Local

Grădina Botanică şi parcul Expoziţiei, luate cu asalt de sute de ieşeni – FOTO/ VIDEO

Publicat: 08 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Grădina Botanică şi parcul Expoziţiei luate cu asalt de sute de ieşeni - FOTO VIDEO
Aglomerație în Grădina Botanică și parcul Expoziției din Iași

Duminică, 8 noiembrie 2020, cu prilejul unei zile de toamnă însorită şi cu temperaturi ridicate în termomentre, sute de ieşeni au hotărât să iasă la plimbare pentru a profita de ultima zi în care nu vor fi impuse noile restricţii împotriva răspândirii noului coronavirus.

Astfel, cu ocazia expoziţiei faimoase de flori din Grădina Botanică „Anastasie Fatu” din Iaşi, zeci de persoane au stat la cozi pentru a putea intra în incinta grădinii. De asemenea, ieşenii au luat cu asalt şi parcul Expoziţiei, unde zeci de persoane au ieşit să se relaxeze şi să profite de vremea frumoasă de afară, alături de prieteni şi copii.

Expoziția „Flori de toamnă” din Iași a fost deschisă

Expoziţia este una anuală, iar oficialităţile au depus o muncă consistenta pentru ca cei care vizitează în această perioadă faimoasă Grădina Botanică să se poată bucura de o ”explozie” de culori specifice toamnei.

Expoziţia a fost organizată cu ajutorul UAIC şi Universitatea Națională de Arte „George Enescu”

Totul are loc în contextul aniversării de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, în perioada 26-31 octombrie 2020, a celor 160 de ani de la înființare. Expoziția din Grădina Botanică va fi deschisă zilnic, între orele 9:00-16:00, până pe 15 noiembrie. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate de 5 lei. Fotografiatul este liber

Evenimentul are o tradiţie îndelungată. Încă din cu 1976, anual, Grădina Botanică din Iași organizează expoziția „Flori de Toamnă”, care este dedicată unui eveniment special – înflorirea crizantemelor, simbolul longevității, eleganței și nobleței

„În spațiile expoziționale vor fi prezentate colecții reprezentative de varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum și eșantioane de fructe și semințe, care aparțin unor specii de plante indigene și exotice. De asemenea, vor fi expuse forme topiare vegetale, foarte sugestive, care sunt dedicate în mod special copiilor. Expoziția va fi deschisă zilnic, între orele 9:00-16:00, în perioada 25 octombrie – 15 noiembrie 2020. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate de 5 lei. Fotografiatul este liber”, a precizat prof. univ. dr. Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice „Anastasie Fătu”.

Adauga un comentariu