca să te bazezi pe producțiile literare ale unui falsificator pentru a cataloga o informație sau știre ca falsă.

E valabil și pentru cazul unui individ care a îndeplinit ani de zile funcția de director adjunct al orniss (instituția care emite certificate de acces la secrete de stat) și de șef al spălării banilor și care și-a falsificat diploma de bac, precum și pentru favorizatorii și nedenunțătorii lui“, a precizat Gheorghe Piperea.

„Nu e nevoie de diplome universitare reale, ci doar de școala vieții!“

Cunoscutul avocat este de părere că s-a ajuns în situația în care nu mai ai nevoie de studii și de competență, acestea fiind „abrogate pe motive ideologice“.

„Dar, dacă pentru astfel de demnități deținute și exercitate de iexperții, ielitele, atârnătorii și bombardierii penelé nu e nevoie de diplome universitare reale, ci doar de școala vieții pă driapta, atunci nimic din cele de mai sus nu e valabil.

Adevărul e că, atunci când vezi manageri de spital foști condamnați penal pentru mită universitară sau manageri de spital fără drept de liberă practică în domeniul medical și statui pandemice care nu și-au luat niciodată rezidențiatul, iar pe nou-normali îi vezi aplaudând și exprimându-și violent încrederea în asemenea iexperți, pesemne că cerințele de competență s-au abrogat pe motive ideologice.

*precum sectetarul general al guvernului, cancelarul premierului sau premierul”, scrie Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Andi Manciu nu a încheiat studiile universitare

Şefului Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, cel care este şi consilier de stat al premierului Ludovic Orban responsabil cu coordonarea comunicării la nivel guvernamental, nu a încheiat studiile universitare.

În CV-ul său oficial, publicat pe site-ul Guvernului României, Eduard Andi Manciu menţionează, la capitolul “Educaţie şi formare”, Studii universitare la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative) Bucureşti.

Cei de la SNSPA au confirmat faptul că Andi Manciu a fost studentul facultăţii, însă nu a obţinut diploma de licenţă.

Călin Popescu Tăriceanu: „Dacă mint și înșeală de mici, de ce ne mai mirăm că fură voturi cu sacii?”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook, în care a vorbit despre scandalul care a scos la iveală faptul că șeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, nu și-ar fi finalizat studiile superioare.

Președintele ALDE este de părere că Ludovic Orban, premierul României, ar trebui să facă un audit angajaților și să le pubice dosarele, pentru ca românii să știe competențele celor care ocupă astfel de funcții publice.

Totodată, Tăriceanu subliniază că, după descoperirea acestor lucruri, nu ar trebui să ne mai mirăm că sacii cu voturi sunt furați.
Adauga un comentariu