Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » 5 greșeli de evitat cand porti pantofi
5 greșeli de evitat cand porti pantofi

5 greșeli de evitat cand porti pantofi

25 aug. 2020, 11:40,
în Sanatate

Greșeli de evitat cand porti pantofi. Grija de încălțăminte, alegerea și utilizarea corecta ajută la păstrarea sănătății picioarelor și a întregului corp.

Picioarele noastre sunt o parte a corpului nostru pe care tindem să o neglijăm și să o abuzăm. Modul în care alegem și ne folosim pantofii este direct legat de sănătate.

Cu toate acestea, picioarele sunt baza scheletului nostru, ele ne susțin și pot cauza multe probleme atunci când nu sunt bine îngrijite pe termen lung. E

Porti tocuri prea înalte

Tocurile prea înalte împing piciorul înainte, punând multă presiune asupra degetelor de la picioare. În timp ce le porți, picioarele ar trebui să compenseze, de asemenea, pentru a te ajuta să mergi. Acest lucru crește riscul de a dezvolta afecțiuni dureroase, cum ar fi fasciita plantară și pintenii de călcâi.

Limitați-vă la câțiva centimetri de călcâi pentru a preveni durerea și respectați-vă morfologia cât mai bine posibil: 3,5 – 4 cm pentru femei și 1,5-2 cm pentru bărbați. Tocurile de tip stiletto trebuie evitate pentru purtarea zilnica.

Greșeli de evitat cand porti pantofi. Porti aceeași pereche non-stop

Dacă te-ai îndrăgostit vreodată de o pereche de pantofi, probabil ii porti tot timpul. Dar nu este o idee bună. Purtarea acelorași pantofi în fiecare zi indică faptul că utilizați în mod constant aceleași părți ale piciorului pentru sprijin și mers.

Încercați să găsiți alte perechi de încălțăminte confortabile și să le variați pe parcursul săptămânii.

Purtarea pantofilor prea vechi

Când pantofii sunt vechi și purtați, ei pot înclina piciorul și pot provoca dureri care ajung până la șolduri și spate. Luați în considerare schimbarea pantofilor la fiecare șase luni.

Pielea, materialul ideal. Pielea moale ofera piciorului relaxare și, spre deosebire de cea sintetică, previne transpiratia piciorului. În plus, un pantof de piele oferă un suport bun.

Verificați regulat tălpile pantofilor. Pentru a sprijini corect piciorul, acestea trebuie să fie semi-rigide. Cu o talpă prea rigidă, piciorul, glezna și genunchiul au parte de șocuri mai dure. Durerea poate apărea astfel chiar și în spate.

Purtarea pantofilor care sunt prea plati

Balerinii nu oferă un suport bun, ceea ce poate fi riscant dacă începeți să abuzați! In pantof prea plat te obligă să fortezi tendonul lui Ahile și fascia plantară, cu risc de inflamație.

Purtarea incaltamintei gresite

Alergi cu pantofi de tenis sau joci tenis cu pantofi de alergare? Când vine vorba de exerciții fizice, adidașii nu sunt o soluție pentru orice tip de sport. Fiecare pantof are tehnologie specifică. Poate fi proiectat, de exemplu, pentru mișcări liniare sau laterale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2024
12 decembrie 2024