Local

Iaşul se depărtează de scenariul roșu. Municipiul înregistrează o scădere a numărului de infectări la mia de locuitori

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iaşul se depărtează de scenariul roșu. Municipiul înregistrează o scădere a numărului de infectări la mia de locuitori
Iaşul se depărtează de scenariul roșu

Iașul s-a îndepărtat, pentru moment, de scenariul roşu. Dacă ieri, rata de infectare la mia de locuitori era de 2.99, în cursul zilei de astăzi, rata e incidenta pe municipiul Iași a scăzut până la 2.88.

Totuşi, în judeţul Iași, la nivel de localităţi, Hârlăul pare să stea cel mai prost la capitolul de cazuri la mia de locuitori. Vorbim de o rată de infectare de 2,97 la mie.

Municipiul Iași nu intră în scenariul roşu

În pofida faptului că în cursul zilei de marţi, 3 noimebrie 2020, municipiul Iași avea o rată de infectare de 2.99, în cursul zilei de miercuri, autorităţile locale au actualizat raportul infectărilor la 2,88. Totuşi, un oraș din Iași se aproprie vertiginos către rata de infectare care va duce la intrarea în scenariul roșu.

Vorbim de Hârlău care înregistrează un număr de 2,97 infectări la mia de locuitori. În schimb, la Pașcani rata de infectări este de 1.88 la mia de locuitori.

Totuşi, în judeţul Iași sunt două mari localităţi în care rata e infectare cu COVID-19 este 0. Sunt două orașe, Podu Iloaiei și Târgu Frumos.

De menţionat este faptul că rata de infectări la mia de locuitori este calculată fără a se lua în considerare focarele existente în localitățile mai sus menționate.

Câte infectări de COVID-19 au fost în Iași

Conform datelor principale emise de autoritățile centrale, pe teritoriul României, ieri au fost confirmate pozitiv la infectarea cu COVID-19 un număr de 7.733 de persoane.  Vorbim despre un record de infectări cu COVID-19. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Decesele au atins un nou prag. S-a înregistrat și un record de decese.

În intervalul 02.11.2020 (10:00) – 03.11.2020 (10:00) au fost raportate 120 decese (70 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 974 sunt internate la ATI.

La Iași, s-au infectat un număr de 181 de persoane, rata de infectare generală pe județ este de 2.08 la mia de locuitori. Până la data de miercuri, 3 noiembrie 2020, în județul Iași s-au infectat, în total, 11299 de persoane. Au decedat 3 persoane în ultimele 24 de ore.

Ce înseamnă scenariul roşu

Conform deciziilor luate de autorităţi, orice localitate care depăşeşte rata de 3 la mia de locuitori intra automat în scenariul roşu. Când o localitate intră în scenariul mai sus menţionat, cursurile tuturor școlilor de pe raza acesteia se vor face exclusiv online, iar restaurantele, barurile, casinourile care îşi desfăşoară activitatea în interior se vor închide.

În altă ordine de idei, scenariul roşu presupune  luarea și altor decizii. Autorităţile locale din fiecare zonă sunt creditate de Guvern să-şi ia propriile decizii în ceea ce priveşte carantinarea unei zone de pe raza răspunderii lor.

Adauga un comentariu