Titlurile zilei

Haosul urbanistic din Bârnova, declanșat de un consilier local PSD! A construit un ghetou cu blocuri de locuințe colective, fără locuri de parcare: „Nu vând apartamente, nu sunt dezvoltator”  – FOTO

Publicat: 07 mart. 2023
_____ Vizualizări 26 Comentarii
Haosul urbanistic din Bârnova declanșat de un consilier local PSD A construit un ghetou cu blocuri de locuințe colective fără locuri de parcare Nu vând apartamente nu sunt dezvoltator  - FOTO
Georgel Tincu, consilier local PSD în comuna Bârnova, pus pe liste de Maricel Popa, șeful filialei locale, a construit blocuri fără locuri de parcare

Săgeata lui Maricel Popa, șeful filialei ieșene a PSD, a construit un bloc de locuințe colective, format din 2 tronsoane, după ce a scos o autorizație de casă. Georgel Tincu, acum consilier local PSD în comună, dar și secretar al Comisiei de Urbanism, a transformat locuința individuală într-un bloc de locuințe colective cu 17 apartamente. Nu are locuri de parcare și nici spații verzi. Investitorul jură că nu va vinde apartamentele

Georgel Daniel Tincu, consilier local PSD în comuna Bârnova, județul Iași, este un nou personaj implicat în proiecte imobiliare, executate fără respectarea legii. Povestea începe în luna ianuarie 2020, când societatea Geobest Construct SRL, avându-l ca unic asociat pe Iulian Constantin Tincu, fratele viitorului consilier local, achiziționează o suprafață de 702 mp, pe strada Sf. Ilie, nr. 41, satul Vișan, zonă aflată în dezvoltare.

Vânzători sunt soții Andreea-Georgiana Pop și Mihai-Valentin Pop, care primesc 90.000 de lei, aproape 20.000 de euro. Pe 10.06.2020, Geobest Construct SRL obține o autorizație de construire pentru o casă cu regimul de înălțime de D+P+1E+M. Locuința individuală urma să aibă o suprafață utilă de 331,99 mp, cu un procent de ocupare a terenului (POT) de 19,65 la sută, coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 0,59.

În toamna aceluiași an, Georgel Tincu ajunge consilier local, fiind numit chiar secretar al Comisiei de Urbanism. În acest moment, consilierul local încă nu este oficial în firmă alături de frate. De menționat că Georgel Tincu este desemnat candidatul PSD la alegerile locale din 2024, fiind susținut de Maricel Popa, șeful filialei județene a partidului.

Consilierul local Georgel Tincu rezolvă transformarea proiectului

După ce ajunge consilier local, Georgel Tincu vede oportunitatea de a transforma casa într-un bloc de locuințe colective. Astfel, pe data de 19.10.2021, Primăria Bârnova eliberează autorizația de construire numărul 262, pentru supraînălțare clădire existentă (casă autorizată în 2020) cu 2 etaje, extindere clădire existentă, modificare temă de proiectare în timpul execuției. Astfel, casa este transformată în bloc și extinsă cu alt bloc.

În acest moment sunt identificate două imobile lipite, aflate în construcție. Indicatorii urbanistici sunt măriți și se ajunge la un CUT de 2,26 și un POT de 39,24 la sută. Astfel, regimul de înălțime crește la D+P+4, suprafața utilă ajungând la 1.217 metri pătrați. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat și cazul afaceristului Ștefan Stârpu care a construit mai multe blocuri printre casele din comuna Bârnova.

Au construit, dar fără locuri de parcare

În luna aprilie 2022, consilierul local PSD își arată adevăratele intenții. Oficial, la data amintită devine asociat în firma Geobest Construct SRL, alături de frate, cu părți sociale egale.

Societatea este și în acest moment beneficiarul proiectului imobiliar. Lucrările de construire au fost demarate, acum fiind finalizată partea de structură. Proiectul prevede amenajarea unui număr de 17 apartamente și tot atâtea locuri de parcare. Însă frații Tincu nu au respectat autorizația de construire, astfel că nu mai este loc de parcări. Chiar și reprezentanții primăriei l-au atenționat pe consilier că trebuie să intre în legalitate.

