Culinar

Gogoșari în sos de muștar. Cum să pregătiți ardeii pentru iarnă într-un mod foarte neobișnuit

Publicat: 21 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gogoșari în sos de muștar. Cum să pregătiți ardeii pentru iarnă într-un mod foarte neobișnuit
Nu vă faceți griji, o astfel de gustare poate rezista toată iarna

Pentru a uimi toți invitații la o masă festivă poți pregăti gogoșari în sos de muștar. Consumați această conservă extrem de gustoasă ca salată sau ca acompaniament la alte feluri de mâncare, dar și ca tartinabil pe pâine.

Trebuie să știi că este ușor și simplu să preparați ardeii grași într-o marinată de muștar. Se recomandă să luați ardei roșii sau portocalii. Folosiți muștar ușor sau picant cu boabe franțuzești. Nu vă faceți griji, o astfel de gustare poate rezista toată iarna. Dar probabil că o veți mânca chiar până la începerea sezonului rece.

doua borcane cu gogosari in sos de mustar
Trebuie să știi că este ușor și simplu să preparați ardeii grași într-o marinată de muștar

Gogoșari în sos de muștar. Cu ce să serviți conserva și de ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti deliciul

Dacă vă plac conservele ușor picante și ușor dulce, o să îndrăgiți acest aperitiv. Se potrivesc de minune cu orice fel de carne sau garnitură. Mai ales cel picant este extrem de potrivit pentru felurile de mâncare cu piure de cartofi și hering. În cele ce urmează vei afla cantitatea de ingrediente indicată pentru 2 borcane de 500 ml.

Astfel, pentru a pregăti deliciul vei avea nevoie de ardei bulgăresc aproximativ 1 kg, apă în cantitate de 300ml, oțet în cantitate de 60 ml, sare o linguriță și zahăr 2 linguri. Pentru o aromă deosebită vei avea nevoie de boabe de piper și frunze de dafin. Desigur, pentru a pregăti sosul vei avea nevoie de muștar în cantitate de 170g și ulei sărat aproximativ 150g.

doua borcane cu gogosari in sos de mustar pe o masa langa mai multe legume proaspete
Dacă vă plac conservele ușor picante și ușor dulce, o să îndrăgiți acest aperitiv

Mai întâi, luați ardeii, spălați-i bine și îndepărtați semințele. După care tăiați legumele în două și apoi în fâșii de un centimetru lățime. Se toarnă apa curtă într-o oală, se adaugă oțetul de 9%, sarea, zahărul, piperul și frunzele de dafin. Se amestecă bine și se aduce la fierbere, astfel încât sarea și zahărul să se topească.

Acum puneți ardeii în marinată, amestecând din când în când. Se fierbe timp de 15 minute. După acest timp, se trec toți ardeii printr-o strecurătoare. Și în timp ce se răcesc, pregătiți dressingul.

Cum să faci dressingul pentru cel mai delicios aperitiv. Secretele gospodinelor

Se amestecă uleiul vegetal și muștarul blând. Este foarte important să amesteci toate ingredientele cu un tel. Acum adăugați piper în sosul de muștar. Se amestecă totul cu o lingură, astfel încât muștarul să se omogenizeze cu piperul. De asemenea, vă puteți pune mănuși și amesteca conținutul cu mâinile.

doua borcane cu gogosari in sos de mustar
Este foarte important să amesteci toate ingredientele cu un tel

Apoi, luați borcane, asigurați-vă că pentru le sterilizați bine. Acestea trebuie puse într-un cuptor la 150 de grade pentru 10-12 minute și fierbeți capacele pentru ele. Umpleți cu grijă borcanele cu ardei și închideți-le cu capacele pregătite în prealabil. Ardeii în borcane trebuie să se răcească complet. Apoi puneți borcanele într-un loc răcoros sau în frigider.

Gogoșarii în sos de muștar pentru iarnă este un preparat nou și interesant care se dovedește foarte gustos. Ardeii într-o marinată de muștar fiert și ulei vegetal, vor fi pe placul iubitorilor felurilor de mâncare picante. De asemenea, poți să servești acest fel de mâncare la mese festive, seara la cină sau în orice zi obișnuită. Cu siguranță, aperitivul va fi adorat de toată lumea și chiar de cei mici.

mai multe borcane pe o masa cu gogosari in sos de mustar
Folosiți muștar ușor sau picant cu boabe franțuzești
Adauga un comentariu