Sport

Gică Hagi susține că putem avea din nou o națională mare. Mirel Rădoi a avut 5 titulari de la U21 cu Norvegia

Publicat: 13 oct. 2020
Gică Hagi susține că avem fotbaliști buni
Gică Hagi

România antrenată de Mirel Rădoi a pierdut semifinala barajului pentru EURO 2020 și nu mai este pe locul 1 în Liga Națiunilor, detronată de Austria, câștigătoare cu 1-0 în Irlanda de Nord, dar Gică Hagi are încredere în continuare în echipa tricoloră

Gică Hagi a intervenit după umilința cu Norvegia și, printre altele, le-a luat apărarea fotbaliștilor români. Chiar dacă echipa noastră a arătat foarte rău atât în meciul cu Islanda, 1-2, cât și în cea cu Norvegia, 0-4, „Regele” crede că putem avea o națională” puternică.
România antrenată de Mirel Rădoi a pierdut semifinala barajului pentru EURO 2020 și nu mai este pe locul 1 în Liga Națiunilor, detronată de Austria, câștigătoare cu 1-0 în Irlanda de Nord.

Gică Hagi susține vehement că avem fotbaliști buni

„Succesul se contruiește, nu vine de azi pe mâine. E un moment delicat al fotbalului românesc, dar eu cred. Trebuie să știm să muncim pentru a ne construi succesul. Văd că ne e frică să spunem că suntem buni, că putem câștiga. Ieșim doar după un rezultat. Am folosit jucători foarte experimentați și nu am câștigat. Am folosit din când în când, foarte rar, jucători tineri, care au jucat bine la U21. Acești copii depind de ce le spunem noi”, a declarat Gică Hagi.

În formula trimisă pe teren din primul minut, Tătărușanu – Manea, Burcă, Toșca, Bancu – R. Marin, Crețu, Cicâldău – Iancu, Pușcaș, Ianis Hagi au fost patru jucători pe care Rădoi i-a folosit titulari la echipa României U21 care s-a clasat pe locul 4 la EURO 2019. În plus a fost prezent și Răzvan Marin, care nu a participat la turneul final deoarece Ajax nu a fost de acord să-l lase. Deci aproape jumătate din echipă i-a avut în componență jucători care au făcut senzație la „tineret”.

Gică Hagi acuză schimbarea prea deasă a fotbaliștilor la „națională”

„Toți, împreună, putem construi un succes mare, cred în continuare că putem avea o echipă mare, mai mare decât a noastră. Eu îi cunosc pe acești copii, sunt super talentați. Au arătat acum doi ani, au bătut Franța, Anglia, Croația. Acești copii sunt încă foarte tineri, în spatele lor e nevoie de un proiect bun.
Noi nu avem jucători mari, noi nu suntem Germania, Franța, Spania, nu putem schimba jucătorii de la o zi la alta. Spunem că n-avem jucători, dar schimb jucătorii de la o zi la alta, de la un moment la altul. Nu există coerență în idei, în proiect, ne schimbăm cum se schimbă vremea, de azi pe mâine. Ce să facă copiii?”, a mai spus Hagi.

Mirel Rădoi nu are prea mult timp la dispoziție pentru a le ridica moralul tricolorilor după dezastrul de la Oslo – miercuri România are meci cu Austria, echipa pe care o învinsese la ea acasă.
Selecționerul a recunoscut că și el este decepționat de meciul făcut contra Norvegiei și pare sceptic în privința unui nou succes. În momentul de față nu am multe speranțe, nu este mesajul pe care îl așteptați, dar prefer să fiu sincer.
Poate dimineață mă voi trezi altfel, cunosc adversarul. Dar mental am eșuat – ca staff noi nu i-am remontat pe jucători după ratarea calificării. Eram pe primul loc, eram la mâna noastră dacă câștigam tot. Acum schimbarea trebuie să fie la acest meci, îmi cer scuze, nu doar noi am trăit o umilință, ci o țară întreagă”, a declarat Mirel Rădoi la Pro X după meci.

Adauga un comentariu