Boli si tratamente

Care grupe de sânge sunt mai predispuse la infecţia cu noul coronavirus

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care grupe de sânge sunt mai predispuse la infecţia cu noul coronavirus
Grupele de sânge predispuse la coronavirus

Grupele de sânge predispuse la coronavirus. Persoanele cu grupa sanguină „A” pot fi mai predispuse la noua infecție cu coronavirus (COVID-19), în timp ce cei cu tipul de sânge „O” au un risc mai mic de a contracta virusul mortal, sustin cercetătorii chinezi din Wuhan şi Shenzhen.

Studiul preliminar a analizat grupul sanguin al pacienților din China care au contractat boala.

Cercetătorii conduși de Wang Xinghuan de la Spitalul Zhongnan din Universitatea Wuhan au analizat grupele sanguine a mai mult de 2.000 de pacienți infectați din Wuhan și Shenzhen.

Ei au descoperit că pacienții cu sânge de tip A au arătat o rată mai mare de infecție și au dezvoltat simptome mai severe. Din 206 de pacienți, 85 aveau sânge de tip A – cu 63% mai mult decât cei 52 infectați care aveau tip O.

Grupele de sânge predispuse la coronavirus

„Persoanele din grupa sanguină A ar putea avea nevoie de o protecție deosebit de consolidată pentru a reduce șansele de infecție”, au notat autorii. Adăugând că pacienții infectați cu Sars-CoV-2 cu grupa sanguină A ar putea avea nevoie să primească o supraveghere mai atentă și un tratament agresiv.

„Grupul sanguin O a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecțioasă în comparație cu grupele sanguine non-O”, a declarat studiul.

Medicii consideră că noul coronavirus are „potențial egal de a pătrunde și de a se răspândi”, indiferent de sex. Deși diverse date arată că mai mulți bărbați sunt infectați de virus decât femeile.

Cu toate acestea, dacă sunteți de tip O nu înseamnă că sunteți absolut în siguranță, asa ca urmați toate liniile directoare emise de autoritățile locale.

Adauga un comentariu