Boli si tratamente

Hemoglobina scazuta: 10 simptome care arata ca aveti anemie

Publicat: 05 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Hemoglobina scazuta 10 simptome care arata ca aveti anemie
Este posibil să aveți dificultăți în concentrare sau să vă amintiți lucrurile.

Anemia este reprezentata de un nivel anormal de scăzut de hemoglobină în sânge. Hemoglobina este localizată în celulele roșii din sânge responsabile de transportul oxigenului în sânge.

Pentru a măsura acest nivel, tot ce trebuie să faceți este să faceți un test de sânge care poate fi prescris de medic. Acest test ajută la evaluarea dimensiunii celulelor roșii din sânge, pe lângă nivelul hemoglobinei. Acesta din urmă variază, de asemenea, în funcție de sex și vârstă.

În caz de anemie, simptomele sunt diverse și variază în funcție de gravitatea acesteia. Dacă nivelul hemoglobinei este ușor redus, simptomele vor fi aproape inexistente. Pe de altă parte, o anemie mai mare poate provoca paloare, dificultăți de respirație, oboseală, palpitații, amețeli, dureri de cap, probleme de memorie, căderea părului sau o scădere a libidoului.

Hemoglobina scazuta: 10 simptome care arata ca aveti anemie

Oboseală

Aveți dificultăți în îndeplinirea sarcinilor obișnuite. Ești constant obosit și te simți epuizat. Dincolo de epuizarea fizică, poate fi vorba și de oboseală emoțională sau psihologică.

Paloare

S-ar putea să fii mai palid decât în ​​mod normal. Paloarea este, de asemenea, adesea clar vizibilă în interiorul pleoapelor sau pe unghii și buze.

Dureri de cap

Ai dureri de cap recurente. Dacă sunteți anemic, creierul va fi mai puțin oxigenat și acest lucru va provoca durere.

Ameţeală

Este posibil să vă simțiți amețit mai ales când vă ridicați. În acest caz, culcați-vă și ridicați picioarele, astfel încât sângele să se duca către creier. Vertijul ar trebui să se disipeze în timp. Apoi ridică-te treptat, mai întâi așezându-te și apoi în picioare.

Pierderea parului

Dacă pierdeți mai mult păr decât de obicei, acest lucru ar trebui să vă alerteze. Ar putea fi anemie din cauza deficitului de fier.

Respirație scurtă

Inițial, este posibil să observați dificultăți de respirație doar la efort. Dacă acest lucru persistă și apare și în timpul odihnei, poate fi un semn că aveți o anemie mai severă. Luați în considerare vizitarea unui medic.

Palpitatii

Simți că inima ta bate mai repede fără un motiv aparent și mai mult sau mai puțin recurent.

Tulburări de memorie

Este posibil să aveți dificultăți în concentrare sau să vă amintiți lucrurile.

Lipsa de motivatie

Asociata cu oboseala, nu ai chef să faci nimic și nimic nu te motivează sau te stimulează.

Scăderea dorinței sexuale

Dacă vă simțiți mai puțin înclinați să întrețineți relații sexuale cu partenerul, acesta poate fi, de asemenea, un semn de anemie și mai ales dacă aveți alte simptome asociate care sunt enumerate.

Adauga un comentariu