National

Ianis Hagi: „Mereu gândeam să-l depășesc pe tata sau să fiu mai bun ca el”

Publicat: 25 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Ianis și Kira Hagi au fost invitați la Antena 3, unde au vorbit despre evoluția în carieră și despre relația pe care o au cu Gheorghe Hagi, tatăl lor.

Marți, 25 mai, Ianis Hagi a mărturisit, la emiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3, că mereu și-a dorit să fie la fel de bun ca tatăl său, ba chiar să îl depășească. Tânărul consideră că  fiecare om are drumul său în viață, iar regula se aplică și în fotbal.

„Îmi e greu să pun mâna pe un punct anume, dar nu pot să spun că gândeam să fiu ca tata. Mereu gândeam să-l depășesc pe tata sau să fiu mai bun ca el, pentru că după părerea mea, fiecare persoană are drumul lui în viață.

Și în fotbal cred că este așa, fiecare are drumul lui în cariera de fotbalist și mereu m-am gândit, el fiind atât de mare, să-mi doresc să-l depășesc, este o provocarea extrem de mare și de grea. Asta mi-am dorit de mic, indiferent unde am fost, la școală, când am început fotbalul (…) mereu mi-au plăcut cele mai mari provocări și asta mi-am dorit de mic”, a spus Ianis Hagi, la Sinteza Zilei.

Ianis Hagi, despre Gheorghe Hagi, legenda fotbalului românesc

Ianis Hagi a dezvăluit cum tatăl său, Gheorghe Hagi, l-a influențat în alegerea carierei. Legenda fotbalului românesc nu a fost un tată strict, dar a știut mereu cum să îi fie alături și să îl ajute cu sfaturi, mai ales în ceea ce privește fotablul.

„Când eram mic, mereu îmi spunea să merg să mă distrez, să joc fotbal, să îmi placă și să mă joc cu mingea foarte mult. Niciodată nu a fost strict, să îmi spună ce să mănânc sau culcă-te la o oră și trezește-te la o oră.

Cred că a și vrut să mă lase să descopăr singur chestiile acestea, dar apoi clar că ușor, ușor, deveneam senior și băteam ușa la echipa mare. Nu aveam neapărat discuții, dar pur și simplu când vedea un moment în care știa că am nevoie de ajutor din partea lui, mereu era acolo.

Chiar dacă nu o spuneam, el o simțea și probabil că acesta este și simțul părintelui și era acolo și mereu, la momentul respectiv, îmi spunea de ce am nevoie în viața de fotbalist”, a adăugat fiul lui Gheorghe Hagi.

Ianis Hagi, despre mama sa: „Este persoana care ține familia aproape”

„Eu mereu am spus: mama este persoana care ține familia aproape, nu neapărat prin gesturile pe care le face – doar prin prezența ei. Știe să ne țină aproape, este inima familiei și lumina noastră. După aceea, clar, școala… „, a spus Ianis.

Întrebat care a fost cel mai important sfat e care l-a primit de la mama sa, Ianis a răspuns:

„Cel mai important sfat de la mama? Să zic doar unul? Sunt foarte multe. Nu pot să reproduc un singur sfat. Cum am spus: de școală s-a ocupat foarte mult, mereu mi-a spus ‘chiar dacă știu că vrei să devii fotbalist…’ Ea a fost cu ideea să ne trimită la școală britanică. Tata se gândea să fim la o școală românească, dar mama chiar de la grădiniță ne-a trimis la școală internațională”.

Adauga un comentariu