Sport

Gică Hagi, în topul marilor jucători care n-au confirmat ca antrenori. Turcii nu-l iartă: „Al doilea mandat a fost și mai rău!”

Publicat: 10 apr. 2020

Gheorghe Hagi (55 de ani) a fost inclus de presa din Turcia într-un top al marilor jucători care nu au confirmat mai târziu pe banca tehnică. Văzut de turci, mai ales de fanii lui Galatasaray, un adevărat zeu, „Regele” nu a cunoscut același succes ca antrenor. La Istanbul, Hagi a cucerit ca jucător 10 trofee, printre care o cupă UEFA și o supercupă a Europei. Ca tehnician însă, performanțele fostului decar al naționalei n-au fost deosebite. Gică Hagi a pregătit-o pe Galatasaray în două mandate, în 2004/2005 și 2010/2011. A luat doar o cupă a Turciei, în 2005.

Ce scriu turcii despre Hagi

„Maradona din Carpați a condus-o pe Galatasaray, echipă unde a devenit o legendă, în două perioade diferite. În prima perioadă, când l-a succedat pe Fatih Terim, a terminat în spatele lui Fenerbahce. Cea mai mare performanță a fost victoria, scor 5-1, din finala Cupei cu Fenerbahce, în 2005. Al doilea mandat a fost și mai rău”, au scris jurnaliștii de la fanatik.com.

Aceștia îi includ pe lista „neagră”, alături de Gică Hagi, pe Ridvan Dilmen, Otuz Cetin, Shota Arveladze, Hami Mandirali, Riza Çalimbay, Erturul Salam, Bulent Korkmaz, Tayfur Havutcu și Tolunay Kafkas.
Din 2014, „Regele” o antrenează pe Viitorul Constanța, echipa înființată chiar de el. De-a lungul anilor, a câștigat o cupă a României, o supercupă națională și un titlu de campion




Adauga un comentariu