Local

Haos total, creat de CTP. Oamenii și-au dat coate pentru a prinde un loc în autobuze: „La a doua stație deja erau pline” – FOTO

Publicat: 23 sept. 2023
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Haos total creat de CTP. Oamenii și-au dat coate pentru a prinde un loc în autobuze La a doua stație deja erau pline - FOTO
Sute de oameni s-au înghesuit în stațiile de tramvai

În dimineața zilei vineri, 22 septembrie 2023, a fost un haos total creat de CTP. Sute de oameni s-au înghesuit în stații pentru a prinde un loc în autobuze

Din cauza evenimentului Magia Serii, din data de 22 septembrie 2023, compania care asigură transportul public în Iași a restricționat tramvaiele de pe traseul 9, iar traseele 1, 7 și 13 au circulat pe alte rute. Totuși, cei de la CTP nu s-au gândit că, fiind zi de lucru și cum copiii se duc la școală, se va crea o aglomerație de nedescris.

Haos total, creat de CTP

 o poză cu un autobuz CTP
Pe traseul 9 au fost introduse autobuze în locul tramvaielor, însă nu a fost suficient

Sute de copii și adulți s-au adunat ca în fiecare dimineață în stațiile de tramvai și autobuz pentru a lua un mijloc de transport în comun. Doar că de data aceasta au avut o surpriză, în special cei care locuiesc în zonele tranzitate de tramvaiul 9. Vehiculele au fost scoase pentru evenimentul Magia Serii, ceea ce a creat un haos total. Stațiile s-au umplut imediat de călători, iar autobuzele care au fost puse pe traseul 9 nu au făcut față. Astfel, oamenii s-au înghesuit pentru a prinde un loc, iar mulți dintre ei au întârziat la școală și la locul de muncă.

„Din păcate, nu știam de restricții, dacă aș fi știut, plecam cu 30 de minute mai devreme de acasă. Eram zeci de oameni în stație, nici nu mai aveam loc, am văzut că vin doar autobuze și după mi-am dat seama că nu este ceva în regulă. La a doua stație deja erau pline autobuzele  Trebuia să ajung la muncă, am și întârziat pentru că nu am prins loc în autobuz. Ar fi putut să lase o oră, două, dimineața, tramvaiele, când e mai aglomerat și după să le scoată”, povestește Valentina, o pasageră CTP.

Au fost puse tramvaiele, dar prea târziu

o poză cu Cristian Stoica
Văzând aglomerația creată, compania introdus din nou tramvaiele pe traseul 9

Culmea, chiar pe 22 septembrie se sărbătorește Ziua mondială fără mașini, iar ieșenii erau încurajați să-și lase autovehiculele acasă și să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun pentru o zi. După ce au realizat că s-a creat o situație complicată, CTP a pus tramvaiele 9 din nou în circulație, însă răul era deja făcut, iar oamenii erau deja cu nervii întânși la maxim.

„Programul manifestărilor, organizatorii au solicitat întreruperea circulației. Noi am pus autobuze în loc de tramvaie. Ulterior, au intrat și tramvaiele pe traseu, deoarece s-au răzgândit organizatorii și am reluat cursa de pe traseul 9 până la ora 16:00”, a precizat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Haos total, creat de CTP din cauza restricțiilor pe traseul 9. Sute de oameni s-au înghesuit în stații pentru a prinde un loc în autobuze. Această situație a stârnit un val de nemulțumiri din partea călătorilor care au stat peste o oră în stație.

Comentarii
  • Toate spectacolele astea trebuie să se facă doar în fața Palatului și să dea peste cap toată circulația? E un haos total în trafic de fiecare dată când se organizează vreun eveniment acolo. Mutați locația pentru distracție spre periferie sau pe stadion nu în centrul orașului.

  • Toate spectacolele astea trebuie să se facă doar în fața Palatului și să dea peste cap toată circulația? E un haos total în trafic de fiecare dată când se organizează vreun eveniment acolo. Mutați locația pentru distracție spre periferie sau pe stadion nu în centrul orașului.😡

  • Și fârâ a fi organizate spectacole e dezastru la ratp–-oare stroica âsta circulâ și el cu rablele ratp-ului––alooo–cînd vâ mâriți leafa de trîntori din birouri tov director eșuat–

  • Directorii Ctp nu circula cu tramvaiele, daca ar face-o ar ști că traseul 9 este cel mai aglomerat din oraș, mai ales la orele dimineții, dar și dupamiaza până în orele 19-20, tramvaiele sunt arhipline! Dar ei stau bine mersi in birouri și iau decizii. Cele mai proaste! Nu va mai bateți joc de transportul public din Iași. Faceți și niște cursuri de management, că sunteți de tot râsul!

