Local

Iașul va fi împânzit de polițiști cu ocazia Crăciunului! Oamenii legii vor fi cu ochii în patru. Iată motivul

Publicat: 25 dec. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Iașul va fi împânzit de polițiști cu ocazia Crăciunului Oamenii legii vor fi cu ochii în patru. Iată motivul
Polițiștii din Iași vor fi la datorie în această perioadă pentru a preveni producerea

Polițiștii din Iași vor acționa în aceste zile pentru ca cetățenii să fie în siguranță. Astfel, oamenii legii se vor afla în trafic, și nu numai, pentru a putea interveni în timp util. Polițiștii ieșeni au transmis câteva sfaturi pentru ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în siguranță

Polițiștii ieșeni vor fi la datorie zilnic în minivacanța de Crăciun, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta siguranța cetățenilor. Astfel, polițiștii vor acționa pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor și pentru a interveni atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Astfel, în acțiuni vor fi angrenați polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, de la arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă.

Polițiștii din Iași vor fi în trafic de Crăciun

Polițiștii rutieri vor monitoriza traficul rutier pe toate drumurile județene și europene, pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere. În acest sens, vor fi folosite aparatele radar din dotare.

„Pentru un Crăciun în siguranță polițiștii ieșeni vă recomandă: aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate, nu lăsați copiii nesupravegheați și nu răspundeți la provocări cu violență, încercați să evitați conflictele! Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele: înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului; nu consumați alcool și vă urcați la volan! Adaptați în permanență viteză la condițiile de drum”, au transmis polițiștii ieșeni.

Copiii trebuie să fie supravegheați când merg cu colindul

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce pentru cei mici o mulțime de bucurii, iar dintre acestea plecatul la colindat în perioada Crăciunului este una dintre cele mai așteptate. Crăciunul și sfârșitul de an reprezintă momente în care tradițiile se manifestă prin faptul că mulți dintre copii merg să colinde prin vecini, și nu numai.

„Polițiștii vă transmit câteva recomandări privind siguranța copilului dumneavoastră: să vă însoțiți copilul, mai ales dacă pleacă la colindat pe timp de seară sau noapte; stabiliți exact locațiile și traseul pe care urmează să îl parcurgă atunci când merge la colindat; stabiliți și verificați cu ce copii se va deplasa să colinde; comunicați cu ei, ca să înțeleagă pericolul din zonele necunoscute, în care s-ar putea rătăci și spuneți-le să evite zonele izolate; să le amintiți să nu se lase niciodată invitați de necunoscuți într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Cert este că, în perioada Crăciunului, polițiștii din Iași vor fi la datorie.

Comentarii
  • Sincer ar trebui mai mulți polițiști pe străzi. Și nu în mașini și doar la apeluri. Pe străzi, printre blocuri, în întuneric, elementul surpriză. Acum 20 de anu, cam asa era. Asta înseamnă Poliție adevărată și climat de siguranță publică.

  • Aici în Copou nu am auzit nici măcar o petarda. Cred că toți polițiștii stau „pe Copou” și apără zona. Ori giugiumetii nu gusta aerul tare de Copou?

Adauga un comentariu