Local

Iașul va avea o nouă sală polivalentă. Primăria a lansat licitația de 43 milioane de euro – FOTO

Publicat: 08 ian. 2022
Licitația a fost lansata pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice în cursul zilei de astăzi, 8 ianuarie 2022

Municipiul Iași va avea o noua sală polivalentă. Investiția din zona Moara de Vânt are o valoare de 212,6 milioane lei (43,3 milioane euro) și va fi derulata de Primăria Iași. Proiectul sălii polivalente „Regina Maria” a fost lansat in urma cu mai multi ani, însă a fost prins în bugetul general abia acum. Licitația a fost lansata pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice în cursul zilei de astăzi, 8 ianuarie 2022.

„Lucrări de construcții aferente proiectului Construire Sală de Sport competițională de nivel internațional Regina Maria. Tipul procedurii este prin licitație deschisă, iar autoritatea contractantă este municipiul Iasi”, se arată în anunțul primăriei.

Data limita depunere a ofertelor este 10.03.2022 15:00, valoarea totală estimată fiind de 212.653.247 lei.
Investiția va apărea în zona Moara de Vânt, in apropiere de viitorul Spital Regional de Urgență. Lucrarea la noua sală polivalentă de 10 mii locuri va dura 36 luni.

„Obiectivul specific al proiectului constă în construirea unui complex ce va deservi activitatea sportivă și competițională la nivel profesionist, precum și activități socio-culturale și de agrement pentru publicul larg”, se mai arată în caietul de sarcini.
Comentarii
  • Cit de cretin sa fii sa pui numele sălii polivalente Regina Maria?
    Probabil asa pecum Chirica.
    ” Mă duc pe Regina Maria sa joc un tenis”. Suna bine domnule primar?

  • Totul e greșit. Locația e greșită, ai o grămadă de teren pe șesul din Dacia câștigat de la Miroslava…duce sala într-o zonă unde nimeni nu îți vine. Numele e greșit,termină odată cu regalitatea că tu ești doar un pârnăiaș.

  • Cine o proiectat sala, nu o facut sport in viata lui. Nu stie cum trebuie sa fie o sala de sport. Nu-i functional si nici economic ce o proiectat el. Asta-i o sala numai pentru competitii. Adica o folosesti maxim o data pe saptamana. Si in rest, ce faci cu ea? Ca de antrenamente nu-i buna.

  • Sală Polivalentă în zona Cucuieților din Deal ? Ai spațiu destul la Piața Nicolina sau Zona Industrială ! Sau acolo sunt hamsarii ??? Și pentru ce Sală Polivalentă , pentru târguri și găini ???

  • Dragi concetățeni, de vechea sala va avea nevoie domnul Dascălu și știm prea bine ca ce face face bine. Acea locație nu va fi ca nuca în perete deoarece este tranzitate de C.A. Rosetti și va veni și autostrada Unghieni – Tg Mureș. Plus ca zona va fi hiperdezvoltata !!!

  • Având în vedere faptul că în zonă va fi construit și Spitalul Regional, iar traficul rutier deja este problematic, fără soluții concrete la orizont, logic ar fi că acest obiectiv, plus altele care țin de activități sportive și divertisment ( un amfiteatru mare pentru spectacole în aer liber, zone amenajate pentru ,,roata”, tiribombe și alte chestii de Sărbători…) să fie dezvoltate pe șesul Bahluiului dreapta, între locația Spitalului ARCADIA și sensul girator de la Uricani

Adauga un comentariu