Iată care vor fi noii șefi de secție la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, începând cu 1 septembrie 2023 – FOTO

10 aug. 2023, 02:00
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

Începând cu data de 1 septembrie 2023, în urma deciziei comitetului director vor avea loc schimbări importante la nivelul secțiilor de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Maternității „Cuza Vodă” din Iași. Iată care sunt noii șefi de secție

În prezent, în cadrul maternității se numără trei mari secții de obstetrică și ginecologie, înregistrând un număr de 215 paturi. Pentru acestea s-au desemnat următorii șefi de secție, începând cu prof. dr. Mihaela Grigore, pe Secția I de obstetrică și ginecologie, care numără 71 de paturi. Prof. dr. Demetra-Gabriela Socolov, pe Secția II de obstetrică și ginecologie, cu un număr de 70 de paturi, precum și dr. Ciprian Gavrilă Ilea, pe Secția III, care are 74 de paturi. Dr. Mihaela Grigore, dr. Demetra-Gabriela Socolov și dr. Ciprian Gavrilă Ilea, pe lângă activitatea desfășurată la Maternitatea „Cuza Vodă”, predau și la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Schimbări în rândul șefilor de secție

poză cu dr. Mihaela Grigore

În prezent în cadrul maternității se numără trei mari secții de obstetrică și ginecologie, înregistrând un număr de 215 paturi

Dr. Ciprian Gavrilă Ilea devine, de la data de 1 septembrie, șeful secție de obstetrică și ginecologie 3, luându-i luat locul prof. univ. dr. Mihaela Grigore, care a condus, până anul acesta, două dintre secțiile de obstetrică, anume I și II.

Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi a fost încadrat, începând din luna iulie, în categoria a II-a de acreditare, conform Raportului de Acreditare şi a Ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii.

Maternitatea „Cuza Vodă” a obținut un punctaj de 90,81 la sută

poză cu dr. Ciprian Ilea

Dr. Ciprian Gavrilă Ilea devine de la data de 1 septembrie seful secție de obstetrică și ginecologie 3, luându-i locul prof. Univ. Dr. Mihaela Grigore, care a condus până anul acesta două dintre secțiile de obstetrică, anume I și II

În urma evaluării indicatorilor şi standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare derulat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii (ANMCS), instituţia aflată în subordinea Guvernului, care supraveghează managementul calităţii în Sănătate, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” Iaşi a obţinut încadrarea maximă acordată până în prezent pentru unităţile sanitare din România, cu un punctaj total de 90,81 la sută.

Această certificare recunoaşte eforturile continue ale spitalului în furnizarea unor servicii de înaltă calitate şi în asigurarea unui nivel excelent de îngrijire medicală pentru cei aproximativ 14.000 de pacienţi din regiunea Moldovei, care trec anual pragul acestei unităţi sanitare de nivel III, cu un număr de 410 paturi.

În spital sunt tratate inclusiv cazurile complicate din specialitatea obstetrică-ginecologie şi, în viitor, aria serviciilor se va extinde şi în ginecologia oncologică. Maternitatea acordă îngrijire pentru aproximativ 6.500 de nou-născuţi anual şi dispune de specialiştii şi dotările necesare îngrijirii cazurilor dificile, cum ar fi prematurii şi nou-născuţii cu diverse patologii.

Comentarii
 • Dar cu mamagerul cand faceti schimbari? Sta el piitit, dar e plin de manevre prin spital. Poate se sesizeaza cine trebuie si il cauta putin, o sa descopere multe trapazlacuri!

 • Victor Rugina

  Si fosta nevasta a lui Danca Robert actualul manajer nu prinde nici un post? Va ce pacat…

 • Felicitari! Acum sa vedem daca vor fi schimbari in bine pe acest sectii. Personal mai empatic, mai implicat si mai atent…..asistentele si infirmierele nu misca, pana nu primesc ceva, au tonul ridicat, superior…comportamentul lor este deplorabil. Sa vedem daca sefii de sectie vor face ceva….Nu cred!

 • Domnul doctor Ciprian Ilea este cel mai bun doctor din Iași!!!!!!!

 • Panainte Georgiana

  Ce-i mai smecheri oameni din ziua de astazi, bugetarii. Caldurica, papica, salariu la timp, pensie garantata, rate la banca garantate. Lux, efectiv lux. Cine isi gaseste un loc de munca la bugetul de stat, este om pe viata, o duce super boiereste.

 • Ce uitatura intelectuala are Ilea asta 🙂

 • A vorbit si cu Rosu s-o mute pe vara-sa la Iasi. Cand era director la Casa de Asigurari, nu s-a implicat…stia el caracterul verisoarei. Acum, l-a „altuit” si pe Rosu…o fi in regula ce-a facut? Pneumoloaga vorbeste fara sa gandeasca, ca asta-i ascendentul familiei. Ai grija, Rosule, ca astia pana nu te distrug, nu se lasa.

 • Am fost in urma cu cateva zile la aceast spital.Foarte urat se comporta doamnele de aici. Nu va recomand acest spital. Daca vreti sa fiti certate si injosate , m-au facut proasta 😒
  De parca ar fi fost un animal acolo, atat de urat se comporta , nu recomand la nimeni!!!! Oricum am inregistrarea cum au vorbit si ma duc la tribunal cu ele!!!

 • Am fost in urma cu cateva zile la aceast spital.Foarte urat se comporta doamnele de aici. Nu va recomand acest spital. Daca vreti sa fiti certate si injosate , m-au facut proasta 😒
  De parca ar fi fost un animal acolo, atat de urat se comporta , nu recomand la nimeni!!!! Oricum am inregistrarea cum au vorbit si ma duc la tribunal cu ele!!!

 • Pe ce loc se afla spitalul înaintea venirii acestui manager și pe ce loc e acum la ANMCS?
  Ce treaba are viața personală a unui om cu rezultatele profesionale?
  Dacă spitalul a obținut nota maxima la evaluarea naționala cine vrea sa schimbe managerul??
  De obicei putorile și leprele care au fost eliminare ca nu performau.
  Dacă a făcut alte prostii sa plătească dar deocamdată pare ca e singurul spital din Iasi in topul evaluării .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *