Actualitate

Greva STB afectează prezența elevilor la școală

Publicat: 24 ian. 2022
patru autobuze albastre
Adrian Criţ a afirmat că, de la preluarea mandatului de director al Societăţii de Transport Bucureşti, a avut 20 de întâlniri cu sindicatul reprezentativ

Directorul STB, Adrian Criţ a declarat luni că îi aşteaptă pe reprezentanţii sindicatului reprezentativ al transportatorilor la discuţii, în această seară, la Primăria Generală, cu CA-ul companiei, până acum, Vasile Petrariu refuzând orice fel de dialog cu conducerea STB.

Potrivit lui Criţ, tendinţa de revenire a şoferilor pe trasee este una crescătoare, ajungând astăzi la 35%, însă a precizat și că nu ştie dacă marţi se va relua traficul normal pe mijloacele de transport în comun din Capitală.

Ministerul Educației, soluţii pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor din cauza grevei STB

Ministerul Educației recomandă motivarea absențelor elevilor care au lipsit de la școală din cauza grevei STB și intrarea în online dacă protestul se prelungește.

„Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel

încât să asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Totodată, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri.

„De asemenea, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățământ să desfășoare activitatea didactică online”, se mai arată în comunicatul Ministerului Educației.

Directorul STB a ţinut să precizeze că nu va demisiona şi nu va ceda şantajului acestui sindicat

Adrian Criţ a afirmat că, de la preluarea mandatului de director al Societăţii de Transport Bucureşti, a avut 20 de întâlniri cu sindicatul reprezentativ.

„Eram conştient că vor apărea probleme, dar nu ne gândeam că se va radicaliza astfel, prin blocarea activităţii”, a spus el, precizând că sindicatul nu s-a prezentat la discuţii, până acum şi este invitat la Primăria Capitalei, în această seară, pentru a discuta cu CA-ul STB. „Dânsul refuză dialogul cu partea executivă”, a spus Criţ despre Vasile Petrariu, şeful sindicatului transportatorilor din STB, care până astăzi a fost consilier CGMB şi membru PSD.

Acesta a continuat, spunând că, după conferinţa de astăzi în care a anunţat că scoate posturile de şofer la concurs, „angajaţii au realizat riscul de blocaj al Bucureştiului şi al instituţiei”.

„Din punct de vedere financiar, s-ar putea ca la sfârşitul lunii să ne aflăm în imposibilitatea plăţii salariilor şi a furnizorilor. Tendinţa de intrare pe traseu e crescătoare, era de 20% dimineaţă, acum a ajuns la 35%”, a spus Criţ.

Întrebat dacă e posibil să se reia activitatea, de mâine, directorul STB a spus că ”probabil e greu să fie reluat cu totul, pentru că manipularea continuă din partea sindicaliştilor”. „Eu sper că angajaţii să conştietizeze că trebuie să avem un serviciu de calitate pentru bucureşteni.

Manipularea dată de liderii sindicali a dus la această sincopă în transportul public local, pe viitor trebuie să facem totul pentru a rezolva această problemă. Suntem deschişi comunicării, să conştientizeze că au obligaţii faţă de cetăţeni. Cred în continuare cu tărie că angajaţii şi sindicatele trebuie să respecte legea”, a declarat el.

Întrebat dacă ia în calcul demisia, aşa cum cer angajaţii STB, Adrian Criţ a răspuns: „Nu răspund şantajului, în condiţiile în care, din punct de vedere managerial în ultimele 10 luni, practic, am redus cu circa 25% cheltuielile societăţii”, a spus el.

Judecata soților Ceaușescu
Adauga un comentariu