Prima pagină » Culinar » Glazură de ciocolată lucioasă și netedă. Procesul de preparare cu care nu vei da greș!
Glazură de ciocolată lucioasă și netedă. Procesul de preparare cu care nu vei da greș!

Glazură de ciocolată lucioasă și netedă. Procesul de preparare cu care nu vei da greș!

05 feb. 2024, 11:02,
BZI.ro, în Culinar

Glazura de ciocolată lucioasă sau „glaçage au chocolat” în franceză este cea mai uimitoare dintre toate glazurile de tort! Realizată dintr-o combinație simplă de cacao, smântână, zahăr, apă și gelatină, este folosită pentru a crea torturi cu efect de oglindă.

Cum poți face o glazură de ciocolată lucioasă

Ingredientul care conferă acea strălucire intensă este gelatina. Aceasta face ca glazura să se transforme într-un strat subțire și lucios, care este practic un jeleu de ciocolată. Ar putea suna puțin neatractiv, dar atunci când este realizată corect, funcționează ca un strat foarte subțire de jeleu moale ideal pentru acoperit o budincă sau un mousse.Veți avea nevoie de 18 g gelatină, 200 g apă, 300 g zahăr granulat, 130 g cacao și 200 g smântână grasă.

Pasul 1: Hidratează gelatina în prealabil timp de aproximativ 10 minute. Dacă folosești foi de gelatină, înmoaie-le în apă cu gheață și lasă-le să se hidrateze timp de 10 minute. Folosește apă cu gheață și asigură-te că toate foile sunt acoperite astfel încât să se hidrateze bine. Dacă folosești pulbere de gelatină, urmărește instrucțiunile de pe ambalaj și las-o să se hidrateze cu apă rece pentru aproximativ 10 minute.

Pasul 2: Toarnă apa într-o oală. Adaugă cacao și zahărul granulat și amestecă bine până când lichidele se omogenizează. Amestecă bine cacao și zahărul granulat cu un tel într-un bol separat.

Pasul 3: Încălzește oala la foc mediu, amestecând constant cu o spatulă până când începe să fiarbă. Unele ingrediente, cum ar fi smântâna și cacao, se pot arde foarte ușor. Amestecă în mod constant, curățând uniform partea de jos și lateralele.

Pasul 4: Adaugă toată smântâna și continuă fierberea până când lichidele dau iar în clocot. Scoate-o de pe foc odată ce începe să facă bule.

Pasul 5: Strecoară și adaugă gelatina hidratată, amestecând bine. Glazura mai conține încă bucăți mici de cacao în acest punct. Pentru a te asigura că este că este foarte netedă, o poți strecura cu o sită fină. Înainte de a adăuga foile de gelatină, stoarce excesul de apă cu mâna. Este important să verifici înainte dacă gelatina s-a topit complet.

Ce poți face dacă observi bule

Această glazură lucioasă de ciocolată este prea fierbinte pentru a fi turnată imediat după ce este făcută peste torturi. Pune-o deoparte și las-o să se răcească, verificând temperatura din când în când. Nu o amesteca prea repede pentru a nu prinde bule de aer care vor fi vizibile chiar și după ce este aplicată pe tort. Glazura lucioasă este mult mai ușor de întins pe un tort rece, chiar înghețat. Glazura ar trebui să aibă aproximativ 40 de grade Clesius înainte de a fi turnată pe tortul înghețat.

Este important de menționat că această glazură lucioasă poate fi pregătită în avans și refrigerată pentru până la o săptămână sau chiar congelată. Trebuie doar reîncălzită ușor, apoi amestecată foarte delicat până când devine din nou lichidă, iar apoi răcită la 40 de grade Celsius. Dacă apar bule pe glazura de ciocolată lucioasă, poți trece pur și simplu cu o brichetă pe unde observi bule, iar acestea vor dispărea ca prin minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *