Local

Guvernul condus de PSD și PNL face praf Constituția României! Poți candida și la europarlamentare și la locale, primarii și președinții de consilii județene pot să-și schimbe partidul fără să piardă funcția

Publicat: 01 mart. 2024
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Guvernul condus de PSD și PNL face praf Constituția României Poți candida și la europarlamentare și la locale primarii și președinții de consilii județene pot să-și schimbe partidul fără să piardă funcția
Iată adevărata față a PSD și PNL! Zeci de milioane de euro cheltuite din banii românilor pentru a închide gura presei

Guvernul PSD-PNL a dat publicării un draft al OUG-ului pentru comasarea alegerilor. Pare că draftul face pur si simplu praf Constituția României, modificând legea după placul lui Ciolacu și Ciucă. Vorbim despre faptul că, potrivit legei, candidații la europarlamentare pot candida și la locale, iar primarii și președinții de consilii județene pot să schimbe partidul fără să-și piardă funcția.

PNL și PSD fac praf Constituția României

Prin excepție de la normele legale în vigoare, primarii și președinții de consilii județene ar avea posibilitatea să-și schimbe afilierea politică fără a-și pierde funcția, cu cel mult 60 de zile înainte de data scrutinului din 9 iunie și până la momentul preluării mandatului, care va avea loc în perioada toamnei.

În același timp, propunerea permite candidaților la alegerile pentru Parlamentul European să se înregistreze și pentru a candida la alegerile locale.

În anul 2024, conform prevederilor articolului 33 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, primarii și președinții de consilii județene își pot schimba partidul politic fără a-și pierde mandatul, cu condiția să facă acest lucru cu cel puțin 60 de zile înainte de data de 9 iunie și până la momentul preluării mandatului, stabilit pentru toamnă.

Totodată, conform articolului 7 din aceeași ordonanță, la alegerile din 9 iunie 2024, un candidat poate fi înscris simultan pentru Parlamentul European și pentru funcția de consilier local, consilier județean, primar sau președinte al consiliului județean, în conformitate cu prevederile Legii nr. 115/2015, cu modificările ulterioare.

Procedura de votare pentru alegerile din data de 9 iunie 2024 este reglementată astfel: votul începe la ora 07:00 și se încheie la ora 22:00. Alegătorii prezenți la sediul secției de votare la ora 22:00 sau cei care sunt la rând în afara sediului secției de votare pot vota până la ora 23:59. Cetățenii care s-au stabilit în circumscripția electorală cu mai puțin de 60 de zile înainte de data scrutinului vor putea vota doar în localitatea unde își au domiciliul.

De asemenea, proiectul de Ordonanță de Urgență prevede că aceleași birouri electorale vor gestiona ambele tipuri de scrutin, iar votarea se va desfășura în aceleași secții de votare. La nivel național, alegătorii vor vota în aceleași secții de votare, în același interval orar, utilizând buletine de vot separate, pe care vor fi aplicate aceleași ștampile cu mențiunea „VOTAT”, iar prezența la vot va fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de alegeri.

Comasarea alegerilor este neconstituțională!

Comasarea alegerilor este neconstituțională, așa cum se arată într-o decizie din urmă cu câțiva ani a Curții Constituțioanale a României. Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL și-au dat mâna pentru a rămâne la ciolan. Poporul este prostit pe față de o clasă politică ce are ca unic obiectiv jefuirea țării. Vedem cum România are cea mai mare inflație din Europa, vedem cum covrigarul Marcel Ciolacu impozitează cu încă 10% viitoarele mămici și pe bolnavii țări.  Acțiunile PSD-ului împotriva PNL-ului reprezintă o formă de restricționare ilegală a dreptului la vot și echivalează practic cu negarea acestuia.

Să explicăm: la alegerile pentru Parlamentul European, toți cetățenii români au dreptul de a vota, indiferent de locul în care se află. Dacă, de exemplu, ai domiciliul în București și te afli în ziua votului în alt oraș precum Cluj, poți exercita acest drept la alegerile europarlamentare fără nicio restricție.

În contrast, la alegerile locale, doar cei care sunt prezenți în localitatea lor de domiciliu au dreptul de a vota. Cu alte cuvinte, dacă te afli în Cluj, dar domiciliul tău este la București, vei fi împiedicat să votezi la alegerile locale, în ciuda faptului că nu te încadrezi în niciuna dintre situațiile prevăzute la articolul 35 din Constituția României.

Prin urmare, într-o țară unde justiția funcționează corespunzător, unde judecătorii sunt onești și patrioți și nu sunt dominați de teamă, și unde procurorii înțeleg că este necesară o schimbare profundă în societatea românească, premierul Marcel Ciolacu ar trebui anchetat pentru încălcarea Constituției României.

Comentarii
  • Aleșii noștri din slujitori ai celor care i-au ales s-au transformat încet, încet în stăpâni și se comportă ca atare. Un covrigar de la Buzău cu școli terminate îndoielnic își permite, în cârdășie cu marele președinte Johannis și fantasticul general Ciuca, să încalce legea de căpătâi a țării, Constituția. Este un prim pas spre dictatură…

  • Deja suntem de ani buni sub dictatura comunista terorista militara a Psd si Pnl. . Clar sa fie unde voi vedea pe buletinul de vot Aur si SOS imi voi pune stampila cu incredere. Exclus Psd si Pnl! Din cauza comasarii astia au pierdut si merita sa piarda ,oricum nu mai putem merge inainte nicio zi dupa alegeri cu Psd si Pnl . Trebuie sa schimbam tot!!! La gunoi Psd si Pnl! Cei care vor veni nu stiu ce vor putea imbunatati dupa tot haosul,jaful,dustrugerea ,ruina care ramane in urma Psd si Pnl dar trebuie sa schimbam tot la alegeri.

  • Pai si asa colonia este un talmes balmes, un haos total; ce mai conteaza migratia slugilor de colo colo? Toti sunt o apa si un pamnt….

  • Cine o sa ii taxeze la vot? Ca lumea doar comenteaza si atat! Iar pentru pupincuristul care a scria articolul comandat, daca functionau legile tarii, ala mare si libidinos caruia ii faci ochiul maro sens giratoriu cu limba si de ii spui patron de fituica, trebuie in ziua de astazi sa aiba ispasita un sfert din pedeapsa!

Adauga un comentariu