Culinar

Gustare la cafea – Chec cu iaurt şi lămâie

Publicat: 28 apr. 2020

Iaurtul dă prăjiturilor o textură fragedă, dar şi o aromă aparte. Încearcă acest chec rapid şi delicios, numai bun la o cafea sau un feai!

Ingrediente:

200 g zahăr
3 ouă
1 praf de sare
20 ml zeamă de lămâie
coaja de la 1 lămâie bio
250 g iaurt gras
1 plic praf de copt
100 ml ulei
280 g făină
zahăr pudră

Mod de preparare:

Combini ouăle cu zahărul şi uleiul şi le omogenizezi cu mixerul 3-4 minute. Încorporezi iaurtul, făina cernută, praful de copt, sarea, coaja de lămâie şi torni zeama de lămâie. Amesteci cu o spatulă până se omogenizează, apoi pui compoziţia obţinută într-o formă tapetată rotundă.

O ţii la cuptorul încălzit în prealabil, până se rumeneşte uşor. Laşi checul să se răcorească 10 minute, apoi îl scoţi din formă. Înainte să îl feliezi, îl presari cu zahăr pudră.





Adauga un comentariu