Sport

Gică Hagi își anunță revenirea în iarbă! Nu mai stau deoparte! „O să fac ce îmi place”

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gică Hagi își anunță revenirea în iarbă Nu mai stau deoparte O să fac ce îmi place
Gică Hagi

Gică Hagi (55 de ani) a renunțat în această vară să mai fie antrenorul celor de la Viitorul și a lăsat banca tehnică a echipei în mâinile spaniolului Ruben de la Barrera (35 de ani). În ultima vreme, „Regele” s-a concentrat mai mult pe Academia pe care o conduce, însă visează să revină în iarbă.

Gică Hagi a anunțat că nu va mai sta mult timp departe de gazon și că va antrena din nou în viitorul apropiat. „Stați liniștiți, că n-o să stau mult timp, nu sunt dispus să stau mult timp, o să mă întorc, acolo, în iarbă, și o să fac ce îmi place, să conduc o echipă. Orice e posibil, să preiau un proiect mare, o echipă mare. Eu trebuie să câștig, eu nu pot să fiu al doilea. Sunt și al doilea, și al treilea, dar nu îmi place. Locul 1, așa am fost eu învățat”, a declarat Hagi, pentru AS.ro.

De ce a renunțat, de fapt, Gică Hagi la postul de antrenor de la Viitorul

Patronul formației din Ovidiu a oferit un interviu publicației austriece Derstandard, înaintea meciului naționalei României cu Austria din Liga Națiunilor, în care a transmis că a dorit să se concentreze mai mult pe partea administrativă a clubului Viitorul și a Centrului de copii și juniori, acesta fiind principalul motiv pentru care a părăsit banca tehnică a echipei.

„A existat un moment sezonul trecut când am luat decizia de a lăsa un alt antrenor pe bancă, pentru a mă concentra doar pe partea administrativă, dar și pe Academie, care a fost, de fapt, ideea inițială a acestui proiect.
Eu am lucrat constant 10 ani la acest club, în conducere, pe partea tehnică, am făcut scouting”, a spus Gheorghe Hagi.

Gică Hagi a antrenat până acum naționala României, Bursaspor, Galatasaray (în două rânduri), Poli Timișoara, Steaua și Viitorul.

Gică Popescu cere FRF să-l numească pe Hagi selecționer al României

Gică Popescu (53 de ani), fostul căpitan al echipei naționale a României, actualmente președintele Viitorului, consideră că Gică Hagi și Dan Petrescu sunt cei mai potriviți pentru a prelua destinele fotbalului românesc.
În urma celor trei înfrângeri consecutive suferite de selecționata pregătită de Mirel Rădoi, Gică Popescu, membru marcant al „Generației de Aur”, a declarat că echipa națională are nevoie de oameni precum Gică Hagi și Dan Petrescu pentru a atinge gloria de odinioară.

„Pe mine mă doare că fotbalul românesc și naționala au ajuns la un nivel atât de scăzut. Noi am iubit echipa asta mai mult ca orice, am plâns pentru echipa națională, am plâns și de necaz, și de bucurie în 1994, ne-am bucurat împreună cu oamenii și plângeam de bucurie când vedeam oamenii pe stradă.

Nouă, echipa națională ne-a dat enorm și noi am dat în egală măsură oamenilor bucurie, i-am scos în stradă. Când vezi că am ajuns aproape de urna a 4-a valorică, doare. Nu suntem doriți, dacă-l întrebi pe Petrescu același lucru îl zice, la fel și Hagi. Nu am văzut un curent care să zică: «Hai, să vină ăștia».

Să vină toată clasa politică și să spună: «să vină, domnule, ăștia! Să vină ăștia să preia fotbalul românesc, să le dăm și ăstora patru ani să vedem. Le-am dat tuturor, numai ăstora care au făcut cea mai mare performanță la nivel de națională – nu».
Ce avem noi? Sunt oamenii ăștia care au făcut performanță, Dan Petrescu, Hagi… Să nu le dai posibilitatea să ia echipa națională să încerce și ei patru ani să facă ceva? Tot respectul pentru Mirel, a jucat alături de noi, e un tip foarte serios. Dar nu ar fi meritat șansa înaintea celor doi”, a declarat Gică Popescu.

Gică Popescu: „Dacă vine Hagi, toată notorietatea este a lui”

Președintele Viitorului a dezvăluit că Gică Hagi ar lăsa în urmă neînțelegerile cu oficialii FRF pentru binele fotbalului românesc, însă știe de ce nu este dorit la conducerea echipei naționale.

„Hagi, pentru binele fotbalului românesc, ar lucra cu cei de la FRF. Pe lângă tot ce înseamnă ura celor din conducere, pentru tot ce înseamnă generația noastră, există și această problemă că, dacă vine Hagi, toată notorietatea este a lui Hagi. Oamenii ăștia nu suportă.

Eu cred că ei se pregătesc pentru altceva, cred că pentru politică. Dacă vine Hagi, atunci ei trebuie să facă ce zice Hagi. Toata lumea e încolonată în spatele lui Hagi, în spatele lui Dan Petrescu, normal e să fie așa. Nu suportă să nu fie ei miezul.
Daca vin Hagi și Petrescu, toată lumea trebuie încolonată pentru că ăștia știu ce să facă, au dovedit-o. Gică, la Constanța și la echipele pe care le-a antrenat, a câștigat Cupa cu Galatasaray, are experiență. Proiectul de la Constanța e unul extraordinar. Ce a făcut la Constanța trebuie să facă și la nivel național, la nivel macro”, a spus Popescu la Realitatea Plus

Adauga un comentariu