Boli si tratamente

Hipertensiunea arterială și coronavirusul: care sunt riscurile

Publicat: 28 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Hipertensiunea arterială și coronavirusul care sunt riscurile
Hipertensiunea arterială și coronavirusul

Hipertensiunea arterială și coronavirusul. Nu, hipertensiunea arterială nu predispune la Covid-19. Conduce la o rată mai mare a mortalității? Rămâne de văzut.

Într-un comunicat de presă, AP-HM (Spitalele Universitare din Marsilia) a comentat legătura dintre Covid-19 și hipertensiune. Cea mai frecventă boală din lume genereaza mai multe riscuri de a avea coronavirus? Sau ar fi mai probabil să se moară din asta? În această etapă, nu este posibil să fim categorici la toate aceste întrebări. Cu toate acestea, Centrul European de Excelență: Unitatea de hipertensiune arterială și Serviciul de cardiologie: ritmologie și hipertensiune al Spitalului Timone oferă câteva răspunsuri având în vedere primele luni ale epidemiei.

Hipertensiunea arterială și coronavirusul

Un lucru este sigur, fie că sunteți bolnav cu hipertensiune arterială sau în stare bună: instrucțiunile sunt aceleași, rămâneți acasă! Cu toate acestea, medicii AP-HM au dorit să informeze că „hipertensiunea arterială nu predispune la Covid-19”. Deși s-a observat mortalitate mai mare la victimele acestei patologii, aceasta s-ar putea datora mai mult „vârstei mai inaintate a acestor pacienți”.

Continuati tratamentul

În această etapă, „nu există dovezi științifice care să concluzioneze că infecția cu Covid-19 este mai importantă la pacienții care iau terapie antihipertensivă, în special convertirea inhibitorilor enzimatici (inhibitori ACE, medicamente care se termină în„ -il ”) și inhibitori de angiotensină 2 (care se termină cu „-sartan”)”. Concluzie? Pacienții nu trebuie să înceteze tratamentul, cu excepția cazului în care exista consiliere medicală în acest sens.

Influența diferitelor boli asupra severității Covid-19 va deveni in timp mai cunoscută in timpul evolutiei epidemiei. Deocamdată, observațiile rămân incomplete și pot fi modificate.

Adauga un comentariu