Actualitate

Mesaj dur adresat Guvernului Orban după ce a refuzat ca laptele, cornurile și merele din programul național special să fie distribuite persoanelor defavorizate

Publicat: 24 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesaj dur adresat Guvernului Orban după ce a refuzat ca laptele cornurile și merele din programul național special să fie distribuite persoanelor defavorizate
Acuzaţii dure la adresa Guvernului Orban

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a lansat un mesaj dur adresat Guvernului Orban după ce membrii Executivului au refuzat redistribuirea laptelui, cornurilor şi merelor din programul național special către persoane cu posibilități materiale reduse. Un act normativ în acest sens a fost „uitat” de Guvern în sertare.

„Țara arde și baba se piaptănă, spune o vorbă din popor…. popor care se uită acum la Guvernul Orban cum stă cu mâna-n sân, în vreme ce alimentele care trebuiau împărțite copiilor în școli, expiră sau se strică. Consiliul Județean Timiș a făcut mai multe adrese către Ministerul Agriculturii, prin care am solicitat să creeze cadrul legal pentru ca laptele, cornul și mărul destinate elevilor, să fie redistribuite în centre de asistență socială sau în spitale.

Pandemia a suspendat cursurile încă din martie, iar acum a început vacanța și e firesc că ele nu mai pot fi distribuite. Au trecut aproape 3 luni de când am făcut prima adresă. Nici până la ora actuală nu avem un răspuns. Stimabilii guvernanți sunt pesemne ocupați cu altele. Pe site-ul Ministerului Agriculturii, există în procedura de transparență decizională un proiect de Ordonanță de Guvern, dar termenul e de mult expirat. Și ei tot nimic.

La noi în județ, în Timiș, sunt peste 600.000 de astfel de produse, fie rămase în școli, fie în depozitele firmelor care au prestat aceste servicii. Doamnelor și domnilor din Guvernul Orban, înțeleg că nu vreți să măriți pensiile și nici să majorați alocațiile dar, poate vă înduplecați totuși să luați măsurile necesare astfel încât să nu aruncăm la gunoi toate acele produse”, a scris Călin Dobra.

Acuzaţii dure la adresa Guvernului Orban şi Klaus Iohannis! PSD: Vă comportaţi ca valutiştii

Sunt acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban şi Klaus Iohannis. Partidul Social Democrat lansează, pe pagina de Facebook a acestora un text în care îi acuză pe premierul Ludovic Orban şi pe preşedintele Klaus Iohannis de un comportament tipic valutiştilor care ”dau teapa cu hârtie de ziar în loc de bacnote”

Acuzaţii dure la adresa Guvernului Orban şi a lui Klaus Iohannis.

Conform postarii publicate pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat, miniştrii din cabinetul Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au un comportament deficitar, de valutişti, cu firmele cu capital românesc. Aceştia acuza faptul că măsurile pe care Guvernul le ia pentru patronii firmelor romaneşti sunt doar la nivel teoretic pentru că practic nu se întâmplă nimic. Patronii firmelor romaneşti se plâng de ineficienta programelor menite să îi ajute în depăşirea crizei economice de care au parte.

Partidul Social Democrat susţine că situaţia economică este una extrem de grea şi că, în ultima lună s-a dublat numărul patronilor romani care au cerut amânarea ratelor la bănci pentru că se afla în postura de a nu putea să le mai plătească. Tinerii sunt descurajaţi să deschidă noi companii, numărul firmelor deschise de tineri scăzând la jumătate comparativ cu anul 2019.

”Iohannis, Orban și Cîțu se poartă cu firmele românești ca “valutiștii” care-ți dau țeapă cu hârtie de ziar în loc de bancnote: sprijin financiar din vorbe și nimic în cont.

În ultima lună s-a dublat numărul antreprenorilor care cer amânarea ratelor la bănci, fiindcă n-au cu ce să le plătească. Tinerii sunt descurajați să mai deschidă noi companii, numărul acestora scăzând la jumătate față de anul trecut. Șomajul tehnic se încheie, iar sute de mii de români rămân fără joburi.

Promisiunile fără acoperire recitate non-stop de Președinte și de Guvernul PNL nu țin de foame, iar cu propagandă de partid românii nu-și pot plăti facturile.”, scriu cei de la PSD.

Fostul preşedinte al României, acuze grave la clasa politică: Liberali, sunteţi la putere

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu face un rezumat al situaţiei în care se afla România în plină pandemie de Coronavirus. Traian Băsescu crede că pandemia de COVID-19 de pe teritoriul României a fost scăpată de sub control şi ca situaţia economică a ţării este una precară, iar liberalii nu fac nimic pentru redresarea acesteia.

În altă ordine de idei, Traian Băsescu explica faptul că Guvernul este lipsit de un răspuns în legătură cu inundaţiile care s-au produs într-o bună parte a României

” 1.Pandemia COVID-19 pare scăpată de sub control;
2.O treime din judeţe sunt acoperite de apele unor inundaţii catastrofale, iar guvernul stă pitit şi se face că nu mai are Arafat Salvatorul;
3.Fără proiecte pentru a atrage banii puşi la dispoziţie de Comisia Europeană, pentru a anula sau a atenua şocul crizei economice;
4.Cu o opoziţie care iresponsabil presează pentru creşterea cheltuielilor bugetului gol;
5.Cu un guvern parcă împietrit şi departe de realităţile ţării şi fiecare cetăţean şi ţara, sunt în pericol.

Liberali, sunteţi la putere!!!!!” conchide Traian Băsescu într-o postare publicată pe o reţea de socializare.

Adauga un comentariu