Prima pagină » International » Google Rusia a intrat în faliment. Toate conturile bancare i-au fost confiscate de autorităţi

Google Rusia a intrat în faliment. Toate conturile bancare i-au fost confiscate de autorităţi

19 mai 2022, 12:25,
BZI.ro, în International

Miercuri, 18 mai 2022, gigantul căutărilor a transmis că autorităţile i-au confiscat toate conturile bancare. Astfel, Google Rusia a intrat în faliment şi nu-şi mai poate plăti angajaţii şi furnizorii, a menţionat joi, 19 mai 2022, DPA.

Google a declarat în aprilie că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut sau aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

Google Rusia a intrat în faliment, după ce i s-au confiscat conturile bancare

Un purtător de cuvânt al Google a transmis faptul că serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, vor funcţiona absolut normal, în ciuda anunţului privind intrarea în faliment.

Important de precizat este faptul că filiala rusă a Google se află sub presiune de foarte mult timp deoarece nu a dorit să şteargă conţinuturi pe care autorităţile ruse le consideră ilegale şi, de asemenea, pentru că a restricţionat accesul unor mijloace de comunicare ruseşti pe YouTube, însă Kremlinul a oprit până acum doar accesul la serviciile companiei.

„Confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia, inclusiv angajarea şi plata angajaţilor cu sediul în Rusia, plata furnizorilor şi a vânzătorilor şi îndeplinirea altor obligaţii financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google.

În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI a fost menționat faptul că McDonald`s și-a vândut acțiunile din Rusia, în contextul războiului din Ucraina care se află la cea de-a 85-a zi.

Compania Google a confirmat că i-au fost confiscate activele şi proprietăţile

Google Rusia a confirmat pentru prima dată faptul că i-au fost confiscate activele şi proprietăţile. De asemenea, Baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti din Rusia a menţionat că sunt două popriri de la mijlocul lunii martie 2022. De asemenea, nu s-au precizat sumele, alte amenzi sau taxe de executare.

În acest context, Google a decis să-şi mute o serie dintre angajaţi în afară Rusiei, după ce Moscova a început invadarea Ucrainei la data de 24 februarie 2022. Însă, o altă parte au rămas. Potrivit unei note postate miercuri pe registrul oficial rus, filiala rusă avea de când să declare faliment şi din 22 martie a prezis o „incapacitate de a-şi îndeplini obligaţiile monetare”, inclusiv indemnizaţii de concediere, remuneraţiile pentru actualii şi foştii angajaţi şi plăţile obligatorii la timp.

Google Rusia a întrerupt vânzările de anunţuri

Vă reamintim faptul că acest gigant american de căutare a întrerupt vânzările de anunţuri şi majoritatea celorlalte operaţiuni comerciale în Rusia. Compania a ţinut să declare că serviciile sale gratuite, inclusiv Gmail, Maps, Android şi Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruşi.

Guvernul rus a anunţat mai înainte că nu intenţionează să blocheze YouTube, în ciuda ameninţărilor şi amenzilor repetate, spunând că o astfel de măsură îi va face probabil pe utilizatorii ruşi să sufere şi de aceea nu ar trebui luată. În 2021, veniturile filialei ruse au fost de 134,3 miliarde de ruble, arată baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax privind companiile ruseşti.

De asemenea, companiile Tik Tok și Netflix au decis să nu mai ofere servicii pe piață, înainte să se afle că Google Rusia a intrat în faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *