Local

Gratuitate la tarabe în Piața Dacia din Iași! Investițiile EcoPiața SA sunt la pământ

Publicat: 28 iun. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Gratuitate la tarabe în Piața Dacia din Iași Investițiile EcoPiața SA sunt la pământ
Consiliul Local a aprobat un proiect privind folosirea gratuită timp de 6 luni a tarabelor din Piața Dacia din municipiul Iași

Consilierii locali au aprobat un proiect privind acordarea de gratuitate la tarabele din Piața Dacia. Proiectul a venit în perioada în care EcoPiața SA a inițiat majorarea tarifelor din piețele din municipiul Iași

Municipalitatea a avizat un proiect legat de acordarea de gratuitate la tarabele din zona Pieței Dacia, administrată de societatea EcoPiața SA Iași. Gratuitatea se aplică pe o perioadă de 6 luni, adică până la finalul anului în curs. În prezent, tariful în piața Dacia este d

e 20 lei pe tarabă pe zi. Însă, decizia de acordare a gratuității a venit ca urmare a solicitării cetățenilor din zonă pentru revitalizarea Pieței Dacia. Proiectul a fost aprobat în cele din urmă de Consiliul Local Iași.

Gratuitate la tarabe în Piața Dacia din Iași!

Și totuși, consilierii locali s-au arătat nemulțumiți de faptul că bugetul EcoPiața SA nu a fost aprobat nici până la această oră.

„A trecut aproape un an de când noi nu avem bugetul aprobat la societatea EcoPiața SA Iași. Nu avem nici Consiliu de Administrație, mai nou, la EcoPiața SA, ceea ce nu mi se pare în regulă. Trebuie să facem ceva cu societatea respectivă”, a spus Ovidiu Laicu, consilier local PSD.

Chiar dacă EcoPiața SA nu are bugetul aprobat, consilierii locali au dat undă verde acestui proiect de hotărâre, în unanimitate de voturi.

Noi tarife în piețele din municipiul Iași

Recent, societatea EcoPiața SA a inițiat un proiect legat de majorarea tarifelor din piețele agroalimentare pe care le administrează. Conform proiectului de hotărâre, tariful de utilizare a tarabei în piețele Alexandru cel Bun, Nicolina, Sudului (CUG), Hala Centrală, Independenței și Păcurari va fi de 30 lei pe zi de tarabă, față de 25 lei, ca până acum. Tariful pentru utilizarea unei tarabe din Piața Dacia va fi de 24 lei pe zi față de 20 lei, ca până acum.

Primarul Mihai Chirica cere răbdare

Deși investițiile la EcoPiața SA sunt la pământ, direcția condusă de Cristinel Stărică continuă să primească girul primăriei.

„Situația de la societatea EcoPiața SA este una mai aparte. Asta din cauza faptului că nu găsim soluții în ceea ce privește inițierea unui program de investiții. Compania nu are cum, împrumuturi nu primește. Am mai cerut puncte de vedere de la Consiliul Concurenței, puncte care ne-au fost transmise săptămâna trecută, referitor la capacitatea de a înființa o direcție cu o autonomie juridică care să preia în totalitate activitatea și automat ele să treacă în subordinea directă a Consiliului local, așa cum este și societatea, dar să fie exceptate de la legea concurenței și de alte interdicții, urmând ca gestiunea să o facem direct noi”, a spus primarul Mihai Chirica.

Salariu nesimțit pentru directorul EcoPiața SA

În tot acest timp, directorul Cristinel Stărică și-a făcut un salariu de aproape 9.000 de euro lunar, iar investițiile lipsesc cu desăvârșire.

„Am mai găsit exemple în țară asupra acestei modalități. Și nouă ne trebuie banii pentru studii, investiții, pentru a reactiva activitatea din piețe, intens afectată inclusiv de  prezența rețelelor de supermarket-uri care i-au doborât din punct de vedere comercial. Dar o să venim cu un punct de vedere final și o să înaintăm spre propunere și dezbatere Consiliului Local”, a mai spus primarul Iașului.

Proiectul legat de tarabe gratuite pentru comercianții din Piața Dacia din Iași va fi valabil până la finalul anului 2022.

Comentarii
  • Mereu e lacătul pus pe poarta . Ați închis piata Dacia că să meargă piata Lidl. Și acuma sunteți darnici .. dar scroafa i moarta .

  • In primul rand schimbarea conducerii ….maxim 2500 salar fara altceva…..taiat la jumate alte salarii cce sunt peste 5000 ron si delimitarea bisnitarilor din piata cu economii de peste 150000 de euro piata ALEXANDRU….TATARASI….PACURARI…IN TREI ANI AR FI PIETE OCCIDENTALE,,,,,,,,,URMAND PIATA ALEXANDRU IN ALTI TREI ANI ……TRADUS FARA ALTE PROIECTE IN 10 ANI TOTUL E PE PLUS BINE….DAR JAVRELE DE POLITICIENI NU VOR

  • Piețele ieșene au ramas încremenite la nivelul anului 1999 ! cu o conducere anchilozată faptic și inovativ.Trebuie un suflu nou, măcar o adiere de secolul 21 .

  • daca tot e gratuitate . De ce trebusa sa platesca chiriasi usile la blocurile Anl si placa la intrrea in bloc. Iti cad blocurile . sunt sesizari la DFL semnate de d-na Balan de care tu nici nu stii.

  • Cand era COMPIATA SA. se faceau in piete igienizari anuale…Simirad a distrus societatea deoarece era ”mafia pietelor”…Acum, rahat -balet, a rămas ”mafia piețelor” doar că acesta este mascată sub umbrela Primăriei … Un dulce ”Hai sictir” impotentei administrații locale !

Adauga un comentariu