Local

Iaşul la un pas de carantinare. Coeficientul din municipiu a ajuns la 2.99. Câte persoane înseamnă 0.01%?

Publicat: 03 nov. 2020
Iașul la un pas de carantinare
Iașul la un pas de carantinare

Iaşul este la un pas de carantinare arata un raport emis de oficialităţi. Conform datelor centralizate, municipiul Iași are un indice de infectare de 2,9885 la mia de locuitori.

Alte localităţi din judeţul Iași stau și ele aproape de scenariul roșu al COVID-19. Vorbim de Pașcani cu o rată de infectate de 2.08 dar și de Hârlău cu o rată de infectare de 2.71.

UPDATE. Conform unor statistici făcute de autorități, la un oraş de 400000 de locuitori, 0,01% înseamnă o diferenţă dintre ieşiri şi intrări de 40 de cazuri.

Rata de infectare din municipiul Iași se aproprie de 3 la mia de locuitori

Ultimul raport publicat de oficialităţi arata ca Iașul se aproprie cu paşi rapizi de raţă de infectare care va aduce automat la intrarea în scenariul roşu. Aşadar, în momentul scrierii articolului, în municipiul Iași este o rată de infectare de 2,9885 la mia de locuitori. În Municipiul Iași ar putea fi impuse restricții majore în plină pandemie COVID-19. Numărul mare de cazuri de infecție cu virsusul SARS-Cov-2 de la nivelul orașului poate duce la restricții generale. Autoritățile iau în calcul ca toate cursurile școlare să se țină doar în sistem on-line. Într-un astfel de scenariu se va ajunge la restricționarea accesului dinspre și înspre Municipiul Iași. Surse din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași au precizat că, la momentul în care va fi o rată de infectare de 3 la mia de locuitori, se va trece la derularea cursurilor strict în manieră on-line!

Decizia de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” se dispune la nivel local

Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Totodată, decizia de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” se dispune la nivel local, prin hotărârea CJSU, la propunerea Consiliului de Administrație al unității de învățământ preuniversitar, după obținerea avizului inspectoratului școlar județean și al Direcției de Sănătate Publică.

Comentarii
  • Invatati sa scrieti romaneste domnilor jurnalisti si apoi publicati articolele.
    Ma gandesc cu groaza la invatamantul online. Daca cei care au facut scoala cu frecventa si au ajuns jurnalisti care nu stiu sa scrie corect romaneste…. nu vreau sa imi imaginez cum vor fi cei care vor termina peste ani cu lacunele pe care le vor avea.

  • Real suntem de mult peste pragul de 4.5% doar ca mint laolalta cu ceilalti pentru ca negocierile pentru locuri in parlament sunt incheiate. Doar sa vina o lumina sa-i destepte pe romani sa aleaga ce e mai bun din oferta de multe ori slaba.

Adauga un comentariu