Titlurile zilei

Un consilier județean din Iași deține o avere impresionantă. Imagini spectaculoase cu proprietățile medicului Răzvan Socolov, membru USR-PLUS – GALERIE FOTO

Publicat: 01 sept. 2021
Locuințele deținute de soții Răzvan și Demetra Socolov din cartierul Tătărași, din municipiul Iași
Răzvan și Demetra Socolov, una dintre cele mai bogate familii din Iași, au acumulat de-a lungul timpului o avere impresionantă, formată în mare parte din proprietăți situate în mai multe cartiere din oraș

Răzvan și Demetra Socolov se numără printre cei mai înstăriți medici din Iași. Familia de doctori deține o avere impresionantă, formată în mare parte din proprietăți imobiliare. Soții Socolov dețin proprietăți în mai multe cartiere ale Iașului. O parte din avere a fost moștenită de la socrii, cunoscuți medici din Iași, cu o carieră de zeci de ani în spate

Este una dintre cele mai avute familii de medici din Iași. În ultimii ani au reușit să adune o avere impresionantă, formată nu numai din conturi bancare, ci și din diverse proprietăți în municipiu și în zonele din jurul orașului. Familia Răzvan și Demetra Socolov se numără printre cele mai înstărite din municipiu. Cei doi soți au beneficiat însă și de o moștenire fabuloasă, de pe urma părinților.

Conform declarației de avere, dr. Răzvan Socolov, medic la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași și membru USR-PLUS, deține patru suprafețe intravilane de teren, dobândite între 1992 și 2020. Un teren din municipiul Iași are o suprafață de 1.168 mp și este deținut de Răzvan Socolov împreună cu soția sa, Demetra, medic obstetrică-ginecologie la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. Un alt teren din municipiul Iași deținut de cei doi are o suprafață de 668 de mp. În plus, cei doi soți mai au și alte două suprafețe de teren, ambele de câte 1.160 mp în satul Păun din Bârnova, dar și în localitatea cu același nume.

Locuințe impunătoare pentru una dintre cele mai bogate familii de medici din Iași

La capitolul clădiri, familia Socolov stă însă mult mai bine. Cei doi dețin o casă de locuit în Bârnova, cumpărată în anul 1993, casă în suprafață de 70 mp. În municipiul Iași, soții Socolov dețin o locuință în zona cartierului Tătărași, în suprafață de 160 mp, cumpărată în 2009. Tot în Tătărași, soția Demetra Socolov are o locuință în suprafață de 50 mp, moștenită de la mama sa, Elena Stratan, medic primar obstetrică-ginecologie. Familia Stratan este una dintre cele mai renumite pe linie medicală, Elena Stratan numărându-se și printre primii medici de obstetrică și ginecologie din Iași care și-au permis cabinet medical privat. Soții Socolov colaborează împreună și în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” Iași.

Spații ultracentrale în municipiul Iași pentru familia Socolov

Pe numele său, Răzvan Socolov are și un spațiu comercial, în suprafață de 140 mp, în zona bulevardului Ștefan cel Mare, unde are și cabinetul de obstetrică și ginecologie. Cabinetul a fost cumpărat în anul 2018 și este trecut pe numele fiicei, Sofia Socolov. Un alt cabinet pe care îl deține în Iași este cel din strada Bacinschi, de numai 10 mp, pe care soția sa l-a primit de la Elena Stratan. De altfel, aceasta din urmă deține unele cabinete medicale în zona centrală, prin clinica Aventis. În plus, familia medicilor Socolov mai deține și alte imobile în zona municipiului Iași. În urmă cu câțiva ani, medicul Răzvan Socolov a fost acuzat de malpraxis.

Lista cu cele 11 apartamente deținute de soții Socolov în Iași și București

Răzvan Socolov și soția sa, Demetra, mai dețin și câteva apartamente în municipiul Iași. Cei doi soți au un apartament situat pe strada Petru Caraman, cartierul Copou, lângă Casa Armatei, apartament cumpărat în 1998 și care are o suprafață de 120 mp. Tot în 1998, soția sa a primit prin donație un apartament de 60 mp, situat în Aleea Decebal. Mai mult, familia Socolov are trecute unele locuințe și pe numele fiicei lor, Sofia. Un apartament de 85 mp, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost luat de această familie în anul 2002 și trecut pe numele fetei.

