Sporturi

Iaşul a ajuns din nou pe podiumul Cupei României la Box. Aur pentru Ana Maria Romanţov şi Bianca Cobzaru

Publicat: 05 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iaşul a ajuns din nou pe podiumul Cupei României la Box. Aur pentru Ana Maria Romanţov şi Bianca Cobzaru
Ana Maria Romantov si Bianca Cobzaru au obtinut medalii de aur la Cupa Romaniei

Rezultate extraordinare pentru sportivele ieşene la Cupa României la Box. Pugilistele din Iaşi au avut un parcurs excelent, iar rezultatele au fost pe măsură. Sportivele de la ACS Power Box, CSM Iaşi şi CFR Iaşi au reuşit să aducă medalii într-o competiţie extrem de grea.

Turneul a avut loc în perioada 2-4 martie la Bucureşti în sala de box a complexului Lia Manoliu.

Ieşencele Ana Maria Romanţov şi Bianca Cobzaru au obţinut aurul!

Sportiva Ana Maria Romanţov, cap de serie la categoria 54 de kg tineret, a învins-o prin RSC în a doua repriza pe Murariu Andra, de la CSM Iaşi, în semifinală. Finala a fost una spectaculoasă unde a întâlnit-o pe pugilista Szatmari Maria de la CSM Zalău. Deşi sportiva din Zalău a fost numărată în a doua repriză, decizia a ajuns pe mâna arbitrilor care au hotărât victoria pentru sportiva din Iaşi.

Odată cu această victorie Ana Maria Romanţov, pregătită de Radu Alex Romanţov de la ACS Power Box, a reuşit să câştige un loc pentru calificarea la Campionatul European din luna aprilie a acestui an.

„Sunt mulţumită de rezultatele finale şi mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis mesaje de încurajare. Pentru mine urmează un examen la Campionatul European din aprilie. Ţin să mulţumesc în primul rând tatălui meu care a fost alături de mine, dar şi celor care m-au criticat. Aceste lucruri m-au ajutat să ajung aici şi să evoluez”, a declarat Ana Maria Romanţov.

Pugilista Bianca Cobzaru a reuşit şi ea să obţină medalia de aur după ce a învins-o la puncte în finală pe Codreanu Alina, din Buzău. Ieşeanca a luptat în semifinală cu Lakatos Denisa, meci pe care l-a câştigat prin abandon în prima repriză.

Sportiva reprezintă în momentul actual clubul Steaua, iar rezultatele acesteia îi oferă multă încredere pentru viitorul apropiat.

„Mă bucur că am reușit să urc pe podium la această competiție. De asemenea același rezultat mi l-am propus și la Campionatul European U22 din Croația ce se va desfășura în perioada 14-22 Martie.
Merg cu aceeași încredere în mine, mai motivată și îmi doresc ca rezultatele să fie pe aceeaşi măsură”, a declarat Bianca Cobzaru.

Medalii pe bandă rulantă pentru sportivele din Iaşi

CSM Iaşi a participat la competiţie cu trei sportive: Nemțanu Delia la 57 de kg, cadetă, medaliată cu argint, Turcu Denisa la 80 de kg, la juniori, a urcat şi ea pe podium cu medalia de argint, iar Murariu Andrada,54 de kg, a obţinut medalia de bronz.

„Competiţia a fost una extrem de reuşită, iar sportivele din Iaşi au demonstrat încă o dată faptul că avem o şcoală foarte bună de box pe plan local”, a declarat Radu Zarif, antrenor la CSM.

O altă medalie de argint a obținut și Daria Draghin de la clubul Nicolina Iași antrenată de maestrul Niculae Chipirog, la categoria 60 de kg, juniori.

Clubul Sportiv Şcolar Unirea Iaşi în colaborarea cu CFR Iaşi a adus medalii pe podiumul din Capitală

Maestrul Nicu Brânzei a participat cu trei sportive la competiţia ce a avut loc la Bucureşti. Pugilistele au reuşit să aducă medalii de argint, la 57 de kg Mantu Nicoleta, la 60 kg prin Gutu Andreea, ambele la tineret, iar Cătălina Coteţ a obţinut si ea argintul.

„Deşi unele rezultate au fost discutabile vreau să le felicit pe sportivele mele şi să mulţumesc conducerii CSS Unirea Iaşi şi CS CFR pentru condiţiile oferite şi sprijnul acordat sportivelor noastre”, a declarat Nicu Brânzei, antrenor la CS CFR Iaşi şi CSS Unirea Iaşi.

Reamintim faptul ca la turneul international desfasurat la Brasov, Boncu Nicholas a câștigat de aur, iar Ana Maria Romanţov a urcat pe podium cu medalia de argint.

Adauga un comentariu