Local

Heroină adusă din Ferentari, plasată pe piața neagră din Iași! Un membru al lumii interlope, în atenția anchetatorilor! Gruia Todică, trimis în judecată de procurorii DIICOT! GALERIE FOTO

Publicat: 17 sept. 2020
Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași l-au trimis ieri în judecată pe un membru al lumii interlope, Gruia Todică, sub acuzația de trafic de droguri
Doi jandarmi supraveghează perchezițiile efectuate la suspecți de trafic de droguri

Heroină adusă din Ferentari, plasată pe piața neagră din Iași! Un membru al lumii interlope a intrat în atenția anchetatorilor! În urma perchezițiilor efectuate acum 3 luni, Gruia Todică a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iași, pentru trafic de droguri

Heroină adusă din Ferentari, plasată pe piața neagră din Iași! Un membru al lumii interlope, în atenția anchetatorilor! Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au trimis ieri în judecată pe un membru al lumii interlope, Gruia Todică, sub acuzația de trafic de droguri.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Todică Gruia, suspect principal în dosarul „Heroina”: ridicat de „mascați” după o acțiune de amploare

În urmă cu aproximativ 3 luni, mai mulți suspecți din dosarul intitulat generic „Heroina” au intrat în vizorul procurorilor DIICOT, printre aceștia numărându-se Mihai Bălteanu, Silviu Dumitru Gâțu, Doinița Ioniță, Mitică Marinescu, Robert Marinescu, Oprea Pulbere, Zamfira Florentina Sebastian, Andrei Ștefan, Niculae Sticlan și Gruia Todică.
Asta, după ce reprezentanții DIICOT Iași și cei ai BCCO au efectuat mai multe percheziții domiciliare în Iași și București. La Iași au fost făcute 7 percheziții domiciliare, iar „mascații” au descins și la casa lui Gruia Todică.

Ce au spus procurorii DIICOT Iași cu privire la perchezițiile efectuate în dosarul „Heroina”

Procurorii DIICOT Iași au afirmat că, la începutului lui 2018, în municipiul Iași s-a constatat o creștere privind acest trafic de heroină.

„Începând cu luna aprilie 2018, mai multe persoane din Iași s-au aprovizionat cu heroină din cartierul Ferentari, municipiul București. Ulterior, le transportau în Iași și le dețineau atât în vederea consumului propriu, cât și în vederea comercializării către o clientelă tot mai vastă de consumatori de asemenea substanțe, care, în timp, au devenit dependenți. Tot mai mulți tineri din municipiul Iași, atât pentru a-și susține dependența, cât și din considerente de ordin financiar, sesizând, totodată, posibilitățile obținerii unor câștiguri materiale ilicite substanțiale într-un timp cât mai scurt, au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul București, în cartierul Ferentari – și nu numai! –, de unde să procure personal heroină de la dealerii de asemenea substanțe, fără a se cunoaște cu aceștia în mod direct sau prin intermediari”, au menționat anchetatorii.

De unde a izbucnit totul

Oamenii legii au mai afirmat că unele dintre persoanele identificate de anchetatori cu asemenea preocupări au fost prinse în flagrant, reținute, arestate preventiv și chiar condamnate definitiv după ce au revenit din cartierul Ferentari, către municipiul Iași, având asupra lor heroină procurată din acel loc.
Surse judiciare au afirmat că întreg dosarul privind destructurarea celei mai mari rețele de trafic de heroină din România a pornit de la dosarul în care Alex Corduneanu a fost condamnat pentru trafic de droguri. Mai apoi, procurorii DIICOT Iași au demarat o anchetă, ajungând până la suspecți din cartierul bucureștean Ferentari.

Comentarii
Adauga un comentariu