Culinar

Gogoșari umpluți cu varză. O bombă de vitamine pentru sezonul rece

Publicat: 09 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gogoșari umpluți cu varză. O bombă de vitamine pentru sezonul rece
Acest fel de mâncare ușor de pregătit este extrem de bogat în vitamine

Gogoșari umpluți cu varză este unul dintre cele mai adorate aperitive de întreaga familie. Orice gospodină din moment ce ardeii grași sunt copți pregătesc o mulțime de lucruri din aceștia. Astfel, asigurați-vă că răsuciți cel puțin câteva borcane de ardei cu varză pentru această iarnă. La urma urmei, această conservă se dovedește a fi foarte gustoasă și sănătoasă.

Această salată nu este potrivită pentru mesele festive, dar merită o atenție deosebită, deoarece conține multe vitamine care sunt bune pentru organismul nostru. Dar acesta nu este singurul lucru care face ca această salată să fie atât de bună, mai ales în zilele reci de iarnă. Rețeta simplă de varză cu ardei gras este ușor și simplu de preparat și chiar merită făcută.

doi gogosari umpluti cu varza pe o farfurie
Sterilizați fiecare borcan de un litru timp de aproximativ 30 de minute

Gogoșari umpluți cu varză. De ce ingrediente vei avea nevoie pentru a pregăti deliciul pentru iarnă

Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase murături vei avea nevoie de gogoșari în cantitate de 24 de bucăți, varză albă în cantitate de 2,5 kg, morcovi aproximativ 1 kg și usturoi în cantitate de 150 g. De asemenea, vei avea nevoie de un amestec de ardei, mazăre și apă pentru marinată aproximativ 1,5 l.

Pentru a reuși să obții o conservă extraordinar de gustoasă folosește oțet de 9% pentru marinată. Vei avea nevoie de aproximativ 200 gr. Nu uita de sare pentru marinată, adăugând și o jumătate de linguriță pentru umplutură, total folosește 3 linguri. De asemenea, adaugă și zahăr pentru marinată, în cantitate de 300g. Va trebui să folosești și ulei vegetal, pentru marinată în cantitate de 200 g.

un borcan cu varza langa un bol cu varza rasa pe o masa
Gogoșarii umpluți cu varză sunt un deliciu de care se va bucura întreaga familie

Pentru a pregăti cea mai delicioasă conservă pentru sezonul rece radeți morcovii cu o răzătoare grosieră și tocați mărunt varza. Se sărează, se amestecă bine, se frământă ușor și se lasă să se elibereze sucul. Din ardei se scoate miezul și se pun legumele în apă aproximativ 1 minut.

După care se umplu ardeii cu varză și morcovi. Pe fundul fiecărui borcan se pune usturoi, piper și mazăre. Ulterior puneți ardeiul umplut. Într-un borcan de un litru încap 4 ardei.

Cum se prepară saramura pentru conservă. Rețetă știută doar de bunica

Pentru a pregăti saramura pentru una dintre cele mai delicioase conserve se pune în apă zahărul și se amestecă sarea, uleiul vegetal și oțetul. Se aduce amestecul la fierbere și se toarnă peste borcanele cu ardei.

gogosari umpluti cu varza intr-un vas pe masa
Păstrați conservele de ardei umplut cu varză într-un loc răcoros

Sterilizați fiecare borcan de un litru timp de aproximativ 30 de minute și apoi închideți-l ermetic. Acoperiți borcanele cu ceva cald timp de 12 ore. Păstrați conservele de ardei umplut cu varză într-un loc răcoros.

Acest fel de mâncare ușor de pregătit este extrem de bogat în vitamine. Conserva poate fi un acompaniament excelent pentru prânz sau un fel de mâncare de sine stătător la cină. Conserva este extrem de frumoasă și colorată, varza cu ardei gras îți va înfrumuseța masa în orice perioadă a anului.

Gogoșarii umpluți cu varză sunt un deliciu de care se va bucura întreaga familie. În perioada rece a anului când organismul nostru este atacat de viruși, acest fel de mâncare cu multe vitamine ne ajută să ne întărim sistemul imunitar. Astfel, pe lângă beneficiile conservei pentru sănătate, aceasta este și extrem de delicioasă.

varza langa gogosari pe o farfurie
Această salată nu este potrivită pentru mesele festive

 

Adauga un comentariu