Actualitate

H.D. Hartmann, cunoscutul analist politic a transmis un mesaj special românilor la ”Dezbatera Zilei” – programul BZI LIVE – VIDEO

Publicat: 30 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
H.D. Hartmann cunoscutul analist politic a transmis un mesaj special românilor la Dezbatera Zilei  programul BZI LIVE - VIDEO
H.D. Hartmann la BZI LIVE

Jurnalistul H.D. Hartmann a transmis în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE un mesaj special românilor.

Potrivit unui studiu, românii au resimțit mult mai puternic evenimentele din cursul acestui an: 83% dintre cetăţeni consideră că 2022 a fost un an prost pentru România, iar 61% sunt de acord că a fost un an prost pentru ei și familiile lor.

H.D. Hartmann în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

H.D. Hartmann a fost invitatul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 30 decembrie 2022. Acesta a vorbit despre anul 2022, care „n-a fost un an ușor pentru nimeni”, dar care a arătat că românii au fost puternici și au putut să treacă peste obstacole.

„Misiunea noastră este România. Misiunea mea nu este să vă spun că sunteți frumoși. Dumnezeu v-a făcut frumoși. Dumnezeu v-a dat o țară superbă, o cultură și o civilizație superbă. Între pietrele fondatoare ale Romei și Ierusalimului se naște poporul român, între cele două eternități ale umanității. România este grădina Maicii Domnului pentru că vine din aceste două ziduri fondatoare. Să nu uitați acest lucru când îl ascultați pe H.D. Hartmann. Pentru că România are aceste ziduri, noi nu ne vom pierde. Nu poți să te pierzi când zidul Romei și al Ierusalimului apără ființa ta. Nu te poți pierde, Românie, pentru că în ADN-ul tău acest lucru se află. Uneori ne lenevim, nu vrem să învățăm sau ne facem că nu știm și poate de aia Hartmann este să vă spună „Trezirea!”.

Câtă dragoste mai vreți ca să apărați aceste ziduri? Ce trebuie Dumnezeu să vă mai dea ca să nu vă leneviți? Altora le-a dat deșerturi, altora le-a dat doar munți. Ce ne mai trebuie să spunem acestei lumi că în drumul apostolic a lui Andrei stă și sabia lui Ștefan?

Iată România care a fost construită și care a fost lăsată vouă moștenire. Ne mai trebuie să reînvățăm din nou. Ne-am lenevit ca niște copii răsfățați. Ne trebuie să reînvățăm meseria de a fi român, de a spune lumii că a fi român înseamnă a iubi creația și creatorul.

N-a fost un an ușor pentru nimeni, dar a fost un an care a demonstrat că la Iași, București sau Cluj, cine a gândit românește, a putut să o spună împotriva oricărei învrășmășii. Eu cred mistic în România. La minea adevărul nu trebuie demonstrat. E o axiomă. Fiecare din voi trebuie așa să gândiți, că sunteți în țară sau în diasporă. Să vă gândiți la România ca la poarta spre fericirea voastră. Și să vă apărați poarta. Zidurile se apără. Că suntem uneori leneși, că uneori ne e silă, că nu ne mai interesează, așa sunt toate popoarele”, a menționat H.D. Hartmann.

H. D. Hartmann: „Trebuie să reînvățăm meseria de a fi român”

În „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE, H.D. Hartmann a îndemnat românii să alunge frica și să privească lumea cu demnitate. Potrivit invitatului, românii trebuie să învețe încă o dată meseria de a fi român.

„În chemarea istorică se află identitatea statală. Noi suntem produs al victoriei. N-avem voie să ne pierdem. Ce va fi în viitor, ține de noi, dar ține și de urmașii noștri. Acesta este mesajul meu de final de an. Vă vreau bogați. Să nu vă fie rușine să faceți bani. Vă vreau culți. Să nu vă fie rușine să întrebați când nu știți. Să nu vă duceți plecați nicăieri. Că avem toate păcatele omului, normal că le avem, dar națiunea română nu trebuie îngenunchiată. Ea nu estă umilită atunci când noi nu permitem acest lucru.

Să nu vă fie rușine de ceea ce sunteți, pentru că în fața voastră se află eternitatea cetăților. Cum să îți fie rușine cu asemenea cetăți și cum să îndrăznească să spună cineva că nu ești demn? Să nu vă fie frică de greșeli. Toți am greșit. Să nu vă fie rușine că spuneți că vă e frică. Să nu vă fie frică să cereți socoteala, că vorbim de țară și națiunea noastră.

Aceasta trebuie să fie România. De aceea, trebuie să reînvățăm meseria de a fi român. Nu există ceva să vă oprească. Istoria noastră se află în mâinile noastre”, a conchis H.D. Hartmann.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, H.D. Hartmann a „atacat” modul josnic și trădător prin care actualii politicieni de la guvernare fac rău țării și românilor.

Adauga un comentariu