Razboi în Ucraina

Guvernul olandez va oferi Ucrainei un sprijin în valoare de 2,5 miliarde de euro în 2023

Publicat: 23 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Guvernul olandez va oferi Ucrainei un sprijin în valoare de 25 miliarde de euro în 2023
Guvernul olandez va oferi Ucrainei un sprijin în valoare de 2,5 miliarde de euro în 2023

Guvernul olandez a anunțat vineri că va oferi Ucrainei un sprijin total de 2,5 miliarde de euro în 2023, a cărui utilizare exactă va depinde de evoluția războiului împotriva Rusiei, potrivit AFP.

„Atât timp cât Rusia continuă să poarte război împotriva Ucrainei, Olanda va continua să sprijine Ucraina”, din punct de vedere militar, umanitar și diplomatic, a declarat premierul olandez Mark Rutte pe Twitter, adăugând că tocmai a vorbit la telefon cu președintele ucrainean pe această temă.

„Guvernul va cheltui 2,5 miliarde de euro în 2023”, a declarat Rutte.

Haga se așteaptă ca această sumă să fie necesară pentru sprijin militar și sprijin pentru lucrări de reparații, a precizat guvernul într-un comunicat.

„Utilizarea exactă a contribuției depinde de nevoile ucrainenilor și, prin urmare, de cursul războiului”, a precizat acesta.

Ajutorul pentru lucrări de reparații este destinat reabilitării infrastructurii – inclusiv a infrastructurii energetice -, spitalelor, locuințelor, agriculturii și operațiunilor de deminare, a precizat guvernul.

Ministrul olandez al apărării, Kajsa Ollongren, a declarat săptămâna trecută că Olanda a oferit până în prezent un ajutor militar de aproape un miliard de euro Ucrainei de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie.

Adauga un comentariu