Local

Iată cauza care a dus la incendiul de la Hotelul ” La Castel ”! Pompierii au datele preliminare din anchetă

Publicat: 20 ian. 2021
Pompieri care sting incendiul de la Hotelul Castel din Iași
Incendiul de la Hotelul Castel din Iași a pornit de la un cablu electric defect

Pompierii ieșeni au desemnat cauzele probabile pentru incendiul de ieri, 19 ianuarie de la Hotelul La Castel. Pompierii au emis un comunicat de presă în care explică primele date preliminare din anchetă.

Conform acestora, un cablu electric defect şi neizolat a dus la incendiul care a pus pe jar oraşul Iaşi, ieri.

De la ce a izbucnit incendiul de la Hotelul  La Castel din Iași

Într-un comunicat dat publicării de Pompierii Iași se arată faptul că în data de 19 ianuarie 2021, în cursul orei 11.00 un incendiu a izbucnit în municipiul Iași. La stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași. Confom comunicatului, o suprafaţă de 700 de metri pătraţi a fost afectată de focul care a izbucnit la un cort de evenimente. Cortul era confecţionat din lemn iar şi se întindea pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi. În incendiu s-au degradat 200 de metri pătraţi de mocheta, finisaje interioare pe o suprafață de 500 de metri pătraţi, instalaţii interioare mobilierul dar şi tâmplăria din două camere.

Conform pompierilor, cauzele probabile ale incendiului a fost un cablu electric efect neizolat corespunzător sau izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice sau fizice:

În data de 19.01.2021, ora 10:58, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Mihail Sadoveanu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un cort de evenimente din cadrul unui complex hotelier. Au ars cortul de evenimente în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 700 metri pătraţi, bunurile aferente din interior şi peretele etajului mansardat, confecționat din lemn, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătraţi. S-au degradat aproximativ 200 metri pătraţi de mochetă, finisajele interioare pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătraţi, instalațiile interioare, mobilierul și tâmplăria din două camere. Cauză probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

Ce spune proprietarul Hotelului La Castel din Iași

Patronul „La Castel”, Constantin Rădeanu a declarat că locația în care a izbucnit incendiul nu era asigurată. Vorbim despre faptul că acesta susţine că întreaga încăpere era asigurată în proporţie de 3%, iar paguba materială se ridică la o sumă de aproximativ jumătate de milion de euro. În altă ordine de idei, patronul a respins orice posibilitate că incendiul să fie cauzat de o mână criminală şi susţine o defecţiune tehnică

„Dacă aș ști de la ce a plecat, v-aș spune. Aștept să văd ce spun pompierii, primul indiciu ar fi de la instalația electrică. Am asigurare, însă este vorba de 3 la sută din tot complexul. Este mică. Paguba este de 500.000 de euro. Ultimul eveniment a avut loc pe 21 februarie 2020 și chiar vineri am redeschis restaurantul, însă cortul a rămas închis. Locul unde a ars nu era încălzit, dar era sub tensiune, pentru că depozitam diferite lucruri. Avem autorizație ISU pe cort, iar senzorii de fum instalați au pornit rapid, așa am și dat alarma”, a precizat Constantin Rădeanu, patronul „La Castel”.

 

Comentarii
Adauga un comentariu