Local

Iașul, zguduit de o crimă înfiorătoare! Bărbat de 53 de ani, bătut crunt și sugrumat până și-a dat duhul! Principalul suspect a fost prins și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”!

Publicat: 24 feb. 2021
Un bărbat încearcă să îl sugrume pe un altul
O crimă oribilă a avut loc marți în localitatea Schitu Hadâmbului, din județul Iași: un bărbat a fost ucis în propria casă de către un cunoscut

Un individ a fost ridicat de anchetatori marți după-amiază, în urma unei crime extrem de violente. Procurorii ieșeni spun că un bărbat de 53 de ani, din localitatea ieșeană Schitu Hadâmbului, a fost bătut și sugrumat în propria casă de un cunoscut. Victima a fost găsită decedată și într-o baltă de sânge. La scurt timp, principalul suspect a fost luat și dus la audieri, iar, mai apoi, la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice

Sătenii din localitatea Schitu Hadâmbului nu știau ieri-dimineață că, în doar câteva ore, aveau să fie îngroziți de o întâmplare teribilă. Alerta a fost dată ieri, în jurul prânzului, când autoritățile au primit un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112.
O persoană a anunțat că Mircea G., un bărbat în vârstă de 53 de ani, a fost găsit decedat și într-o baltă de sânge. Totul, după o crimă înfiorătoare. La scurt timp, la fața locului s-au deplasat polițiștii și criminaliștii.

Victima, descoperită de procurorii ieșeni într-o baltă de sânge

Anchetatorii aveau să vadă o scenă demnă de filmele horror în casa lui Mircea G., bărbatul din Schitu Hadâmbului, comuna Mironeasa, care fusese bătut și, mai apoi, sugrumat până și-a dat ultima suflare. Oamenii legii și-au suflecat mânecile și au început ancheta. După ce au analizat urmele din casă și au fotografiat obiectele din locuință care ar fi putut să le dea o idee despre ce se întâmplase, cadavrul victimei a fost preluat. Trupul neînsuflețit al lui Mircea G. avea să fie dus la Institutul de Medicină Legală din Iași.
Specialiștii au descoperit pe trupul acestuia zeci de leziuni care au arătat că decesul a fost unul extrem de violent. Medicii legiști au constatat că bărbatul din Schitu Hadâmbului a suferit plăgi faciale, o fractură de piramidă nazală, o plagă înțepată, leziuni grave la nivelul osului gâtului, în urma strangulării mecanice, dar și o fractură de stern.

La audieri, principalul suspect a negat că a comis crima înfiorătoare

După câteva ore de cercetări și audieri prin Schitu Hadâmbului, oamenii legii au ajuns la principalul suspect al crimei, un bărbat din localitate. Acesta a fost ridicat și dus la audieri, însă individul a negat în mod constant că l-ar fi ucis pe Mircea G., asta deși toate indiciile duceau către el.

„Astăzi, 23 februarie 2021, în localitatea Schitu Hadâmbului a fost găsit un bărbat decedat. Din primele informații reiese că victima a fost lovită cu obiecte contondente (din câte se pare, cu un par sau o bâtă) în special la nivelul capului. De asemenea, victima a fost sugrumată. După efectuarea cercetărilor, a fost adus la audieri un suspect. La audieri, acesta a negat cu vehemență comiterea faptei. El urmează a fi dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, în vederea fectuării unei expertize psihiatrice”, a declarat marți seară Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În eventualitatea în care, mâine, comisia de specialitate de la Institutul de Psihiatrie „Socola” va descoperi că suspectul a avut discernământ, procurorii ieșeni vor propune arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Totuși, surse judiciare afirmă că individul a suferit unele afecțiuni psihice. Deocamdată, anchetatorii nu au reușit să afle care a fost motivul care a dus la producerea acestei crime înfiorătoare.
Adauga un comentariu