Titlurile zilei

Huiduieli masive în Piața Unirii. Klaus Iohannis și Ludovic Orban au venit cu scandal în Iași. Sute de voci au scandat pentru proiectele județului – FOTO, VIDEO

Publicat: 25 ian. 2020

Mii de ieșeni au fost prezenți ieri în centrul Iașului la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române. Pe scena din Piața Unirii au urcat o pleiadă de politicieni locali și de la centru. Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au fost huiduiți copios de ieșenii aflați în mulțime. Oamenii au afișat diferite mesaje prin care le cerereau politicienilor să scoată Moldova din izolare. Iohannis și Orban au vărsat sacul cu promisiuni electorale în văzul tuturor

Lovitură încasată de președintele și premierul României, veniți cu fast la Iași. Klaus Iohannis și Ludovic Orban au venit la Iași pentru a asista la manifestările prilejuite de împlinirea a 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, într-o veritabilă campanie electorală. Cei doi însă nu au reușit să scape de huiduielile mulțimii adunate în Piața Unirii. Oamenii i-au huiduit copios în timpul discursurilor pe care aceștia le-au susținut pe scena din Piața Unirii.

Sătui de promisiunile cu care politicienii vin an de an de la centru, oamenii au cerut de această dată explicații și au huiduit la promisiunile electorale asumate de șeful statului și premierul României. Oamenii din Piața Unirii au afișat o serie de mesaje prin care își arătau nemulțumirile față de politicieni. „Hora la Iași, banii la București” , „Doar la 24 ianuarie vă aduceți aminte de Moldova” , „Moldova nu vrea să fie periferia ignorată a României”, au fost doar o parte din mesajele afișate de ieșenii din piață.

Sacul de promisiuni electorale

Din discursurile președintelui și premierului nu au lipsit promisiunile electorale în fața ieșenilor. Iohannis a adus aminte că Iașul are nevoie de autostradă, deși chiar el și-a bazat campania din primul mandat pe faptul că Iașul va avea această autorută de mare viteză. Cum acest lucru nu s-a întrâmplat, proiectul a devenit doar subiect electoral.

„Pentru că ne aflăm la Iași, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanți: românii și România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfințit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpați. Provinciile istorice, Moldova și Transilvania, trebuie să fie unite! Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic. Sunt emoționat de fiecare dată când revin în frumoasa noastră Capitală Istorică și vă mulțumesc pentru primire! Acum mai bine de un secol și jumătate, la Iași și la București, printr-un act de mare abilitate politică înfăptuit de înaintașii noștri, au fost puse bazele statului român modern”, a susținut Iohannis pe scenă.

Orban a venit cu alte promisiuni

În ceea ce privește proiectul autostrăzii Iași- Târgu Mureș, premierul Ludivic Orban a dat un adevărat recital. Orban s-a lansat într-o serie de promisiuni legate de autostradă, susținând că termenul legat de începerea lucrărilor ar fi de doi ani după realizarea studiilor de fezabilitate, obținerea avizelor de mediu și lansarea licitației pentru proiectare. În plus, Orban a susținut și că va da o Ordonanță de Urgență prin care autostrada va trece de la Comisia de Prognoză la Ministerul Transporturilor și că se va renunța la parteneriatul public-privat.

„Noi am moștenit acest proiect de autostradă, era introdus alături de alte 22 de proiecte să fie realizat de așa-zisa Comisie de Strategie și Prognoză, care nu are nicio competență, nicio calitate. În ceea ce privește autostrada Unirii, proiectul va reveni în competența Ministerului Transporturilor. Ca să intre pe finanțare trebuie să se întâmple mai multe lucruri. Primul lucru e să se adopte bugetul UE, să se semneze acordul de parteneriat între România și Comisia Europeană privind împărțirea banilor pe axe, măsuri și abia după aceea se poate ști dacă este sau nu finanțabilă”, a spus Orban.