„Am fost la fața locului și am constatat neregulile. Am transmis beneficiarului să ia măsuri privind intrarea în legalitate. Nu sunt locuri de parcare și nici spații verzi”, a precizat Ana-Maria Amarandei, arhitect-șef în comună, pentru BZI.

Georgel Tincu: „Vor fi sediul firmei și apartamentele pentru angajați”

Contactat de reporterii BZI, Georgel Tincu a precizat că blocurile nu vor fi scoase la vânzare, ci va fi amenajat un sediu pentru societate, astfel că nu este condiționat să amenajeze locurile de parcare.

„Am avut 4 controale de la Inspectoratul de Stat în Construcții. Nu am o problemă, există o autorizație emisă de Primăria Bârnova. Avem locuri de parcare în demisol. Avem un plan de amplasament. Proiectul nu a fost discutat în Comisia de Urbanism, Planul Urbanistic General este actualizat în comună. Proiectul este de dinainte de a fi în Comisia de Urbanism.

Acolo nu vindem apartamente, nu sunt dezvoltator. Vor fi sediul firmei și apartamentele pentru angajați. De doi ani lucrăm acolo, investim profitul din firmă în construirea imobilului. Nu sunt apartamente de vânzare. Noi nu vindem ca să avem locuri de parcare. Nu lucrăm de zor la bloc. Tot ce am făcut am făcut prin muncă cinstită, avem 50 de angajați în acest moment.

Plătim cel mai mare impozit din Bârnova. Am intrat în politică pentru că vreau să-mi cresc copiii aici. Firma noastră câștigă din manoperă, am fost subcontractanți pentru firme mai mari”, a precizat consilierul local din Bârnova, în vârstă de 35 de ani.

Începând cu anul 2019, societatea de construcții Geobest Construct SRL s-a implicat în edificarea mai multor case în comuna Bârnova. În perioada 2019-2021, firma înregistrat o cifră de afaceri de 8,1 milioane de lei, profit de 3,5 milioane de lei.

Rămâne de văzut dacă Primăria Bârnova va semna procesul-verbal de recepție a lucrărilor la blocurile consilierului local PSD.

Comentarii
  • Rău a ajuns PSD dacă nu a avut pe cine sa desemneze candidat la postul de primar și l-a desemnat pe acest ” limbric”!

  • Radu candidați la primărie de asta,, Bălan trebuie sa plece cit mai repede din primăria aea, el nu este primar el este AG imobiliar, al Comunei Birnova, el sa meargă la păscut vacile ca asta a făcut.

  • Nicu, dar ce vreți sa easa tot AG imobiliar Bălan Mihai?. Verificați de cind a întrat primar cit pamint a luat și a vindut a înșelat batrinii cum a vrut el.

  • Se observa clar ca e un articol minciunos comandat de actualul primar Balan.
    Omul declara vad ca construiește o clădire ce respecta autorizația și a fost și verificat de inspectorat.
    Nu vad care e știrea? Ca muncește?
    Politica șantajista făcută de Balan cu articole la ziare. Asa a reușit sa conducă comuna aia , prin șantaj și minciuna .

  • Articol plătit de primarul Bălan. Nici măcar nu are un subiect. De ce nu investigați câte clădiri are primarul care nu respecta normele în construcții. Câte autorizații plătite a dat pentru blocuri cu balcoane în strada. Câte terenuri a obținut prin a păcăli oamenii sa le doneze. Cate autorizatii a dat oe spaga la blocuri care chiar au doar betoane fara spatii verzi si fara parcari.Va legați aiurea de oameni care muncesc și respecta normativele legii.

  • Se vede clar că este un șantaj politic. Atunci când ești încolțit cauți să arunci cu informații în alte persoane pentru a distrage atenția de la subiectul principal.

  • Ia vedeti alt dezvoltator recidivist cu cazier care construieste pe raza Barnovei fara acte in regula, fiul ursaresei consiier judetean Lacramioara Ursu. Cautati SC RR INVEST BRI SRL si Barbieru Razvan Ionut. Cautati si pe portaljust a vedeti ce baiat de soi e baiatul mahalagioaicei Ursu penala.

  • Ia verificati putin si terenul cumparat de Mihai Balan prin interpusi in spate la Bellaria, mai jos putin de parcarea de la Bellaria.

