Economic Local

Iată câți angajați din Iași au primit banii pentru șomajul tehnic. Milioane de lei au fost virate în conturile ieșenilor

Publicat: 01 mai 2020

Potrivit informațiilor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, în cursul lunii aprilie s-au primit 2.527 de cereri corecte și complete din partea angajatorilor care au solicitat șomajul tehnic aferent lunii martie pentru 15.846 de angajați. Suma virată în conturile agenților economici de către AJOFM Iași este de 9.826.435 lei. Angajatorii care vor să depună dosarele pentru obținerea ajutorului de șomaj tehnic pentru luna aprilie o pot face începând cu data de 1 mai 2020.

De astăzi se pot înscrie pe platforma unde se vor accepta și înregistra cererile aferente lunii aprilie. Suma pe care o primește fiecare angajat din Iași trimis în șomaj tehnic este de 2.291 de lei net lunar. Pentru salariații care câștigă mai mult de 3.918 lei brut pe lună, adică 2.291 de lei în mână, și care sunt trimiși în șomaj tehnic, angajatorii sunt obligați să suporte diferența până la 75 la sută din salariul brut total al angajatului, așa cum prevede Codul Muncii.

Adauga un comentariu