Titlurile zilei

Patronul „La Castel”, Constantin Rădeanu, mai sărac cu jumătate de milion de euro după incendiul devastator din Iași. „Aveam asigurare de doar 3 la sută”. Imagini de la dezastru – FOTO/VIDEO

Publicat: 20 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patronul La Castel Constantin Rădeanu mai sărac cu jumătate de milion de euro după incendiul devastator din Iași. Aveam asigurare de doar 3 la sută. Imagini de la dezastru - FOTOVIDEO
Incendiul care s-a manifestat la una dintre sălile de evenimente de la restaurantul "La Castel" și Constantin Rădeanu

Un incendiu izbucnit la Iași a fost la un pas de a distruge o afacere de milioane de euro. Cortul de evenimente de la complexul „La Castel” s-a făcut scrum, iar fumul degajat s-a văzut în tot orașul. Pagubele sunt însemnate, însă toată afacerea ar fi putut fi compromisă dacă pompierii nu interveneau atât de prompt. Constantin Rădeanu a precizat că paguba este de jumătate de milion de euro, iar asigurarea nu acoperă mare lucru

Un incendiu devastator putea distruge o afacere de milioane de euro. Ieri, în jurul prânzului, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un incendiu a izbucnit în Copou la restaurantul „La Castel”. Mai multe echipaje de pompieri au plecat spre locul solicitării, iar după câteva ore de luptă cu flăcările incendiul a fost stins. Fumul degajat s-a văzut în tot orașul, iar întreg complexul a fost în pericol. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă oricând s-ar fi putut petrece o tragedie, deoarece focul s-a manifestat violent.

„În jurul orei 11:00, ISUJ Iași a fost solicitat să intervină la un incendiu ce se manifesta la cortul de evenimente ce aparține Restaurantului „La Castel”. La locul intervenției s-au deplasat 4 autospeciale de stingere, o cisternă cu apă, un echipaj de prim-ajutor cu un efectiv de 20 de cadre militare. Nu au fost înregistrate victime și nu a existat pericol de propagare la vecinătăți. Acțiunea a fost condusă de către Inspectorul-șef, colonel Ionuț-Ciprian Grădinaru”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Cauzele producerii incendiului nu au fost stabilite până în acest moment. Surse ale reporterilor BZI au precizat că restaurantul „La Castel” ar fi asigurat, deci pagubele suferite în urma incendiului ar putea fi recuperate.

Constantin Rădeanu: „Pagubele sunt de 500.000 de euro”

Constantin Rădeanu, patronul „La Castel”, spune că paguba suferită se ridică la 500.000 de euro. El nu își explică cum s-a produs incendiul, mai ales că nu a mai fost niciun eveniment acolo din primăvara anului trecut.

„Dacă aș ști de la ce a plecat, v-aș spune. Aștept să văd ce spun pompierii, primul indiciu ar fi de la instalația electrică. Am asigurare, însă este vorba de 3 la sută din tot complexul. Este mică. Paguba este de 500.000 de euro. Ultimul eveniment a avut loc pe 21 februarie 2020 și chiar vineri am redeschis restaurantul, însă cortul a rămas închis. Locul unde a ars nu era încălzit, dar era sub tensiune, pentru că depozitam diferite lucruri. Avem autorizație ISU pe cort, iar senzorii de fum instalați au pornit rapid, așa am și dat alarma”, a precizat Constantin Rădeanu, patronul „La Castel”.

Întrebat de reporterii BZI dacă se gândește la varianta unui incendiu provocat, Constantin Rădeanu a exclus această ipoteză.

„Excludem varianta unei mâini criminale, a fost un accident”, a completat Rădeanu.

Practic, de la firma de asigurări, Rădeanu ar putea primi 15.000 de euro, din paguba de 500.000.

„La Castel” a fost scos la vânzare pentru câteva milioane de euro, dar tranzacția a picat

În anul 2019, „La Castel” a fost scos la vânzare, însă tranzacția a picat. Hotelul „La Castel”, de trei stele, are o capacitate de 27 camere single și double, două apartamente Regal și două suite SPA. În ceea ce privește restaurantul, capacitatea acestuia este de peste 1.000 de persoane. Este vorba de șase săli, printre care și o terasă. Restaurantul „La Castel”, de pe Aleea Sadoveanu, a fost scos la vânzare în anul 2019 de către milionarul Costel Rădeanu. După mai multe tatonări, interesat de această investiție a fost Petru Vicol, important investitor în zona construcțiilor.

În baza datelor tehnice aflate în posesia reporterilor BZI, noul proprietar ar fi trebuit să preia o clădire formată din subsol, cu o suprafața utilă de 390 mp, etaj – 420 mp și mansardă – 426,65 mp. Se mai adaugă o anexă (terasă acoperită) cu o suprafață de 555 mp și o clădire cu regimul de înălțime D+P+M, cu o suprafață de 1.258 metri pătrați. La vânzare a fost scos și terenul pe care au fost edificate imobilele, în suprafață de 7.995 metri pătrați. Până la urmă, tranzacția a picat.

Adauga un comentariu