Soții Socolov au un apartament de 65 mp, din anul 2006, pe strada Costache Negri. Alte șase apartamente sunt trecute pe numele soției, toate primite ca donație de la rudele acesteia. Este vorba de apartamente situate în Tudor Vladimirescu, Vovideniei, Bulevardul Carol, dar și Piața Unirii. Demetra Socolov a primit ca donație și un apartament în București, în suprafață de 35 mp, situat pe bulevardul Alexandru Obregia, din sectorul 4 al Capitalei.

Bijuterii în valoare de 60.000 de euro, primite prin donație

Familia Socolov deține și trei autoturisme. Dintre acestea, se remarcă un autoturism marca Suzuki Swift, fabricat în anul 2013, dar și un autoturism Audi Q2, fabricat în anul 2021. Acest tip de SUV are un preț de pornire de circa 25 de mii de euro pe piața auto. Pe numele fetei, Sofia Socolov, părinții au trecut un autoturism marca BMW 225 XE, fabricat în 2019. Un astfel de model ajunge și la 25 de mii de euro, conform pieței de specialitate. Medicul Socolov, consilier județean USR-PLUS, deține și bijuterii în valoare de 60 de mii de euro, acestea fiind trecute ca donație. În cursul anului trecut, Socolov a vândut un autoturism marca Audi A1 pentru 8.000 de euro.

Veniturile financiare ale medicului Răzvan Socolov din anul 2020

La capitolul active financiare, medicul Socolov deține unele conturi în valoare totală de 150 de mii de lei, dar și de 33 de mii de euro. În ceea ce privește salariile, Răzvan Socolov a ridicat în cursul anului trecut peste 127 de mii de lei din activitatea de cadru didactic de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa”. Acesta a încasat 171 de mii de lei de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Domna” din Iași, dar și alți 14 mii lei de la Clinica Avicena Profertis, clinica soacrei sale.

Medicul ieșean a mai obținut 600 de lei de la Medicaltex Botoșani, precum și alți 7.800 lei de la CMI Elena Stratan, cabinetul deținut tot de soacra sa, din zona centrală a orașului. De asemenea, acesta a mai ridicat 1.140 lei de la Institutul de Medicină Legală, dar și o indemnizație de 2.190 de la Consiliul Județean Iași. Dintr-o altă colaborare a mai ridicat circa 1.400 de lei.

Veniturile soției, medicul Demetra Socolov, din anul 2020

Pe de altă parte, Demetra Socolov a ridicat peste 122 de mii de lei în decursul anului trecut de la UMF Iași. Aceasta a mai obținut un venit de 145 de mii de lei de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, precum și 4.500 de lei la cabinetul deținut de mama sa, dr. Elena Stratan. De la Clinica Avicena, aceasta a ridicat, în 2020, circa 8.200 lei. În urma unui simpozion medical la care a participat, Demetra Socolov a obținut 4.100 de lei. De pe urma a două proprietăți închiriate, pe parcursul anului 2020, cei doi soți au obținut 18.000 de lei. Soții Socolov au mai luat circa 200.000 de lei de pe urma unor dividente.

Medicul Răzvan Socolov spune că o parte din avere este moștenire de la părinți și socri

Doctorul Răzvan Socolov a precizat că averea pe care o deține alături de soția sa provine de pe urma moștenirii de la părinți și de la socrii, dar și din activitatea pe care o prestează în sistemul medical. În plus, Răzvan Socolov a ținut să precizeze că și alți medici din Iași se pot lăuda cu astfel de bunuri.

„Așa cum scrie și în declarație, o mare parte e din moștenirea părinților și socrilor. În rest, din activitatea profesională. Nu știu de consilieri, dar sunt mulți colegi care au activitate echivalentă”, a precizat medicul Răzvan Socolov.

Comentarii
 • Un exemplu pur ca se pot acumula averi din munca, sudoare, sacrificiu prin formari în Europa. Oricum este departe de averea vreounui manelist de top. Păcat ca muncește într-o tara de cocalari.

 • Ca au ”albit ”banii e clar !, dar cel putin cat de cat au intrat in ”legalitate” , platesc impozite si ruleaza banul !, sar cand va luati de manelisti interlopi si alti mafioti ? cand luati la purecat hitanos , gypsies de unde conduc ei Ferrari, BMW si Mertzane in fata a viloaielor cu peste 10 . 20 camere cand ei nu au o zi pe cartea de munca ?

 • E bine ca are,ce nu inteleg cum de reuseste sa lucreze la nivel profesionist la toate locurile de munca intr-o zi de 24 de ore.poate ne spune secretul.

 • Nu stiu cum a facut averea dar daca nu era el de garda acum acum 7 ani copilul meu nu mai era… si nu a primit nimic de la mine. Sanatate multa!

