Prima pagină » Culinar » Gustare înainte de masa principală: ţelină cu cremă de brânză
Gustare înainte de masa principală: ţelină cu cremă de brânză

Gustare înainte de masa principală: ţelină cu cremă de brânză

16 dec. 2019, 09:11,
în Culinar

Tulpinile de ţelină reduc colesterolul rău şi întăresc sistemul imunitar, astfel că este recomandat consumul periodic al acestei legume. Ce zici de o combinaţie savuroasă de ţelină cu cremă de brânză? Reţeta este extrem de sănatoasă, se prepară rapid şi e numai bună de servit la micul dejun sau la cină.

Ingrediente:

  • 8 tije ţelină
    200 g cremă brânză
    1 lingură smântână fermentată
    10 măsline verzi, fără sâmburi
    ½ ardei roşu
    sare, după gust
    piper, după gust
    10 alune descojite, opţional
    ½ linguriţă boia dulce, pentru decor

Mod de preparare:

Amesteci crema de brânză cu smântâna, măslinele tăiate felii subţiri, ardeiul cubuleţe, sare şi piper. Dacă doreşti, adaugi în compoziţie şi alune tocate.
Speli tijele de ţelină, le îndepărtezi capetele şi păstrezi frunzele pentru decor. Le tai jumătăţi, pe lat, apoli le umpli cu amestecul de brânză. Le serveşti pe pat de frunze de ţelină, presărate cu boia dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024