Local

I-a ciuruit fundul cu un briceag! O ședință de bloc cu un final la un pas de tragedie! Un ieșean și-a înjunghiat vecinul de mai multe ori pentru că nu au ajuns la o înțelegere! (Exclusiv)

Publicat: 19 sept. 2020

Un ieșean a fost arestat preventiv pentru lovire sau alte violențe. Individul este cercetat după ce ar fi înjunghiat un bărbat într-o zonă sensibilă. Dumitru Cîtea a contestat arestarea, sperând că va fi cercetat în stare de libertate

Un individ în vârstă de 58 de ani, de loc din Târgu-Frumos, a ajuns recent după gratii. Asta, după ce ar fi înjunghiat un bărbat într-o zonă sensibilă, după un conflict spontan. După ce a ajuns în spatele gratiilor, Dumitru Cîtea a contestat decizia primei instanțe.
Totuși, judecătorii din cadrul Tribunalului Timiș au respins contestația formulată de ieșean. Magistrații au menținut, astfel, arestarea preventivă dispusă în cazul lui Dumitru Cîtea, pentru lovire sau alte violențe, decizia fiind definitivă.

Dumitru Cîtea, acuzat că a înjunghiat un bărbat în fese

Ieșeanul Dumitru Cîtea a ajuns în vizorul anchetatorilor în urma unui conflict spontan.

„Pe 8 septembrie 2020, în jurul orei 20:50, inculpatul Dumitru Cîtea i-a aplicat persoanei vătămate G.A. trei lovituri (două în zona piciorului stâng) cu un cuțit. În urma agresiunii, persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență Județean, unde i-a fost stabilit diagnosticul de plagă înjunghiată treime anteramedial coapsă stânga. Plagă înjunghiată fesa stângă. Plagă înjunghiată abdominal supraombilical și heteroagresiune”, au precizat procurorii.

„Am vrut doar să mănânc niște nuci…”

Anchetatorii au afirmat că, la audieri, ieșeanul nu a recunoscut săvârșirea faptei.

„Totul a fost un accident. Pe 8 septembrie 2020, în jurul orei 20:30, eram sub influența băuturilor alcoolice și eram în zona în care stau. A avut loc o ședință cu locatarii acelui imobil, la care eu nu am participat de la început. La un moment dat am aflat și eu de la un vecin că este ședință și am mers acolo. Când am ajuns, se discutau probleme despre insectele din bloc. Le-am spus tuturor punctul meu de vedere. În acel moment a izbucnit un conflict inițial verbal cu G.A.”, a declarat Dumitru Cîtea la audieri.

Ieșeanul a adăugat că s-a îndreptat către G.A., moment în care aceasta din urmă l-ar fi lovit cu pumnul.

„După acest incident, la insistențele unui vecin, am plecat către casă, dar, pe drum, m-am așezat pe scările de la intrarea în blocul în care stă G.A. Am scos din buzunar un cuțit de tip briceag, cu intenția de a mânca nuci, folosindu-mă de cuțit pentru a decoji nucile. Port cuțit la mine tot timpul de aproximativ șapte ani. La finalul ședinței, voiam să discut cu G.A. Atunci a venit G.A., moment în care m-am ridicat și l-am întrebat de ce m-a lovit. Acesta m-a înjurat, m-a lovit din nou, moment în care l-am apucat de umeri, având cuțitul în mână, cu scopul de a-i da un cap în gură, dar am căzut, iar G.A. a căzut peste mine și, atunci, s-a tăiat în cuțit, totul fiind un accident!”, a mai susținut ieșeanul.

Ce au spus procurorii despre scandalul de la ședința de bloc

Procurorii au constatat că afirmațiile ieșeanului nu se coroborează cu celelalte probe administrate în cauză.

„Din declarațiile martorilor și, din declarația persoanei vătămate, reiese faptul că inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată până la intervenția martorilor. Ulterior acestei intervenții, inculpatul a avut intenția de a o lovi din nou, însă a fost imobilizat de doi martori. Afirmațiile inculpatului, conform cărora persoana vătămată a căzut și s-a lovit în cuțit, nu se coroborează nici cu expertiza medico-legală efectuată, din care reiese că nu a fost vorba despre o singură lovitură, fiind vorba despre trei lovituri de cuțit”, au precizat anchetatorii.

Aceștia au adăugat că gradul de periculozitate sporită în cazul ieșeanului reiese și din faptul că acesta a fost condamnat de mai multe ori, fiind liberat condiționat de trei ori până acum, el fiind în stare de recidivă postexecutorie.

Adauga un comentariu