  • Stie cineva daca este ,,un aranjament” intre ctp si furnizorul de energie electrica?? Ziua in amiaza mare toate lampile din interiorul bus(electrice) or tram , aprise.Bașca ca degaja si caldura.Si tot mapamondul e indemnat sa faca economie ptr. salvarea planetei!!

  • Copii vineri au întârziat la școală și unui au mers pe jos.Veniti sa vedeți și traseul 23 cum arată,nu este normal că de la începutul scolii copii care stau in Iași până la limita cu Miroslava, să se ducă pe jos la școală pentru că autobuzul 23 și nu circula conform unui orar foarte bine stabilit astfel încât copii să ajungă la timp

  • Haosul este creat de primărie,care organizează mai toate evenimentele în față la palat, blocând astfel două trasee de tramvai cu grad mare de încărcare, așa că nu văd vina CTP in ecuația asta.

  • Din cauza așa numit eveniment: “Magia serii”, când întocmai evenimentul in sine, putea sa aibe loc sâmbătă și nu vineri. Câta ipocriziei la Teatru Național și primărie. Dobitocii dracului! Trebuia sa se înghesuie oameni in mijloace de transport, ca mai apoi sa fie blocate accesul mijloace de transport!

  • Eleonora
    septembrie 23, 2023 la 2:24 am

    MOARE CAPRA DACA 24 ORE LASI CAZANU ACASA! SUNTEM TOTUSI ORAS EUROPEAN IN PZD MA-SII! LONDRA, MADRID, PARIS, AMSTERDAM, ROMA, MILANO, MUCHNEN, BERLIN, S.. INCHID ARTERE IMPORTANTE DIN CENTRUL ORASULUI SI USNT ORASE DE 1000 ORI MAI MARI CA IASUL!
    NU PUTEM IN CENTRUL ORASULUI SA INCHIDEM CATEVA ARTERE? TOTI VRETI SA AJUNGETI CU MASINA LA USA MAGAZINULUI, FARMACIEI, SERVICIULUI, SCOLII, S.A.? FACI HERNIE LA TALPI DACA FACI 1-2 KM PE JOS?

  • Cred că se referă la transportul in comun,se pare că nu prea circulație cu el,vineri dimineață au ajuns în Nicolina 3 autobuze 9 la care nici nu puteau să se închidă ușile,copii au plecat pe jos la școală.Daca am avea un transport in comun ca în orașele menționate de d-voastră nu ar mai circula atâtea mașini nici in Iași.

  • ELEONORO fata, daca tot ii tii fusta lui Chirica cere-l mama de barbat. Are bani sa-ti faca si tie vreo casa. Oamenii au dreptate, acest CTP- o fabrica de muls bani pentru Primarie si un chin pentru toti iesenii care trebuie an de an sa-i plateasca datoriile, este departe de a fi in folosul cetatenilor, avand in vedere nesiguranta transportului, conditiile de calatorie, frecventa sosirilor la statii, pretul biltelor, etc.Unde mai pui ca Primaria nu a construit nicio strada noua pentru circulatia acestora, din contra au facut niste benzi, zic ei unice,care stanjeneste foarte mult traficul auto, prin fel de fel de trasari,indicatoare, sensuri unice, interdictii de intrare in cartiere decat pe unde vor ei dar pe banii de combustibil al iesenilor. Cum apreciati ca le plac taxele si impozitele de la auto, dar vin, ca si tine, sa-ti spuna ca sa tii masina acasa. La tine nu-i cazul, dar daca te cuplezi iti da si masina.

  • Cand a fost Raliul sau evenimentele petru Esports nu ati mai facut articole de presa.
    Cum nici Chirica nu a mai fost deranjat de gardurile concertelor pentru Esports.concerte decontate din bani publici.

  • pai cum sa nu fie autobuzele pline ochi, sa stea lumea ca sardinele cand Primaria Muncipiului Iasi a oferit carduri gratuite SeniorIS pe viata pensionarilor cu pensie pana in 1800 lei. sunt peste 50.000 de pensionari in Iasi unde sigur mai mult de 3/4 dintre ei au solicitat deja astfel de carduri. mai pui elevii si studentii si aia cu reducere mai mult de 50% din pretul biletelor si abonamentelor. cum sa nu fie autobuzuele is tramvaiele pline ochi la astfel de pomeni. trai neneaca …

Adauga un comentariu