Aleșii PSD au coborât de pe scenă

În momentul discursului lui Iohannis, cei de la PSD au coborât de pe scena din Piața Unirii. Aceștia, în semn de protest pentru modul cum Iohannis și Orban gestionează guvernarea țării, au decis să coboare de pe scenă. După hora unirii, Iohannis, Orban și ceilalți miniștri din Guvern s-au dus spre biserica „Trei Ierarhi” la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ulterior, cei doi s-au urcat în mașini și au plecat la fel cum au venit. Un alt an în care s-a aruncat cu promisiuni electorale pentru zona Moldovei și fără rezultate concrete.loading...

Comentarii
  • Și-au luat plăcuțele suedeze înapoi! A fost cea mai penibilă manifestare făcută in Piața Unirii cu prilejul zilei de 24 ian din istorie! Sa vii de Ziua Unirii si sa nu te abții, să indemni la dezbinare , la ură, la vrajbă,a pus capac! La Iasi tot timpul sa dat semnalul revoltei ( aduceți-vă aminte de Revoluția din 1989 …) ! Așa a fost și ieri,gata cu minciunile,gata cu vrajba și dezbinarea! A fost greu începutul ! JOS PNL !!!! JOS ORBÁN ! JOS JOS JOS IOHANIS ! Moldova e sătulă de gogoși ! MINCINOSILORRRRRRRRRR ……

  • Iar vor sa dea teapa iesenilor,sa anuleze PPP-ul singura soluție reala ca sa avem autostrada in județul Iasi in maxim 6 ani ( dar aici trebuie sa aloce 25% cofinanțare și nu sunt capabili de așa ceva) și sa ne bage pe gât soluția imposibila cu fonduri europene care nu viabila deoarece fondurile europene pentru infrastructura sunt finalizate,dar manevra asta ii scoate , ne aghezmuirste și pentru câțiva ani ne duc cu vorba ca se lucrează…. In ritmul asta dacă anulează PPP vom avea autostrada in Iasi peste 2,3 decenii! In acest scop mizerabil văd ca se folosesc de deputatul hahaleră Bodea,un imbecil mincinos ordinar și de societatea civilă care e dusă de nas deoarece băieții nu se pricep la manevrele tehnice de minciuni din MT și PNL ! BODEOOOO DEMISIA MARȘ DREACULUI DE GOLAN !!!

  • Dle după câte am văzut și Orbán se dezice de Bodea ( e drept indirect) Întrebat dacă Chirica o sa fie candidatul PNL acesta a spus ca o sa se vadă in urma sondajelor! E un răspuns diplomat,e clar ca Chirica e primul in sondaje iar Bodea sa lins pe bot ca Hector pe sulă! In plus sa nu uite Bodea ca la alegirele pentru președinția PNL la susținut pe Busoi nu pe Orbán iar acesta nu uită ! Deci Bodea lăsate dreacului de politică treci in rândul foștilor ( Fenechiu, NIchita,Simirad,Solcanu,Flaiser etc )

  • Huliganii din PSD au făcut din nou orașul de râs Golanii precum Popa, Ostaficiuc, Laicu sau fufa de Gavrilă aduc în fiecare an pe 24 ianuarie asistați sociali în Piața Unirii și îi pun să ragă !

  • Bai rahat BZI, am fost și eu pe-acolo… In afară de 15 retardați – asistați care să behăie că oile, nu am văzut.
    Ce idioți mai sunt și PSD-iștii, jenant.

  • Jalnica prestanta Fluierasilor PSD ! Stiam ca puteti mai mult. Oricum din locul unde am fost glasul vostru a fost un mic FAS….. Lumea care a fost acolo au vazut ce va poate bibilica asa ca iar ati dat-o in bara….. Numai de fluieraturile contra lui Chirica vad ca nu aminteste NIMENI ! Oare de ce ? Ah era sa uit aici sunt cei BZI – slugile credincioase PSD. Pacat …..

  • Nimic dar nimic nu demonstrează măcar putina implicare, suntem moldoveni, fata de sași, unguri, țigani de București, nimeni in istorie nu ne “încălecat”, ar trebui sa le arătam cât de mizerabili sunt, D-ul Iohanis dedicat , dar dedicat partidului, mai rău ca Ceașca pe vremuri

Adauga un comentariu