Un tort roz este un desert frumos, absolut perfect pentru a decora masa festivă. Tortul poate fi gătit pentru ziua de naștere a fiicei tale, pentru aniversarea nunții sau pentru orice altă ocazie în familie.
Pentru a pregăti deliciul veți avea nevoie de următoarele ingrediente: brânză mascarpone în cantitate de 500 gr, brânză de vaci în cantitate de 500 de gr și 450 de gr de căpșuni. Desigur, nici un desert nu se pregătește fără de zahăr, astfel veți avea nevoie de 200 gr de zahăr. De asemenea, veți avea nevoie de 75 de gr de făină, 50 gr de amidon de porumb și 4 ouă. Veți avea nevoie de un pliculeț de praf pentru îngroșarea cremei și suc de lămâie, aproximativ o linguriță. Pentru a obține culoarea roz veți avea nevoie de colorant alimentar, aproximativ un vârf de cuțit. De asemenea, veți mai avea nevoie de un vârf de cuțit de agent de fermentare.
Tort roz. Cei cinci pași necesari pentru a obține un deliciu excepțional
Întâi de toate, pentru a pregăti desertul este necesar să separați albușurile de gălbenușuri. După care, se bat albușurile până devin spumă tare, în timp ce se adaugă treptat zahărul granulat. Bateți separat gălbenușurile de ou și amestecați-le ulterior cu albușurile. Se adaugă făina de grâu cernută, mălaiul și praful de copt. Se adaugă sucul de lămâie și puțin colorant alimentar roșu pentru a da o culoare roz subtilă amestecului.
Tapetați fundul formei de tort cu hârtie de copt, turnați aluatul gata preparat și neteziți-l. Coaceți timp de 20-25 de minute la foc mare. Deschideți ușa cuptorului și lăsați să se răcească timp de 10 minute. Separați crusta pe margini cu un cuțit și lăsați-o să se răcească complet fără să o scoateți din formă.
Pentru a pregăti umplutura, spălați și curățați căpșunile de coajă, amestecați-le până obțineți un piure omogen. Ulterior, se taie în cubulețe o parte din fructe și se păstrează pentru decor. Amestecați brânza mascarpone cu cea de vaci împreună cu piureul de căpșuni. Amestecați crema de brânză cu îngroșatorul de smântână și zahărul granulat. Puneți o treime din cremă la căpșunile tăiate în felii.
Cum să asamblezi tortul? Cu ce poți decora acest desert
Scoateți tortul din formă, tăiați-l orizontal în două jumătăți cu un cuțit ascuțit. Se unge jumătatea de jos cu crema și bucățile de căpșuni pregătite în prealabil. După care se acoperă cu a doua jumătate și se întinde toată crema și piureul de fructe. Apoi, se ung părțile laterale ale tortului. Puneți desertul la frigider pentru o oră și jumătate.
Decorați tortul cu restul de căpșuni tăiate în cubulețe sau felii, frunze de mentă, inimioare de ciocolată sau de marmeladă roșie sau orice fel de jeleu. De asemenea, un tort roz, dacă nu este destinat pentru masa festivă, ci doar pentru a felicita omagiata, poți să pregătești și un tort bento.
Minipreparatele delicioase așa cum este un tort roz „bento” au devenit deosebit de populare. Cuvântul japonez „bento” înseamnă un fel de mâncare împachetat pentru o singură persoană, iar ideea desertului a luat naștere în Coreea. O prăjitură bento cântărește jumătate din greutatea unei prăjituri normale, 400-500 g, și are un diametru de aproximativ 10 cm. Acesta poate fi atât roz, cât și decorat cu diverse fraze draguțe.