  • verificati terenul luat cu japca de Balan de la moștenitori, o parte a ajuns la deputatul Macovei, omul lui Balan din psd

  • Acest ghertoi de Georgel Tincu este un taranete din Cotnari, venit în Barnova de doar putini ani și vrea deja primar. Este un venetic fără școală, fără studii, care face doar combinații. Un mare combinator din Cotnari. Halal candidat! Rușine PSD.

  • Cred ca este și conflict de interese.Georgel Tincu șeful comisiei de urbanism din primărie ii aproba un proiect imobiliar lui frate-su si fimei lui. Trebuie aprofundate toate aceste ilegalități și mizerii. Se foloseste de functia de consilier local ca sa isi dezvolte afacerile. Da, oameni curați ca și conducătorul lor – Maricel Popa.

  • Cristina taci ca ești proasta, n auzi ca omul a făcut blocul înainte de a fi consilier local? E plin centrul visani de blocuri și pe deal…cu zece etaje…de alea nu va preocupați ?

  • Daca potentialii clienti nu ar mai gira astfel de locuinte si ar fi mai atenti la ce achizitioneaza, ar ramane cu marfa in stoc nu le-ar mai da mana sa faca astfel de investitii.
    Iar din cate spune legea presedintele comisiei locale de fond funciar este in conflict de interese privind conditionarea retrocedrea terenurilor si achizitionarea prin interpusi. Dar daca avem legi si nu are cine sa le aplice sau macar sa le monitorizeze. In concluzie com. Barnova raiul tuturor oportunistilor de la primarul Popa până in prezent!!!!!

  • Si secretarul Dima Radu e un terchea berchea. A lucrat la CJ cu Focsa la transporturi dar l-au matrasit la taranoaia. E cam prostan saracul. A facut scoala la Gara, Sc Gen 15 cu madam Cojocaru de matematica care era director. Carau parintii sacose cu produse ca sa-l treaca clasa!

  • Vad ca este unul care a uitat cum il cheama. Ba e Marius, ba e Florin, ba e Tudor. Sa ia lecitina. Sau sa-si scrie numele pe dosul mainii, cu markerul.

  • A întrat Balan în panica?
    Cum vine cineva bine pregătit în politica , cum cauta mafioții sa-i strice imaginea.
    Nu ii luați în seama domnule Tincu.
    Candidați la Barnova nu va fie frica de toții hoții și penalti care au furat terenurile la oamenii.

  • George a pus din banii lui piatra pe mai multe străzi din Visani, de care primăria nu s-a preocupat din anii ‘80…cred ca a deranjat stupul de corupți de acolo…o mulțime de oameni care stau degeaba pe salarii mari …in frunte cu Balan, adevăratul politician imobiliar al comunei

  • Verificați toate combinațiile imobiliare și în construcții ale acestui Georgel Tincu. Ce lucrări a făcut, ce terenuri a achiziționat, câte lucrări cu statul a combinat. Veți avea surprize mari. E un combinator la fel ca și Bălan. Asta este viitorul comunei noastre? Cu asemenea oameni? Chiar nu se găsește un candidat corect, curat și integru? Numai combinator disperați după averi.

  • Ar trebui demolat pt că este strâmb lucrează cu ciobani din sat zbereni com Cotnari nu are meseriași pt că nu plătește stirbu e pt burta lui mica

  • Vad că toți știți câte ceva după comentarii dar dupa ce vad din poze este o zona6de case cum poți să construiesti i bloc ….eu știu e România dar vecinii chiar nu se pot alia….unde sunt mai mulți puterea crește și blocul poate să dispară dar dacă cel de la 30 de metri de bloc tace nu îl interesează asa se construiește să moară capra vecinului nu mă afectează!!!!

  • Toți, absolut toți care șanț membri de partid și șanț i rolati în politica, primari, viceprimari, consilieri, lipitori de afișe, din toate partidele șanț niște hoți, corupți, incompetenți, puși pe capatuiala, ne ar mai trebui sa construim cel puțin 20 de penitenciare sa băgăm aceste scursuri la pușcărie și sa încapă toti

  • Treaba se rezolva simplu : cu stampila la vot. Nu lăsați un agramat ca Tincu Georgel sa ajungă primar. Cel de acum nu merita funcția de primar , dar alternativa nu poate fi Tincu. Acest băiat este doar un mic găinar.

Adauga un comentariu