Eveniment-Social

Prof. univ. Cătălin Tănase, noul director la Grădina Botanică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Au fost validați și noii directori ai Stațiunilor de Cercetare ale instituției de învățământ superior (EXCLUSIV)

Publicat: 17 sept. 2020
Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al Universității
Concursuri-interviu, coordonate de prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași pentru director la Grădina Botanică "Anastasie Fătu" și noii directori ai Stațiunilor de Cercetare ale instituției de învățământ superior

Rectorul, prof. univ. dr. Tudorel Toader, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a coordonat organizarea de concursuri pentru importante posturi de conducere în instituție. Principalul post vizat a fost de director la Grădina Botanică „Anastasie Fătu”. De asemenea, a fost vorba de poziții ce țin de institute de cercetare și de stațiuni științifice ale unității de învățământ superior

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a continuat organizarea de concursuri pentru ocuparea unor importante funcții! În prim-plan s-au aflat cele de director la Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, respectiv la Institutul de Cercetări Interdisciplinare-Departamentul Interdisciplinar Socio-Uman. De asemenea, au fost sunt vizate și cele de conducere la Stațiunile de Cercetare.

Nou director la Grădina Botanică a Universității „Cuza”! Au fost validați și noii directori ai Stațiunilor de Cercetare

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a coordonat concursurile pentru postul de director la Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, dar și pentru noii directori ai Stațiunilor de Cercetare ale instituției de învățământ superior. Astfel, ca urmare a interviurilor derulate ieri, 16 septembrie 2020, la Grădina Botanică a participat actualul director, prof. univ. dr. Cătălin Tănase. Acesta va continua să coordoneze faimoasa grădină din toată România. Prof. univ. dr. Catalin Tanase, fost prorector la Universitatea „Cuza” din Iași, este și membru al Academiei Române. Este un biolog (specializat pe micologie și botanică), profesor la Facultatea de Biologie.

Care sunt noii coordonatori ai Stațiunilor de Cercetare din România ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

De asemenea, tot în data de 16 septembrie 2020, s-au desfășurat interviuri cu candidații pentru posturile de la conducerea Stațiunilor de Cercetare din România ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Aici, coordonatorii erau interimari în ocuparea acestor posturi. Astfel, Stațiunea Biologică Marină „Prof. dr. Ion Borcea” de la Agigea îl va avea drept coordonator pe CS III Emanuel Ștefan Baltag, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Acvacultură și Ecologie Acvatică Iași, de la Ezăreni va fi coordonată de admin. fin. grad. I (S) dr. ing. Cristian-Alin Barbacariu.

La Stațiunea de Cercetare Științifică și Practică Studențească „Vasile Băcăuanu” din Ștefănești, Botoșani, șef lucrări este dr. Gabriel Ionuț Plăvan, urmând ca la Stațiunea de Cercetare și Practică Studențească „Ion Gugiuman”, Rarău, să fie nominalizat conf. univ. dr. Dan-Cristian Lesenciuc, iar la Stațiunea de Cercetare și Practică Studențească „Simion Mehedinți”, Tulnici, lect. dr. Ionuț Vasiliniuc. Stațiunea de Cercetări Fizico-Geografice și de Monitorizare a Calității Mediului de la Mădârjac, județul Iași, va fi condusă de conf. dr. ing. hab. Lilian Niacșu.

Un nou director șI la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, mandatul 2020-2024

De reamintit este că și prestigioasa Editură a Universității „Alexandru Ioan Cuza” are un nou director. După derularea concursului, pentru mandatul 2020-2024, prof. univ. dr. Constantin Dram de la Facultatea de Litere a fost numit drept director. Mai departe, au avut loc concursuri și pentru funcția de director la: Institutul de Cercetări Interdisciplinare, Departamentele Interdisciplinare (Științe Socio-Umane) și Centrele de Cercetare Cernesim, Ramtech și ArheoInvest. Aici, la Institutul de Cercetări Interdisciplinare, concursul a fost câștigat de prof. univ. dr. Tudor Luchian de la Facultatea de Fizică, la Departamentul Interdisciplinar, noul director este cercetător științific I dr. Mariana Neamțu. Urmează, ca nou director la Cernesim – prof. univ. dr. Romeo-Iulian Olariu, la Ramtech – cercetător științific II, dr. Sorin Tașcu, iar la ArheoInvest- cercetător științific III – dr. Andrei Asăndulesei.

Adauga un comentariu