 • Nu stiu cum a facut averea dar acum 7 ani daca nu-l prindeam de garda, copilul meu nu mai era…si nu i-am dat nici un plic. Multa sanatate!

 • Deci dom’ doctor umfla peste 10000 pe luna de la UMF, plus inca 14000 pe luna de la maternitatea de stat. Nevasta-sa cam tot atat… Este bataie de joc la adresa noastra, care muncim la patron si le platim lor salariul.

 • Pentru asta e platit.ma bucur ca dvs. sunteti un caz fericit.daca nu era el de garda trebuia sa fie altcineva care consideram ca trebuia sa faca acelasi lucru ca si el,fiind profesionisti,din aceasta cauza sunt acolo si au salariile pe care le au.

 • nu stiu de ce va legati de oameni care chiar muncesc,sint printre putinii care nu si-au modificat comportamentul in timp,vorbim de OAMENI

 • Eu si soția mea suntem 2 medici aproape de pensionare și am facut în viață poate la fel de mult sau mai mult bine pacientilor si avem doar o casă si o mașinuța.
  Acești bani făcuți de Socolov n-au cum să fie din muncă cinstită, E IMPOSIBIL.
  Cred că a ajuns profesor tot cu bani că a fost dat prin ziare că a calicit multe paciente.
  Voi ăștia, colegii lui de la Maternitate cu comentarii frumoase la adresa lui….știm că sunteti cu el in grup organizat infrac…..

 • De aceea l-a batut D-zeu si are transplant ficat.
  Să vedrm de ce au trecut clinica pe numele fetei, Sofia?
  Acuși o fac ginecoloaga pe odrasla să lucreze cu mamica sau cu tăticu iar absolvenții capabili părăsesc țara că nu mai au loc de ei.
  Gem spitalele de odraslele impotente ale doftorilor….

 • De ce a trecut clinica pe numele odraslei Sofia?!
  Acuși o bagă cu examen trucat asistent universitar in spital la mămica sau tăticu în timp ce absolvenții buni parasesc țara….
  Gem spitalele de odraslele lor incompetente care calicesc pacienți…..

 • Asta în cazul în care cineva mai avea dubii în privința ,,eroilor,, acești interlopi în halate albe .acești japcari lipsiți de compasiune de .bun simț .de respect .de oamenie a ajuns sanatateași suferința pacienților prilej de înavuțire și îmbuibare pentru mulți dintre acesti ..medici.. nu generalizez mai sant si medici cu o conduita profesională și morală ireproșabilă. și respect pentru această profesie dar foarte puțni

 • Nu mai sunt comentarii pro sau vulgare dovadă că dr Neumanica si dr Muculescu sunt in concediu. Ce te faci măi Socoloave, bolnavule după bani.

 • Cei care crapă fierea în voi, puneți mana pe carte, munciți, sacrificați… În țările alea, din vest, la care faceți voi referire, medicii nu lucrează pe surcele. Apropo, Thorwald, Maria, în țările alea dacă ai îndrăznit sa zici ca un funcționar public trăiește din banul tău, ai mierlit-o, la propriu!!! Din banii voștri, frustraților, trăiesc cerșetorii din fata mitropoliei, cărora le puneți voi bani în mana. Funcționarul public trăiește din munca lui și nu va datorează nimic. Și voi, dacă este sa o luam așa, trăiți și din banii funcționarului public pentru ca și el cumpara ceea ce produceți voi, „intelighentilor”.

 • @jana
  Ce produc eu nu cumpara doctorii. Motivul este ca se uita ca gaina la sonda lambda.
  Daca tu crezi ca munca, sacrificiul, cartea aduc averi cum sunt ale bugetarilor astia, atunci poftim incoace la patron. Atunci sa vezi tu frustrare. La tine. Ca eu sunt vaccinat.

 • Jana e prea vizibil că ai probleme mari la mansarda sau ai interese mari în cel priveste pe Socolov….dacă nu făceai un comentariu atât de agresiv si plin de ură si un pic mai elaborat erai bună de pulitician sau functionar public….aceștia din urma sunt in slujba oamenilor nu a propriei îmbogățiri…..
  Dacă ești tratată atât de bine în sistemul medical de stat înseamnă că de fapt ești chiar angajată acolo sau chiar ești subalterna lui Socolov….se vede din comentariu toanto!

 • Functionarul public este pentru ași face treaba conform fisei postului, iar nu sa stea în genunchi în fata cuiva, tontule! Nu e sluga nimănui.

Adauga un comentariu