S-a aflat cât costă o șaorma cu caracatiță în locația lui Pescobar, din Londra. Succes răsunător pentru un antreprenorul român în Anglia! Deschiderea noului său restaurant a atras mulțimi impresionante, clienții fiind dispuși să aștepte la cozi pentru a savura preparatele sale.
Explozie de succes pentru Paul Nicolau, cunoscut drept Pescobar! Sâmbătă, 1 martie 2025, antreprenorul român a inaugurat „Octopus Kebab” în renumitul Camden Market din Londra, iar entuziasmul publicului a fost copleșitor. Cozi uriașe, atmosferă electrizantă și un debut spectaculos pentru noul său concept gastronomic.
Debut cu succes pentru Pescobar la Londra. Iată cât a încasat în doar un weekend
Luni, în direct la „Profețiile lui DON Mitică”, Nicolau a oferit detalii inedite despre începuturile afacerii sale și despre parcursul care l-a adus în centrul uneia dintre cele mai efervescente piețe culinare din lume.
„Nu mă mai umflați cu pompa așa, că doar un milion de pounds am făcut weekendul ăsta, nu am făcut trei. Lăsați-o ușor (…) În două zile am făcut 1,1 milioane de pounds, încasări. Uite și acum, intru înăuntru, e ora 12.00, da. Uite, oameni aici, la mese”, a spus Pescobar.
Restaurantul lui Paul Nicolau din Londra a fost luat cu asalt! În doar două zile de la deschidere, peste 10.000 de oameni au trecut pragul „Octopus Kebab”, iar numărul bonurilor emise a atins un record amețitor: 15.500!
Momentul a fost cu atât mai emoționant, deoarece românii s-au reunit în jurul afaceristului, transformând locația într-un adevărat punct de întâlnire al comunității.
„Așa ceva am mai simțit doar la Euro, când m-ai sunat tu (n.r. Horia Ivanovici). A fost mai mult decât o deschidere. A fost un moment care a unit în mod frumos comunitatea de români, diaspora. De regulă, oamenii se întâlnesc la proteste, la revolte… Prea puțin îi unește în număr atât de mare ceva frumos. Să stai două ore la coadă și la urmă să-mi mulțumești e mare lucru. E imens! Și nimeni să nu fie nervos. Și plecăciune, mă înclin în fața tuturor pentru gestul lor, pentru empatia lor. Au înțeles că e mai mult decât deschiderea. E susținerea unui român de-al lor. Foarte frumos. Să nu ai în mii și mii de oameni nicio reclamație?”, a spus Pescobar, potrivit fanatik.ro.
Cât costă o șaorma cu caracatiță în locația lui Pescobar din Londra
Întrebat de Horia Ivanovici ce delicatese oferă în noul său restaurant, Paul Nicolau a răspuns fără ezitare: pe lângă celebrul kebab de caracatiță, meniul include hot-dog de caracatiță, shaorma cu fructe de mare și alte specialități marine care au cucerit publicul londonez.
Evenimentul nu a trecut neobservat nici de presa britanică. Jurnaliștii au relatat că românii au blocat Camden Market în ziua deschiderii, transformând inaugurarea „Octopus Kebab” într-un adevărat fenomen gastronomic.
„Uite asta, Octopus Kebab, puteți să căutați pe tot internetul din lumea asta. Care îmi găsește așa ceva, eu îi fac plata direct. Oriunde în lume te uiți, dacă găsești Octopus Kebab, să poată să stea pe băț. Că asta înseamnă Kebab, să poată să stea pe băț. Asta este invenția, faptul că această caracatiță poate să stea pe băț. Uite așa vine din Senegal, e direct gătită și stă pe băț. Noi doar o încălzim. Ea stă acolo cu orele. Totul e natural, nu punem chimicale în ea. Avem și hot-dog de caracatiță, avem și Frito Misto. Cât costă? 17,8 pounds un hotdog, o șaorma”, a mărturisit Pescobar.
Pescobar a dezvăluit cât costă o șaorma cu caracatiță în locația lui din Londra dar și cât a reușit să obțină în primul weekend de când a deschis.